rosół magdy g

Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
polskej podaje się ją najczęściej z kluskami lub makaronem, często z dodatkiem śmietany. p.s. tradycyjnie w drodze powrotnej , zajrzymy do jednej z restauracji po Kuchennych Rewolucjach Magdy Zobacz więcej
z cytryny. Zupa z obu przepisów będzie pyszna i idealna na co dzień i specjalne okazje. 1500 g kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 por 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 1 szklanka ryżu Zobacz więcej
Kilka dni temu napisała do mnie Magda, jedna z czytelniczek naszego bloga. Znaczy się konkretnie to na blogowego maila (chleby@op.pl) wysłała przepis na zupę z ciecierzycy (razem ze zdjęciem). Który Zobacz więcej
laurowe, pomidor, suszony prawdziwek, 50 g wątróbki cielęcej, 3 pieczarki, kilka różyczek kalafiora. W którymś odcinku "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler dowiedziałam się, że tajnikiem p. Gessler Zobacz więcej
, formowała w dłoni mały placuszek, nakładała farsz i zwinnymi palcami zlepiała fantazyjnie pierogi. Nie używała wałka - lepienie pierogów było dla Niej rytuałem i formą odpoczynku. I oczywiście Zobacz więcej
przeznaczyć na jego przygotowanie minimum 3 godziny, wtedy uzyskasz prawdziwy wywar. Przeglądając pomysły na dobry rosół spotkałam się z przepisem Magdy Gessler, która dodaje białka kurze do zimnego Zobacz więcej
w nich znajduje. Żeby przyrządzić takie kostki, poszperałam trochę w internecie i zrobiłam małą kompilację, opierając się na przepisach Magdy i Rafałaoraz ze strony cincin. Kostka warzywna Składniki: Zobacz więcej
mojprzepisna.pl |Barszcz ukraiński wg. Magdy Gessler Dziś ugotowałam duuuży gar zupy i chętnie się nią z Wami podzielę. Przepis jest od pani Magdy Gessler, troszkę go zmodyfikowałam i oto jest idealny Zobacz więcej
się u mnie na blogu i w dodatku przepis na kotlety schabowe będę tak zachwalać. Jednak jak to się stało, że pokochałam schabowe?Historia jest taka: Jakiś czas temu mój mąż po obejrzeniu jakiegoś Zobacz więcej
tłuszcz wytopiony ze smażenia. Dopiero po tych zabiegach kiełbasa nadawała się do lekkiego użytku. Jak widać w zupie nie pływają tłuste oka, a mimo to można się nią najeść i to naprawdę do syta.:) Zobacz więcej
Magdy Składniki: 500 g mąki pszennej 8 żółtek od 1/2 do 1 szklanki kwaśnej śmietany - tyle ile wgniecie się w ciasto, śmietanę wybieram zawsze 18% 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 1 łyżka spirytusu Zobacz więcej
Was ten temat polecam przeczytanie artykułu Magdy Goetz.Ja tymczasem upiekę szczodraki z tego co mam w domu czyli z farszem z mięsa, które zostało z rosołu, pieczarek i cebuli. Z poniższej proporcji Zobacz więcej
„Ąka”. Restauracja „(ł)Ąka”. Była i jest restauracją o której słyszałam wiele dobrego za nim sama przestąpiłam jej progi. Głównie dzięki moim dobrym znajomym. W maju, gdy „Ąka” przechodziła rewolucję Zobacz więcej
Witajcie! Dziś zapraszam Was na kolejną relację żywieniową dziewczyn, które biorą udział w mojej akcji blogowej. Dziś zaczynamy od Moniki: Środa 01.05.2013 10:30 2 kromki chleba żytniego jasnego + Zobacz więcej
A BITE TO EAT
A BITE TO EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A BITE TO EAT
Samui

Samui 63

0
młodzież umawia się w tym samym celu tudzież czasami umawia się w niej, pijąc wódeczkę na rozgrzanie i grając na nosie Komendzie Policji znajdującej się naprzeciwko. W sumie nie zwróciłam uwagi czy Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rhubarb Baby
W gościnie: Tabun

W gościnie: Tabun 64

0
obiady po chrzcie, obsługi było wystarczająco. Widać,że zrobiono duży postęp od czasu Kuchennych Rewolucji i tego co zobaczyła cała Polska-kelnerka nawet nie podeszła do Magdy Gessler przez godzinę. Zobacz więcej
rzeczywistość, szczególnie wtedy, gdy podane jest z miłością”. Magda Gessler zrewolucjonizowała ponad sto restauracji. Robi wrażenie? Mimo wielu kontrowersji, które wzbudza jej sposób bycia, nie Zobacz więcej
. Poniższy przepis na ciasto, oczywiście nie jest mój autorski. Zwędziłem go ze strony Magdy Gesller. To jest ciasto, które wychodzi mi dobrze, kiedy wyrabiam je swoimi zgranymi grubiutkimi dłońmi. Zobacz więcej