rosół magdy gessler - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 25

"Pyrkający" rosół MAGDY GESSLER :)

Smaki w sieci

...Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem się do wypróbowania tego przepisu, ale zawsze miałem coś innego do ugotowania... ale dzisiaj przyszedł własnie ten dzień, kiedy w moim domu zaczeło...

Zupa gulaszowa Magdy Gessler

Kuchenna Wyspa Smaków

...obsmażamy. Kiedy mięso zaczyna lekko puszczać sok zasypujemy je kolejnymi trzema łyżkami słodkiej papryki. Papryka w gulaszu jest wszechobecna. Wszystko razem gotujemy, uzupełniając kleistym rosołem i wywarem z warzyw. Dalej dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory, upieczoną i pokrojoną paprykę, ostrą paprykę w proszku i 4 pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy wszystko jest miękkie, dodajemy zacierki, które zagniatamy z całego jajka i mąki. Tekst oryginalny, zaczerpnięty z:   Magda Gessler "Kuchnia moja pasja" Edipresse Książki, 2005...

„Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler”

Agata gotuje

...rzeczywistość, szczególnie wtedy, gdy podane jest z miłością”. Magda Gessler zrewolucjonizowała ponad sto restauracji. Robi wrażenie? Mimo wielu kontrowersji, które wzbudza jej sposób bycia, nie sposób zaprzeczyć, że zrobiła bardzo wiele dla polskiej gastronomii. Niektórzy zarzucają jej, że nie jest w stu procentach skuteczna, że w swoim programie...

Rozpływająca się w ustach karkówka według sugestii Magdy Gessler

Qchenne-inspiracje

...To mięsko to jest hit ! Podczas jednego z odcinków Kuchennych Rewolucji Magda Gessler robiła karkówkę marynowaną w mleku.Generalnie za karkówką nie przepadałam, ale zachęciła mnie euforia gości, którym podano taką karkówkę na kolacji podczas owej rewolucji.W programie nie podała oczywiście całego przepisu, nigdy tego nie robi ,ale mnie wystarczyły...

Karczma Obrochtówka 3 lata po rewolucji Magdy Gessler

Prawo do gotowania z pasją

...Przed tygodniem wybraliśmy się na kilka dni do Zakopanego. W planach mieliśmy głównie chodzenie po górach, oddychanie świeżym powietrzem i zajadanie się lokalnymi specjałami. Ostatniego dnia pobytu postanowiliśmy odwiedzić Karczmę Obrochtówkę, w której przed trzema laty swoją rewolucję przeprowadziła Magda Gessler.  Zdarzyło mi się już...

Jaki obraz polskiego restauratora wyłania się z Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler?

Qchenne-inspiracje

...Ósmy sezon Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler właściwie dobiega  końca. Oglądalność tego programu pokazuje, że temat w dalszym ciągu nie traci na aktualności i wcale się nie zdziwię jeśli TVN zdecyduje się na dziewiąty sezon. Jak to się dzieje, że Kuchenne Rewolucje jeszcze się nie przejadły, a restauracji chętnych do zmian nie brakuje? Moim...

Dzwon głośny bo próżny, powiada Klasyk. Recenzja „Kocham Gotować” Magdy Gessler

Kuchnia Cyniczna

... Jak dobrze wiecie, nie należę do licznych w naszym kraju fanów Magdy Gessler. Nie należę to zdecydowanie eufemizm, na co pewnie wiele razy dawałem dowód na „Kuchni Cynicznej”. Z panią Gessler problem mam taki, że kompletnie jej nie wierzę. Tak jak jestem zdecydowanie zdystansowany do tego, co pokazują celebryci, a co – często mylnie – nazywają...

Tradycyjny rosół z kury

www.zakochajsiewsmakach.blogspot.com

...przeznaczyć na jego przygotowanie minimum 3 godziny, wtedy uzyskasz prawdziwy wywar.  Przeglądając pomysły na dobry rosół spotkałam się z przepisem Magdy Gessler, która dodaje białka kurze do zimnego wywaru. Co myślisz o tym pomyśle? A może też wykorzystujesz taki patent ?   Składniki: kawałek mięsa drobiowego [ja wybrałam 2 udka, ale możesz użyć...

Tajniki dobrego rosołu.

Paproszkowe smaki...

...laurowe, pomidor, suszony prawdziwek, 50 g wątróbki cielęcej, 3 pieczarki, kilka różyczek kalafiora. W którymś odcinku "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler dowiedziałam się, że tajnikiem p. Gessler na dobry rosół jest 1 cebula na 1 litr wody. Większość kucharek dodaje do rosołu kawałek włoskiej kapusty. Ja wolę bez. Przepis na MÓJ ROSÓŁ: 2 udka 1 porcja...

Sos chrzanowy

Blog rodzinny

...Kulinarne rewolucje Magdy Gessler przypomniały nam genialny smak z dzieciństwa. Kremowy sos chrzanowy na delikatnym mięsie gotowanej, wołowej pręgi. Uwielbiałem gdy niedzielny obiad rozpoczynał się od aromatycznego wołowego rosołu, a kończył na pysznej wołowinie oblanej gęstym i kremowym sosem chrzanowym. Tamto wspomnienie wróciło wczoraj...

