rosół magda gessler

obsmażamy. Kiedy mięso zaczyna lekko puszczać sok zasypujemy je kolejnymi trzema łyżkami słodkiej papryki. Papryka w gulaszu jest wszechobecna. Wszystko razem gotujemy, uzupełniając kleistym rosołem Zobacz więcej
dużego selera, 3 opalone nad ogniem cebule, liść pora, gałązkę naci selera i łyżkę suszonego lubczyku. Cebule muszą być opalone nad ogniem. Magda Gessler twierdzi, że na każdy litr rosołu powinna Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Sos chrzanowy

Sos chrzanowy 4835

1
Kulinarne rewolucje Magdy Gessler przypomniały nam genialny smak z dzieciństwa. Kremowy sos chrzanowy na delikatnym mięsie gotowanej, wołowej pręgi. Uwielbiałem gdy niedzielny obiad rozpoczynał się od Zobacz więcej
www fb ul. Partyzantów 2, Magnuszew Knajpa po przejściach, czyli po „Kuchennych rewolucjach” Magdy Gessler. Co prawda mam na temat jej restauracji swoje zdanie, ale o tym przy innej okazji. Sam lokal Zobacz więcej
. Daniel Olbrychski i jego barszcz czerwony, oraz wiele, wiele innych wspaniałych gwiazd i ich wybrane dania. Jest też Magda Gessler i jej flan jabłkowy. Wybrałam ten przepis bo jest tak prosty w Zobacz więcej
To mięsko to jest hit ! Podczas jednego z odcinków Kuchennych Rewolucji Magda Gessler robiła karkówkę marynowaną w mleku.Generalnie za karkówką nie przepadałam, ale zachęciła mnie euforia gości, Zobacz więcej
Ciebie? * Na pewno nie Magda Gessler. Nie rzucam „mięsem” i talerzami. 5. Jak wygląda Twoja wymarzona kuchnia? *Jasna, duża, przestronna, pośrodku z wyspą, wyposażona we wszystkie, potrzebne, Zobacz więcej
Odpowiadając na pytanie, kto jest moim kulinarnym guru, nigdy nie odpowiem: Magda Gessler, Jamie Oliver, Nigella Lawson czy Gordon Ramsay… Na pewno każdy z nich jest świetnym kucharzem, mają pyszne Zobacz więcej
Dziś trochę o Marco Pierre White, trochę o kostkach rosołowych i trochę o innych kostkach. Zaczniemy od Marco, którego osobiście cenię, uwielbiam i szanuję. I nie podoba mi się nagonka jaką na niego Zobacz więcej
to tvn, zrobił z pompą i zadymą rewolucję. Gessler zachwyciła się smakiem, szefową kuchniLianą Gamtsemlidzei klimatem tamtego miejsca. Restauracja prowadzona w wybitnie słabej lokalizacji (Ursynów – Zobacz więcej
) w Kralikach. Nasze zdziwienie wywołał napis tuż przy wejściu: Golonka Magdy Gessler... Restauracja okazała się być bardzo przyjemna, kelner był przemiły i wyjaśnił o co chodziło z panią Magdą - Zobacz więcej
Przed tygodniem wybraliśmy się na kilka dni do Zakopanego. W planach mieliśmy głównie chodzenie po górach, oddychanie świeżym powietrzem i zajadanie się lokalnymi specjałami. Ostatniego dnia pobytu Zobacz więcej
Przed tygodniem wybraliśmy się na kilka dni do Zakopanego. W planach mieliśmy głównie chodzenie po górach, oddychanie świeżym powietrzem i zajadanie się lokalnymi specjałami. Ostatniego dnia pobytu Zobacz więcej
dwie główne grupy: podstarzałe albo wychudzone... 1. Podstarzałe „Magda Gessler nie potrafi gotować! Nawet Miszę Morą powiedział, że ona nie wygrałaby Masterszefa!” „To nie jest prawdziwy żurek” „ Zobacz więcej
mojej mamie i mnie dodawanie do rosołu odrobiny suszonego imbiru, kardamonu i goździków (Magda Gessler też chyba o nich ciągle mówi? ;) ). Uwielbiałam gotować rosół w czasie studiów. Jego gotowanie Zobacz więcej
kuchnią gruzińską, wcale nie wybierając się daleko. Warsztaty odbyły się w ramach cyklu "Smaki Życia" i miały miejsce w Masz Gulasz, malutkiej restauracji należącej do Magdy Gessler, zlokalizowanej Zobacz więcej
Pewnie pamiętacie, że w kwietniu tego roku, przy okazji konkursu BlogerChef, spędziłam kilka dni w moich ukochanych górach? Poza wyjściami na tatrzańskie szlaki, udało mi się znaleźć chwilę na wizytę Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Classy-Chef
Marcello

Marcello 170

0
Na restauracji tej wydaje się wciąż ciążyć klątwa, a na imię jej Magda Gessler. Pomimo faktu iż znana restauratorka zakończyła współpracę z tym lokalem i nie jest on sygnowany jej imieniem ,to wciąż Zobacz więcej
własny zakwas to wyjmujemy łyżką cedzakową buraki i jabłka, a dodajemy zakwas i podgrzewamy kolejne godziny dodając czosnek, majeranek. Po tym czasie wlewamy sok cytrynowy (ale nie cały od razu – Zobacz więcej