rosół na korpusie gęsi

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Pierożki z gęsiną

Pierożki z gęsiną 204

0
Gdy gotuję rosół chłopaki natychmiast dopytują się czy potem będą pierogi z mięsem. Bardzo je lubią i wiedzą, że takie gotowane mięso świetnie nadaje się na farsz. Kiedy w garnku wylądował korpus i Zobacz więcej
rosół: korpus z gęsi, włoszczyzna, sól, 2 jagody jałowca, 4 ziarna pieprzu czarnego, 4 ziarna ziela angielskiego, mała gałązka rozmarynu, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, cebula pierożki: 3 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Wykwintny rosół

Wykwintny rosół 719

1
1 kura lub kurczak rosołowy, 1 -2 korpusy z kaczki, skrzydło gęsi, 700 g mięsa wołowego rosołowego (szponder, mostek, łata, pręga, goleń), 3 listki laurowe, 15 ziaren pieprzu czarnego, 12 ziaren ziela Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chilli Plate
Rosół na gęsinie

Rosół na gęsinie 161

1
Ostatnio mam niekończącą się ochotę na rosół - rosół był dwa tygodnie temu u mojej mamy, był też tydzień temu u mamy mojego męża, nie przeszkodziło to jednak w tym, aby pojawił się i dziś! A że dziś Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
50 twarzy… rosołu

50 twarzy… rosołu 187

0
Rosół doprawiony po azjatycku z makronem ryżowym fot. D.Szymborska Zupa ma tą zaletę, że można się nią najeść. Na diecie to ważna uwaga. Dlatego u mnie na bazie rosołu powstaje coraz to więcej różnych Zobacz więcej
Jeśli na Twoim stole gości pieczony drób, warto wykorzystać kości i korpus. Dzięki temu kolejnego dnia możesz podać smaczny rosół. Dodatki sprawiają, że zupa jest sycąca, a przyprawy i sos sojowy Zobacz więcej
Najsmaczniejszą kwaśnicę jaką jadłam zaserwowano w karczmie w Kościelisku. Zupa była ugotowana na gęsinie, składała się głównie z kapusty, ziemniaków, marchewki i minimalnej ilości gęsiny. Talerz z Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
luzowanie drobiu

luzowanie drobiu 756

2
ptaka większą ilością farszu a co za tym idzie obdzielenia daniem większej ilości osób. Luzowanie jest niezbędne także przy przygotowaniu wszelkiego rodzaju galantyn. Tyle wstępu, a teraz należy Zobacz więcej
Wczoraj mieliśmy okazję brać udział w V Festiwalu Rosołu. Nasz rosół z gęsi zajął III miejsce z czego jesteśmy bardzo zadowoleni dlatego też chcielibyśmy się z Wami podzielić przepisem na ów rosołek Zobacz więcej
przygotowania najsmaczniejszego z rosołów. Ma wyjątkowo delikatny smak, a wzbogacony dodatkiem cynamonu i goździków zachwyca lekko korzennym aromatem. Przypieczona na płycie cebula nada mu pięknej, Zobacz więcej
wodzie. Podzielić na części, korpus odrzucić (przyda się do rosołu). Mięso natrzeć sola i pieprzem. Obsmażyć na patelni z każdej strony i przełożyć do naczynia w którym mięso będzie pieczone. Cebulę Zobacz więcej
Catarinka71
Catarinka71 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczy
Rosół z królikiem

Rosół z królikiem 334

0
comber i udo królika, kurzy korpus, porcja rosołowa z gęsi 5-6 marchewek 2-3 pietruszki połówka selera por ( część biała i zielona) 2 cebule natka pietruszki, 2 gałązki lubczyku ziele angielskie, Zobacz więcej
· 0,300 ziemniaków · 0,5 wywaru z gęsi · 2 łyżki mąki pszennej Przygotowanie: Cebulę i boczek kroimy w drobna kostkę i razem wszystko wrzucamy do rozgrzanego garnka, następnie smażymy na złoto i Zobacz więcej
Rosołek dobra rzecz! Zwłaszcza kiedy zimno, wietrznie i wszyscy dookoła chodzą zasmarkani. Rosół niby zalicza się do zup, ale... no właśnie, nie jest to zwykła zupa. To jest królowa zup! Pierwszy raz Zobacz więcej
czyli rosół. trochę inny niż nasz tradycyjny - przez ugotowanie w nich kulek nieklarowny, ale ponoć taki ma być. i nawet jeśli jest bez kulek, to gotuje się w nim makaron. jeśli nie macie smalcu z Zobacz więcej
Podczas ostatniej wizyty u Brata przypadło mi w udziale ugotowanie rosołu na korpusie z gęsi. Od razu wpadłam na pomysł, aby jednocześnie ugotować dwie piersi i mięso wykorzystać do przygotowania Zobacz więcej
w kategorii „danie główne”, oraz II miejsca w kategorii „przystawka” podczas tegorocznej edycji Wine & Food Noble Night 2015. Pod okiem Artura Moroza członkowie korpusu dyplomatycznego Zobacz więcej
Pasztet z gęsi był naturalną konsekwencją przerabiania całej gęsiej tuszki. Zrobiłam peklowany półgęsek pieczony w niskiej temperaturze, konfitowane udka, faszerowaną szyjkę az mięsa ugotowanego w Zobacz więcej
, z lekką nutą limonki, ostry od papryczek i z delikatnym posmakiem grzybów. Świetnie się komponował z cienkim makaronem ryżowym i pokrojoną w słupki marchewką. Rosół orientalny z trawą cytrynową i Zobacz więcej
kiełbasy słoikowej. Pyszne to wszystko było, a że dostaję też książki z przepisami , to rzeczą oczywistą jest wypróbowanie samodzielne tych wszystkich dań. Podejście do rillettes robiłam najpierw na Zobacz więcej