rosół gotuję na trzech rodzajach

Piegus
Piegus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piegusblog
Prawdziwy rosół z kury

Prawdziwy rosół z kury 866

0
Składniki: Przygotowanie: Do dużego, wysokiego garnka wlewamy ok. 2-3l zimnej wody najlepiej filtrowanej lub źródlanej. Rosół gotuję na trzech rodzajach mięsa - kurze, golonce z indyka (skrzydełko Zobacz więcej
...i był pyszny..z resztkami makaronów..chyba ze trzy rodzaje.. skrzydełka 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por [biała część] Sol, wegeta liście laurowe ziele Zobacz więcej
(na zupę dla około czterech osób, użyłem jakieś 500gram). Połowę z nich podsmażyłem z cebulą i czosnkiem, i w tym samym czasie gotowałem wywar z piersi kurczaka i jarzyn (mniej więcej jak na rosół). Zobacz więcej
Zupa na zimowy leniwy weekend Trudność tej zupy polega na tym iż mamy do czynienia z trzema rodzajami fasoli, a każda z nich ma inny czas gotowania (patrz na instrukcje na opakowaniu). W takim razie Zobacz więcej
klementynka
klementynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowa cukierenka
flaczki po zamojsku

flaczki po zamojsku 2315

0
Flaczki w mojej rodzinie jada się na trzy sposoby. Na sposób mojej mamy- czyli na rosole, z octem i majerankiem; na sposób mojej teściowej - ze śmietanką, ogórkiem kiszonym i mięsem z kurczaka; oraz Zobacz więcej
składniki, za wyjątkiem mąki i miodu wkładamy do garnka i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu przez 2 godziny. Otrzymany wywar przecedzamy przez sitko. Do wywaru dodajemy z powrotem marchewkę i Zobacz więcej
Mari-eta
Mari-eta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mari-eta
Prawie. Prawie spaghetti..

Prawie. Prawie spaghetti.. 38

0
;) klika składników zaskoczyło na tyle, że nie wiem, czy choć można nazwać "prawie spaghett" ;) Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, makaron (u mnie trzy rodzaje - niteczki, wstążki, świderki :), dwie Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1 kg flaczków wołowych (ja kupiłam już gotowane i myte, aczkolwiek raz jeszcze je w domu obgotowałam) 80 g suszonych grzybów Składniki 3-4 marchewki 2 pietruszki (korzeń) 2 cebule Zobacz więcej
Bulion, Rosół, Wywar – o co w tym wszystkim chodzi? Zupa jest moim zdaniem najlepszym posiłkiem jednodaniowym. Nie trzeba męczyć się z dodatkami, ziemniakami i sałatkami. Zupę można zrobić i Zobacz więcej
Wielkanocny pasztet z pistacjami i porto Obowiązkowy składnik świątecznego stołu, przypominający smaki dzieciństwa. Delikatne w smaku połączenie trzech rodzajów mięs, wzbogacone gałką muszkatołową, Zobacz więcej
Otóż, rodzajów zup pomidorowych jest tyle, ilu ludzi na Ziemi. ‘You like tomato and I like tomahto…’ Nie znam osoby, która nie lubiłaby pomidorów, już nie mówiąc o zupie pomidorowej, na której Zobacz więcej
No i co łyso Wam? Tak, było za gorąco.Ale teraz jest znowu za zimno. W ciągu dwunastu godzin temperatura spadła o 20 stopni no i też nie ma lekko, więc co jest lepsze misiaczki? Ciepło czy zimno? Ja Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Ramen

Ramen 1626

2
Dzień dobry, dziś w ramach gościnnego wpisu przedstawiam ramen – niebanalną japońską zupę na mały i średni głód. Wszystkim, którym po zrobieniu i zjedzeniu nasunie się myśl „przecież to tylko zwykły Zobacz więcej
. Przepis: 4 porcje 30 minut przygotowania Szalotka 2 ziemniaki Sałata laitue – głąb, ze środka sałaty 300 g mrożonego zielonego groszku Kostka rosołowa – używam domowych z zamrażarki oliwa Paseczki Zobacz więcej
Zrobienie idealnego rosołu zajęło mi kilka lat. No nie żebym ten sam rosół gotował przez ten czas, kwestia dojścia do perfekcji. Pamiętam, że właśnie niedzielny rosół, był pierwszym złożonym daniem, Zobacz więcej
Krokiet, zwykłe danie z tego co nam pozostanie ;) a jednak wymaga trochę więcej wolnego czasu na przygotowanie. Ja przeważnie robię krokiety gdy gotuje rosół z trzech/czterech rodzajów mięs, taki Zobacz więcej
min. Ilość porcji: 4 Składniki: 3 cebule 7 dużych ziemniaków 3 ząbki czosnku 1 litr rosołu (opcjonalnie może być z kostki) pół łyżeczki kminku 1 łyżeczka kurkumy szczypta cynamonu 1 łyżka oleju Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Rosół domowy

Rosół domowy 199

0
W niektórych domach gotowanie (zwłaszcza niedzielne) rosołu jest niemalże rytualne. Przygotowuję go w dużym, czterolitrowym garnku. Jeśli zostanie, wykorzystuję jako podstawę do innej zupy, sosu, Zobacz więcej
skutkiem), szkolą się o nim wInternecie i próbują odtwarzać we własnych kuchniach,a co poniektórzy po jego tajemnicę polecieli nawetdo Japonii. Polskimguru japońskiego rosołu z makaronem zostałaLuiza Zobacz więcej
kurczaki przez dalsze trzy, cztery godziny. Oczywiście do wędzenia używamy wyłącznie drewna z drzew liściastych, najlepiej pochodzącego z drzew owocowych. Nadaje ono wspaniały aromat, a uwędzony ptak Zobacz więcej