Kotlety mielone Magdy Gessler charakteryzują się niewielką ilością składników oraz dodatkiem cebuli którą wcześniej przesmażamy, a nie dodajemy surową jak w większości przepisów. Ponadto kotlety
Zobacz więcej
Kotlety Schabowe według Magdy Gessler charakteryzują się delikatnością, soczystością i niezwykłym, ciekawym smakiem. Schabowe Gessler wyróżnia sposób przygotowywania - inny niż klasyczne. Kotlety
Zobacz więcej
Uff! Adrijah ->F1 od Kuchnito dla mnie zdecydowanie najbardziej skomplikowana akcja kulinarna,bo wymagająca zgrania jednocześnie terminów, rodzajów potraw, ściśle określonego miejsca ich
Zobacz więcej
Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bretońsku. Z oryginalnego przepisu Magdy Gessler usunęłam 2 składniki, przez które sos pomidorowy nie byłby jedwabiście
Zobacz więcej
Pyszna opcja śniadaniowa. Ciasto można przygotować dzień wcześniej, co zaoszczędzi nam dużo czasu o poranku. Skłądniki (na około 20 pankejków) 3 szklanki mąki 3 szklanki maślanki2 łyżeczki sody
Zobacz więcej
Rosół - źródłowo "rozsol"początkowo był jedynie produktem ubocznym z gotowania mięsa. Mięso - naturalnie konserwowane w soli w celu "odsolenia" było długo gotowane w wodzie. Stąd rosół. Ta najbardziej
Zobacz więcej
Dawno nie pojawiło się nic w moim dziale z książkami. Dziś mam dla Was niewielką, ale bardzo sympatycznie wydaną książkę Magdy Gessler pod tytułem „Magda i dzieciaki”. Wspólne gotowanieto wspaniały
Zobacz więcej
Dziś rosół wołowo-drobiowy Magdy Gessler znaleziony na stronie Smaki Życia. Pyszny, klarowany, jak u Mamy Zazwyczaj gotuję go popołudniu, najlepiej smakuje na drugi dzień z cienkim makaronem. Rosół
Zobacz więcej
W ostatnim, XIII sezonie programu Magda Gessler przeprowadziła "Kuchenne Rewolucje" w warszawskiej restauracji Salon Kulinarny, której nadała nową nazwę: Abażur. Charakterystyczną cechą restauracji
Zobacz więcej
Wiążą się ze świętem Trzech Króli, jak święcenie jałowca, złota, żywicy i kredy, którą wypisuje się na drzwiach domów inicjały trzech króli: Kacpra, Melchiora i Baltazara. W zależności od regionu
Zobacz więcej
Były pierogi i makaron, teraz przyszedł czas na zupy, zupy ugotowane z Marzenką, Małgosią, Magdą i Aluchą w ramach projektu zupy na cztery pory roku. Zimą cytryny smakują najlepiej warto więc
Zobacz więcej
Wyśmienite, kremowe, a zarazem bardzo delikatne lody. Na bazie żółtek i śmietanki, z odrobiną alkoholu i okruszkami słodkiej chałwy. Pysznie smakują z sosem malinowym, bądź zatopione w mocnej kawie.
Zobacz więcej
„Krem z borowików” Zmuszony mało kreatywnym pakowaniem na jutrzejszy fryzjerski wyjazd szkoleniowy, postanowiłem zrobić sobie chwilę przerwy i coś pysznie smacznego zapodać wam, jako inspirację
Zobacz więcej
Tym razem chciałabym podzielić się z Wami "sekretem podwójnego schabowego" Magdy Gessler. Przepis pochodzi z książki "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler". Zastosowałam się do rady z
Zobacz więcej
Królik duszony w sosie z pieczarkami - Moja Delicja - Przepisy kulinarne Blog Słodkości Desery Ciasta Koktajle, smoothies, soki Drinki Zdrowe desery Bez cukru Bez miksera Bez pieczenia Dodatki do
Zobacz więcej
Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12
Zobacz więcej
Te pierożki to przysmak z Kresów Wschodnich, którym zajadałam się w dzieciństwie u mojej Babci. W niedzielę zamiast rosołu obowiązkowo na obiad były właśnie pierogi. A to dlatego, że w tym dniu miały
Zobacz więcej
Przepis na barszcz czerwony na własnym kwasie buraczanym, o intensywnym smaku, bez sztucznych dodatków. Jego smak (ostrość) można dostosować do swojego gustu za pomocą cukru lub pieprzu. Bazą do tej
Zobacz więcej
A po weekendzie mam dla Ciebie przepis na bardzo prosty rosół z kury. Prawdziwy, tradycyjny rosół to, ten z dodatkiem różnych elementów mięsa[kości cielęcych, wołowych, drobiu], ja wybrałam przepis z
Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem
Zobacz więcej