Przepis na rosół gotuję na trzech rodzajach

Strona główna Kontakt Współpraca Wieprzowina z fasolką :) Strona główna » Szybkie dania » Wieprzowina z fasolką :) 16 marca 2016 Składniki 300g mięsa mielonego np. wieprzowego 400g fasolki (może być Zobacz więcej
adriannijak
adriannijak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Okiem Nijaka
Rosół na gołębiach!

Rosół na gołębiach! 1794

„Gołębiowy rosół” gotuje się na Śląsku, w Wielkopolsce, i rzadko już na Kujawach. Kiedyś przed laty hodowla gołębi i królików dla Ślązaków zawsze stanowiła antidotum na ciężką pracę w kopalniach. Zobacz więcej
W pewnym sensie ramen stanowi odpowiednik polskiego rosołu. Podstawą tego dania jest makaron oraz bulion. Tradycyjny makaron ramen robi się z czterech składników: wody, mąki pszennej, soli oraz wody Zobacz więcej
Nie da się ukryć, że rosół to chyba najpopularniejsza zupa. Nie zgadzam się tylko na to by był to ciągle rosół z makaronem. Gotuję i podaję z kilkoma rodzajami klusek , kaszami, makaronem z Zobacz więcej
Basia
Basia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie w apetycie
ŚWIĄTECZNY PASZTET WIELKANOCNY

ŚWIĄTECZNY PASZTET WIELKANOCNY 320

Wielkanocny pasztet z pistacjami i porto Obowiązkowy składnik świątecznego stołu, przypominający smaki dzieciństwa. Delikatne w smaku połączenie trzech rodzajów mięs, wzbogacone gałką muszkatołową, Zobacz więcej
efu7
efu7 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Ewolucje
Kulinarne refleksje i rok 2014

Kulinarne refleksje i rok 2014 215

Nie jestem skłonna do robienia wszelkiego rodzaju podsumowań miesięcznych rocznych, zwłaszcza, że niewiele można u mnie podsumowywać. 7 postów na cały rok - a to ci dopiero wyczyn! Nawet nie będę się Zobacz więcej
Zapraszam na relację z pysznych warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Warszawie. Było bardzo pracowicie, ponieważ wraz z innymi blogerami przygotowaliśmy 13 różnych potraw. I to była bardzo Zobacz więcej
Kris: Poniżej przedstawiam Wam pomysł na mięsny sos pieczeniowy zainspirowany jednym z przepisów Nigelli Lawson. Urozmaiciłem troszkę ten przepis dodając zmiksowane mięso i warzywa, aby podkreślić Zobacz więcej
Krokiet, zwykłe danie z tego co nam pozostanie ;) a jednak wymaga trochę więcej wolnego czasu na przygotowanie. Ja przeważnie robię krokiety gdy gotuje rosół z trzech/czterech rodzajów mięs, taki Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Rosół

Rosół 1786

Wczoraj kostki drobiowe, dziś rosół - zdecydowanie kurczakowy weekend :) Gotowanie rosołu to swojego rodzaju sztuka .... czas i odpowiednie przyprawy zdziałają cuda w miseczce tej rozgrzewającej zupy Zobacz więcej
Zrobienie idealnego rosołu zajęło mi kilka lat. No nie żebym ten sam rosół gotował przez ten czas, kwestia dojścia do perfekcji. Pamiętam, że właśnie niedzielny rosół, był pierwszym złożonym daniem, Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Rosół

Rosół 213

przepis na rosół Rosół to niesamowita, tradycyjna Polska zupa i jedna z moich ulubionych. Rosół musi być klarowny i intensywny, dlatego gotuje go zawsze na trzech rodzajach mięsa, z reguły jest to Zobacz więcej
BliskoMichy
BliskoMichy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blisko Michy
Tajski rosół z krewetkami

Tajski rosół z krewetkami 828

No i co łyso Wam? Tak, było za gorąco.Ale teraz jest znowu za zimno. W ciągu dwunastu godzin temperatura spadła o 20 stopni no i też nie ma lekko, więc co jest lepsze misiaczki? Ciepło czy zimno? Ja Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Rosół z kaczki

Rosół z kaczki 715

Wprawdzie sylwestrowe szaleństwa już za nami, ale przed nami karnawałowe bale. A nie ma lepszej rzeczy po długiej i zabawowej nocy, jak dobry, esencjonalny rosół. Z reguły rosół gotuję z dwóch Zobacz więcej
Przechadzając się po Jarmarkach Bożonarodzeniowych, jakie można spotkać aktualnie w większych miastach, wszędzie oprócz świątecznych "przydasi", lizaków, bombek - widać górskie sery. Oscypki, czy Zobacz więcej
Zupy, zupy, gorące, sycące, dodające ciepła iprzynoszące komfort po ciężkim dniu pracy. We Francji zup je się zzasady mało. Właściwie tylko wokresie zimowym. Wielcy kucharze od kilku lat proponują Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Rosół - przepis podstawowy

Rosół - przepis podstawowy 568

Rosół... Każdy z nas zna rosół. Każdy ma wspomnienia z nim związane... Dla mnie smak rosołu z gołębia z domowym makaronem i warzywami z przydomowego ogródka to smak dzieciństwa i odwiedzin u Babci. Zobacz więcej
Anika_IC
Anika_IC Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Inspirująca codzienność
Rosół z szybkowara

Rosół z szybkowara 2252

Rosół to, w gruncie rzeczy, smakowity wywar z ugotowanych warzyw, kości i mięsa drobiowego lub wołowego, odcedzony i doprawiony do smaku. Powinien być to klarowny i aromatyczny płyn koloru żółtawego i Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Tajemnica klarownego rosołu

Tajemnica klarownego rosołu 328

Rosół to chyba najpopularniejsza zupa, a w Polsce niedzielny rosół to niemalże rytuał. Odkąd cofnę się pamięcią w lata dzieciństwa, zawsze rosół kojarzy mi się z niedzielnym, rodzinnym obiadem. Mimo, Zobacz więcej
Piegus
Piegus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piegusblog
Prawdziwy rosół z kury

Prawdziwy rosół z kury 1007

Składniki: Przygotowanie: Do dużego, wysokiego garnka wlewamy ok. 2-3l zimnej wody najlepiej filtrowanej lub źródlanej. Rosół gotuję na trzech rodzajach mięsa - kurze, golonce z indyka (skrzydełko Zobacz więcej