Kartoflanka podpatrzona

Buniabaje w kuchni

...Pomysłzapamiętany z programu Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler . Jak zwykle była totylko migawka ale zaciekawiła mnie . Chodziło o kartoflankę w której istotnymelementem był por duszony na maśle i doprawienie musztardą . Ogólnie pewniechodziło właśnie o musztardę konkretnej firmy bo to ta firma sponsorowałaprogram . Ja jestem oportunistką - używam...

" Krem z borowików"

łyżka-widelec-nożyczki

...podaje się ją najczęściej z kluskami lub makaronem,często z dodatkiem śmietany. p.s. tradycyjnie w drodze powrotnej ,zajrzymy do jednej z restauracji po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler. Tymrazem będzie to Tymbark i zajazd „Pod Jodłową Górą”. Na pewno zdam wam relację. składniki: - 300 g świeżych borowików (lub dwie garściesuszonych) - 2...

Stara Kuźnia, Magnuszew

Krytyka kulinarna

...www fb ul. Partyzantów 2, Magnuszew Knajpa po przejściach, czyli po “Kuchennych rewolucjach” Magdy Gessler. Co prawda mam na temat jej restauracji swoje zdanie, ale o tym przy innej okazji. Sam lokal bardzo sympatyczny – kamień drewno, miły zapach z kuchni. Wszystkim się dziko chciało zup, więc mamy po kolei: Rosół – przyzwoity. Nie wiem...

pierogi z kaczką

Eksperyment sobotni

...składniki farszu tych pierogów były inspirowane składem pierogów magdy gessler z kuchennych rewolucji, ale w przeciwieństwie do niej, ja nie wykorzystywałam mięsa z gotowania rosołu, tylko pozostałego z pieczenia. za to ciasto zrobiłam wg przepisu na pierogi z kapustą i grzybami - genialnie się klei. pierogi z mięsem kaczki ciasto: 0,5 kg mąki...

PIKANTNA ZUPA Z KANI -A`la FLACZKI

Aśka Gotuje

...  po co dawać grzyby dzieciom? Zapraszam do dyskusji- Jakie jest wasze zdanie na ten temat?:) Polecam lekturę artykułu  u  Magdy Gessler " Smaki życia" jak-odroznic-zabojczego-muchomora-od-przepysznej-kani Ja moje kanie znalazłam na lakach pod lasem ,na pastwiskach gdzie, pasa się owce. Przygotowałam je na dwa sposoby dziś pokaże...

Porewolucyjna restaruacja "Braterska" w Tarnowie

Pani Paszczakowa gotuje

...W niedzielne popołudnie, podczas ostatniego weekendu, wybraliśmy się do osławionej w ostatnim czasie za sprawą działań Magdy Gessler restauracji "Braterska" w Tarnowie, która chowa się za żywopłotem przy ulicy Szujskiego, niedaleko tarnowskiego Lidla. Nawigacja prowadziła nas, sobie tylko znanymi ścieżkami, tak, że zajechaliśmy do restauracji od...

Rybne klopsiki w warzywnym sosie

Nieprzeciętne pasje Pani Przeciętnej

...wyłożyć na półmisek lub miskę i zalać sosem warzywnym. Przepis oryginalny znajdziecie na stronach 17-18 w Polskim zeszycie kulinarnym "Rodzinne Święta. Tradycyjne i nowości". Pani Przeciętna recepturę tę minimalnie zmieniła. Do klopsików dodała majonez. Dzięki temu gotowe klopsiki rybne nie powinny być suche. Tę sztuczkę Pani Przeciętna podpatrzyła w jednym z odcinków Kuchennych rewolucji Magdy Gessler. Do następnego razu.Pozdrawia Pani Przeciętna Dodatki Racing...

Gruzińskie smaki w Krakowie

Mężczyzna Gotuje

...jedzeniem, więc poszedłem tam z wielkim zaciekawieniem. Jedyne z czym kojarzyła mi się kuchnia z tego kraju to kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Warszawskiej restauracji o tym profilu. Spojrzałem w kartę i od razu moją uwagę zwróciły pierożki Chinkali. Nie wiele myśląc zamówiłem właśnie tą potrawę. Jednak skoro restauracji nazywa...

ZUPA CZOSNKOWA (česneková polévka)

Cafe Babilon

...) w Kralikach. Nasze zdziwienie wywołał napis tuż przy wejściu: Golonka Magdy Gessler... Restauracja okazała się być bardzo przyjemna, kelner był przemiły i wyjaśnił o co chodziło z panią Magdą - przyniósł nam oprawiony w ramkę artykuł z Wprost i z dumą opowiadał nam o wizycie całej ekipy. Pani Magda była zachwycona podaną przez...

Ostatnio wyszukiwane:

filety z kurczaka marscapone pieczarki, dyniowy pudding wegański, bułeczki proszek, bułeczki drożdże w proszku, tarta z brokułami i serem pleśniowym, ciasto z dyni puure, dynia bambino, bezglutenowe ciasto jabłkowo dyniowe, kapusta wloska pieczona w piekarniku, filet z piersi kurczaka ze szparagami w sosie, filety ze szparagami w sosie, filety ze szparagami w sosie grzybowym, ciasto czekoladowe z miętą, kotlety z piersi bez jajka, schabowy w omlecie, dorsz pieczony z szpinakiem, lecytyna w kuchni, zeberka z keczupem, tunczyk z makaronem i kukurydza, jak zrobic sos slodki

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x