rosół i co dalej

malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Aarhus: co i gdzie zjeść

Aarhus: co i gdzie zjeść 13

Północnoduńskie Aarhus może się pochwalić tytułem Europejskiej Stolicy Kultury 2017. A że kultura to też kulinaria, nie brak tu atrakcji dla tych, którzy prócz uciech dla ducha szukają też czegoś dla Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Minta Eats
Lyon: co i gdzie zjeść

Lyon: co i gdzie zjeść 5

Francja uchodzi za miejsce narodzin światowej kuchni. A jeśli tak jest, to Lyon niekwestionowanie jest tego świata pępkiem. Choć może dzisiaj nie jest w centrum uwagi, tak naprawdę to w Lyonie „ Zobacz więcej
Paulina J.
Paulina J. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni na Stalowej
Rosół i co dalej...

Rosół i co dalej... 102

Nie wiem czemu, ale tak mam - gdy dopada mnie choroba gotuję zupy. Zaczyna się zazwyczaj od rosołu. Tym razem też tak było. Siedzę od kilku dni w dom, katar nie daje mi żyć, a wiosna nie chce przyjść. Zobacz więcej
Fot. Kap ArkonaChcieliśmy pojechać z rowerami do Kopenhagi, a potem mostem do Szwecji. Nie mieliśmy żadnych planów. Zrobiliśmy jedynie przegląd hoteli, gdzie moglibyśmy się zatrzymać na nocleg. Pokoje Zobacz więcej
Oto 6 zalet płynnej formy warzyw i owoców. Miksujemy na zdrowie zielone koktajle. Czytaj więcej » Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Weekend w Porto – co i gdzie zjeść

Weekend w Porto – co i gdzie zjeść 33

Weekend w Porto – co i gdzie zjeść - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
Gdzie zjeść w Krakowie? Takie pytanie często zadają mi znajomi, którzy przyjeżdżają na konferencje, delegacje czy po prostu jako turyści. Ja sama nieraz chodząc po mieście i mając ochotę coś przekąsić Zobacz więcej
symie69
symie69 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PaleoLife
Magiczne miejsce i co my Tam robimy???

Magiczne miejsce i co my Tam robimy??? 25

Dziś chciałam się z Wami podzielić miejscem, które odwiedziłam, gdzie do szpiku kości można poczuć moc paleo. Miejsce magiczne, pod każdym względem. Ludzi, jedzenia, wszech otaczającej natury. Zobacz więcej
symie69
symie69 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PaleoLife
Magiczne miejsce i co my Tam robimy???

Magiczne miejsce i co my Tam robimy??? 42

Dziś chciałam się z Wami podzielić miejscem, które odwiedziłam, gdzie do szpiku kości można poczuć moc paleo. Miejsce magiczne, pod każdym względem. Ludzi, jedzenia, wszech otaczającej natury. Zobacz więcej
jagienka
jagienka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Białka? I co dalej?

Białka? I co dalej? 994

Co zrobić z 6 białkami? Pozostałość po carbonarze. Myślę, myślę i nic mi do głowy nie przychodzi... beza? Nieee - jakoś nigdy fajna mi nie wychodzi. Próbowałam oddać kotu - ale on stanowczo by wolał Zobacz więcej
"Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano" to książka Agnieszki Jeż, którą można nabyć na stronie Wydawnictwa RM. "Kuchnia polska dwudziestolecia międzywojennego była wielosmakowa i różnobarwna jak Zobacz więcej
Miniony weekend, jak już wiecie, spędziłam w Bydgoszczy (także w Toruniu), podczas Blogger Food Festival. Miasto zachwyciło Nas na tyle, że postanowiłam podzielić się z Wami kilkoma kadrami. Bydgoszcz Zobacz więcej
Tak mnie dzisiaj natchnęło, bo ciepło: będzie sałatka! Wreszcie słońce, trawka rośnie, drzewa szumią, ptaszki śpiewają... Śmiało można grilla rozpalić i zjeść leniwie coś pysznego, na tarasie pod Zobacz więcej
Czasy wybitnie-niskobudżetowych wyjazdów, gdzie zabierałam zapas paprykarza szczecińskiego i sucharów, szczęśliwie już minęły. Niestety, budżetów jak Tasteaway jeszcze nie posiadam, a za to kilka Zobacz więcej
Dziś mały poradnik dla początkujących, ale nie tylko. Być może stosujesz już w swojej diecie mleka roślinne (czy jak kto woli: napoje roślinne), ale dowiesz się czegoś nowego o ich zastosowaniu, czy w Zobacz więcej
... a raczej powinnam ten post zatytuować "co jadłam w Japonii", lub "moje abc japońskiego jedzenia". Bo choć w Kraju Kwitnącej Wiśni spędziłam prawie trzy tygodnie i zjadłam tony jedzenia, po tak Zobacz więcej
Gingergirl
Gingergirl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czuję głód
Zakwas i co dalej?

Zakwas i co dalej? 192

To kolejny chlebek na zakwasie. Tym razem z mąki orkiszowej, pszennej graham oraz z żytniej i żytniej razowej. Wyrabiany był w maszynie wg przepisu: - 445 ml wody - łyżka oliwy - płaska łyżeczka soli Zobacz więcej
Wpis Sylwii z Happiness is homemade o mąkach, które mozna znaleźć w Wielkiej Brytanii zainspirował mnie do zgłębienia tego tematu. Na półkach sklepowych pełno jest różnych typów mąk o mniej lub więcej Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sio-smutki
Pestka - i co dalej ?

Pestka - i co dalej ?  231

Bardzo lubię towarzystwo roślin ( oj, dużo mam do podlewania, dużo ). Kolejne awokado zjedzone.Popatrzcie na jego pestkę : czy nie jest idealna ? Taka gładka, kształtna ? Aż żal ją wyrzucać ! Zobacz więcej
Czasy wybitnie-niskobudżetowych wyjazdów, gdzie zabierałam zapas paprykarza szczecińskiego i sucharów, szczęśliwie już minęły. Niestety, budżetów jak Tasteaway jeszcze nie posiadam, a za to kilka Zobacz więcej