rosół magdy g

{{headerMessage}}
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
polskej podaje się ją najczęściej z kluskami lub makaronem, często z dodatkiem śmietany. p.s. tradycyjnie w drodze powrotnej , zajrzymy do jednej z restauracji po Kuchennych Rewolucjach Magdy Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
zupa cytrynowa z kurczakiem

zupa cytrynowa z kurczakiem 57

5
{{headerMessage}}
z cytryny. Zupa z obu przepisów będzie pyszna i idealna na co dzień i specjalne okazje. 1500 g kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 por 1/2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu 1 szklanka ryżu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kilka dni temu napisała do mnie Magda, jedna z czytelniczek naszego bloga. Znaczy się konkretnie to na blogowego maila (chleby@op.pl) wysłała przepis na zupę z ciecierzycy (razem ze zdjęciem). Który Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Tajniki dobrego rosołu.

Tajniki dobrego rosołu. 1882

1
{{headerMessage}}
laurowe, pomidor, suszony prawdziwek, 50 g wątróbki cielęcej, 3 pieczarki, kilka różyczek kalafiora. W którymś odcinku "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler dowiedziałam się, że tajnikiem p. Gessler Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- masełko, śmietanę, mleko, jaja i niełuskaną soczewicę dostałam oczywiście od mojej teściowej :) Składniki: Na ciasto: 500 g mąki pszennej, 200 g masła, 1 łyżeczka soli, 2 żółtka, 1 szklanka gęstej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeznaczyć na jego przygotowanie minimum 3 godziny, wtedy uzyskasz prawdziwy wywar. Przeglądając pomysły na dobry rosół spotkałam się z przepisem Magdy Gessler, która dodaje białka kurze do zimnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w nich znajduje. Żeby przyrządzić takie kostki, poszperałam trochę w internecie i zrobiłam małą kompilację, opierając się na przepisach Magdy i Rafałaoraz ze strony cincin. Kostka warzywna Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mojprzepisna.pl |Barszcz ukraiński wg. Magdy Gessler Dziś ugotowałam duuuży gar zupy i chętnie się nią z Wami podzielę. Przepis jest od pani Magdy Gessler, troszkę go zmodyfikowałam i oto jest idealny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć! Tak wiem, kotlety schabowe są potrawą narodową u nas w Polsce. Jednak ja omijam (a raczej omijałam) je z daleka. Wiem – niektórzy nie wyobrażają sobie bez schabowych i rosołu niedzielnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez 1,5 - 2 godziny - mięso powinno być miękkie. Po ugotowaniu, mięsa wyjmuję, oddzielam od kości, dzielę na kawałki, rosół przecedzam mocno odciskając warzywa, które odrzucam, a czysty bulion oraz Zobacz więcej
Lekka
Lekka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lekki(ej) Blog
Czerwone CALDO VERDE z cieciorką

Czerwone CALDO VERDE z cieciorką 385

0
{{headerMessage}}
tłuszcz wytopiony ze smażenia. Dopiero po tych zabiegach kiełbasa nadawała się do lekkiego użytku. Jak widać w zupie nie pływają tłuste oka, a mimo to można się nią najeść i to naprawdę do syta.:) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Magdy Składniki: 500 g mąki pszennej 8 żółtek od 1/2 do 1 szklanki kwaśnej śmietany - tyle ile wgniecie się w ciasto, śmietanę wybieram zawsze 18% 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 1 łyżka spirytusu Zobacz więcej
cieszsiesmakiem.pl
cieszsiesmakiem.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cieszsiesmakiem.pl
SZCZODRAKI 2016

SZCZODRAKI 2016 172

0
{{headerMessage}}
Was ten temat polecam przeczytanie artykułu Magdy Goetz.Ja tymczasem upiekę szczodraki z tego co mam w domu czyli z farszem z mięsa, które zostało z rosołu, pieczarek i cebuli. Z poniższej proporcji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
menu 6 Polub Najsmaczniejszego na FB Polub Najsmaczniejszego na FB Blogroll Blog Ani – Czosnek w pomidorach Blog Grażyny – Grażyna gotuje Blog Hani-Kasi – smaczny… Blog Kasi – W Krainie Smaku Blog Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Chleb jest bardzo wilgotny, ale dzięki temu długo zachowuje świeżość. Składniki: 200 g zakwasu żytniego 150 mąki żytniej chlebowej 450 g mąki orkiszowej jasnej 15 g soli 550 ml wody Wykonanie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sos na śmietanie, to można ją zamienić na jogurt. Takie proste zamienniki czasami pozwalają nam na zaoszczędzenie naprawdę wielu kalorii. Kolejną uczestniczką jest Kasia. 1 maja: Na śniadanie zjadłam Zobacz więcej
A BITE TO EAT
A BITE TO EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A BITE TO EAT
Samui

Samui 69

0
{{headerMessage}}
poniedziałek, który czy słusznie, czy nie – nosi brzemię ponurego. Pastelowe róże, figurki słoni z podniesioną trąbą (podobno na szczęście) i fototapeta tajlandzkiej wyspy zderzyły się z odśnieżoną Zobacz więcej