rosół magdy gessler

{{headerMessage}}
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
jarma
jarma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotujemy rodzinnie
Zupa czosnkowa – krem

Zupa czosnkowa – krem 1217

1
{{headerMessage}}
Długo nie robiłam zupy czosnkowej z obawy o ekspansywny aromat czosnku. Nic bardziej mylnego. Poddany obróbce cieplnej jest nieinwazyjny ;). Trzon przepisu autorstwa Magdy Gessler. Składniki: - 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za każdym razem jak chcieliśmy przekąsić co nieco był komplet rezerwacji... tym razem na się udało :) Nie ukrywam, że trafiłam tam dzięki "Kuchennym Rewolucjom" Magdy Gessler... która przekonała mnie, Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Paprykarz z kurczaka

Paprykarz z kurczaka 437

2
{{headerMessage}}
obie papryki oraz pokrojone mięso (bez skówy). Kroimy także pomidor i wkładamy do paprykarza w towarzystwie ładnie pokrojonej w paseczki czerwonej papryki. Mieszamy, dusimy 5 minut, po czym podlewamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomysł zapamiętany z programu Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler . Jak zwykle była to tylko migawka ale zaciekawiła mnie . Chodziło o kartoflankę w której istotnym elementem był por duszony na maśle i Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Sos chrzanowy

Sos chrzanowy 5776

2
{{headerMessage}}
Kulinarne rewolucje Magdy Gessler przypomniały nam genialny smak z dzieciństwa. Kremowy sos chrzanowy na delikatnym mięsie gotowanej, wołowej pręgi. Uwielbiałem gdy niedzielny obiad rozpoczynał się od Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pierogi z kaczką

pierogi z kaczką 1023

0
{{headerMessage}}
składniki farszu tych pierogów były inspirowane składem pierogów magdy gessler z kuchennych rewolucji, ale w przeciwieństwie do niej, ja nie wykorzystywałam mięsa z gotowania rosołu, tylko pozostałego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
www fb ul. Partyzantów 2, Magnuszew Knajpa po przejściach, czyli po „Kuchennych rewolucjach” Magdy Gessler. Co prawda mam na temat jej restauracji swoje zdanie, ale o tym przy innej okazji. Sam lokal Zobacz więcej
{{headerMessage}}
polskej podaje się ją najczęściej z kluskami lub makaronem, często z dodatkiem śmietany. p.s. tradycyjnie w drodze powrotnej , zajrzymy do jednej z restauracji po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na małe odwiedziny na Wawelu jak również na coś do jedzenia. No i właśnie z tego powodu ten wpis. Karolina zaproponowała aby pójść do sieci restauracyjne, która jest dostępna tylko w Krakowie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W niedzielne popołudnie, podczas ostatniego weekendu, wybraliśmy się do osławionej w ostatnim czasie za sprawą działań Magdy Gessler restauracji "Braterska" w Tarnowie, która chowa się za żywopłotem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dawać grzyby dzieciom? Zapraszam do dyskusji- Jakie jest wasze zdanie na ten temat?:) Polecam lekturę artykułu u Magdy Gessler " Smaki życia" jak-odroznic-zabojczego-muchomora-od-przepysznej-kani Ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeznaczyć na jego przygotowanie minimum 3 godziny, wtedy uzyskasz prawdziwy wywar. Przeglądając pomysły na dobry rosół spotkałam się z przepisem Magdy Gessler, która dodaje białka kurze do zimnego Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Tajniki dobrego rosołu.

Tajniki dobrego rosołu. 1824

1
{{headerMessage}}
laurowe, pomidor, suszony prawdziwek, 50 g wątróbki cielęcej, 3 pieczarki, kilka różyczek kalafiora. W którymś odcinku "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler dowiedziałam się, że tajnikiem p. Gessler Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ósmy sezon Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler właściwie dobiega końca. Oglądalność tego programu pokazuje, że temat w dalszym ciągu nie traci na aktualności i wcale się nie zdziwię jeśli TVN zdecyduje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na barszcz czerwony na własnym kwasie buraczanym, o intensywnym smaku, bez sztucznych dodatków. Jego smak (ostrość) można dostosować do swojego gustu za pomocą cukru lub pieprzu. Bazą do tej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mojprzepisna.pl |Barszcz ukraiński wg. Magdy Gessler Dziś ugotowałam duuuży gar zupy i chętnie się nią z Wami podzielę. Przepis jest od pani Magdy Gessler, troszkę go zmodyfikowałam i oto jest idealny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, formowała w dłoni mały placuszek, nakładała farsz i zwinnymi palcami zlepiała fantazyjnie pierogi. Nie używała wałka - lepienie pierogów było dla Niej rytuałem i formą odpoczynku. I oczywiście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się u mnie na blogu i w dodatku przepis na kotlety schabowe będę tak zachwalać. Jednak jak to się stało, że pokochałam schabowe?Historia jest taka: Jakiś czas temu mój mąż po obejrzeniu jakiegoś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ROSYJSKA MIĘSNA SOLIANKA Z ZIEMNIAKAMI Jak przygotować prawdziwą mięsną soliankę z ziemniakami - przepis krok po kroku. Solianka to niezwykle pożywna zupa, bardzo popularna w Rosji, na Ukrainie i w Zobacz więcej