rosół według magdy gessler

Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
jarma
jarma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotujemy rodzinnie
Zupa czosnkowa – krem

Zupa czosnkowa – krem 1141

1
Długo nie robiłam zupy czosnkowej z obawy o ekspansywny aromat czosnku. Nic bardziej mylnego. Poddany obróbce cieplnej jest nieinwazyjny ;). Trzon przepisu autorstwa Magdy Gessler. Składniki: - 2 Zobacz więcej
Za każdym razem jak chcieliśmy przekąsić co nieco był komplet rezerwacji... tym razem na się udało :) Nie ukrywam, że trafiłam tam dzięki "Kuchennym Rewolucjom" Magdy Gessler... która przekonała mnie, Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Paprykarz z kurczaka

Paprykarz z kurczaka 411

1
obie papryki oraz pokrojone mięso (bez skówy). Kroimy także pomidor i wkładamy do paprykarza w towarzystwie ładnie pokrojonej w paseczki czerwonej papryki. Mieszamy, dusimy 5 minut, po czym podlewamy Zobacz więcej
pokroić, a następnie rozetrzeć nożem lub zmiksować - na papkę. Do zupy dodać papkę z selera , pietruszki i pora, śmietanę ( seler z pietruszką i porem zagęści zupę w naturalny sposób nadając jej Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Sos chrzanowy

Sos chrzanowy 5487

2
Kulinarne rewolucje Magdy Gessler przypomniały nam genialny smak z dzieciństwa. Kremowy sos chrzanowy na delikatnym mięsie gotowanej, wołowej pręgi. Uwielbiałem gdy niedzielny obiad rozpoczynał się od Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pierogi z kaczką

pierogi z kaczką 962

0
składniki farszu tych pierogów były inspirowane składem pierogów magdy gessler z kuchennych rewolucji, ale w przeciwieństwie do niej, ja nie wykorzystywałam mięsa z gotowania rosołu, tylko pozostałego Zobacz więcej
www fb ul. Partyzantów 2, Magnuszew Knajpa po przejściach, czyli po „Kuchennych rewolucjach” Magdy Gessler. Co prawda mam na temat jej restauracji swoje zdanie, ale o tym przy innej okazji. Sam lokal Zobacz więcej
Krem z borowików” Zmuszony mało kreatywnym pakowaniem na jutrzejszy fryzjerski wyjazd szkoleniowy, postanowiłem zrobić sobie chwilę przerwy i coś pysznie smacznego zapodać wam, jako inspirację Zobacz więcej
jedzeniem, więc poszedłem tam z wielkim zaciekawieniem. Jedyne z czym kojarzyła mi się kuchnia z tego kraju to kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Warszawskiej restauracji o tym profilu. Spojrzałem w Zobacz więcej
W niedzielne popołudnie, podczas ostatniego weekendu, wybraliśmy się do osławionej w ostatnim czasie za sprawą działań Magdy Gessler restauracji "Braterska" w Tarnowie, która chowa się za żywopłotem Zobacz więcej
dawać grzyby dzieciom? Zapraszam do dyskusji- Jakie jest wasze zdanie na ten temat?:) Polecam lekturę artykułu u Magdy Gessler " Smaki życia" jak-odroznic-zabojczego-muchomora-od-przepysznej-kani Ja Zobacz więcej
przeznaczyć na jego przygotowanie minimum 3 godziny, wtedy uzyskasz prawdziwy wywar. Przeglądając pomysły na dobry rosół spotkałam się z przepisem Magdy Gessler, która dodaje białka kurze do zimnego Zobacz więcej
laurowe, pomidor, suszony prawdziwek, 50 g wątróbki cielęcej, 3 pieczarki, kilka różyczek kalafiora. W którymś odcinku "Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler dowiedziałam się, że tajnikiem p. Gessler Zobacz więcej
? Ja do restauracji chodzę na to czego w domu nie mam. Na to czego sama zrobić nie umiem. W restauracji chcę poznawać nowe smaki. Fileta jak będę miała na niego ochotę to go sobie usmażę sama. Jest Zobacz więcej
Przepis na barszcz czerwony na własnym kwasie buraczanym, o intensywnym smaku, bez sztucznych dodatków. Jego smak (ostrość) można dostosować do swojego gustu za pomocą cukru lub pieprzu. Bazą do tej Zobacz więcej
mojprzepisna.pl |Barszcz ukraiński wg. Magdy Gessler Dziś ugotowałam duuuży gar zupy i chętnie się nią z Wami podzielę. Przepis jest od pani Magdy Gessler, troszkę go zmodyfikowałam i oto jest idealny Zobacz więcej
, formowała w dłoni mały placuszek, nakładała farsz i zwinnymi palcami zlepiała fantazyjnie pierogi. Nie używała wałka - lepienie pierogów było dla Niej rytuałem i formą odpoczynku. I oczywiście Zobacz więcej
się u mnie na blogu i w dodatku przepis na kotlety schabowe będę tak zachwalać. Jednak jak to się stało, że pokochałam schabowe?Historia jest taka: Jakiś czas temu mój mąż po obejrzeniu jakiegoś Zobacz więcej
) w Kralikach. Nasze zdziwienie wywołał napis tuż przy wejściu: Golonka Magdy Gessler... Restauracja okazała się być bardzo przyjemna, kelner był przemiły i wyjaśnił o co chodziło z panią Magdą - Zobacz więcej