rosół wieprzowo drobiowy

{{headerMessage}}
Dziś u nas na obiedzie królował rosół wieprzowo-drobiowy z makaronem. Wyszedł wyborny, więc postanowiłam się z Wami podzielić przepisem ;) Potrzebne składniki: susz, sól, pietruszka, marchewka, mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI na farsz 50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 jajka pół cebuli 1 szkl kaszy pęczak ugotowanej na sypko sól pieprz pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej 1 łyżki suszonej bazylii 1 puszka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dziś przepis który wczoraj obiecałam Karolinie. przepis dostałam od mojej pacjentki Pani Halinki i oczywiście jak to ja trochę go zmodyfikowałam. potrzebne składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowania : 45 minut* ------------------------------------- *oprócz czasu na wychłodzenie zrazów SKŁADNIKI: 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowania : 45 minut* ------------------------------------- *oprócz czasu na wychłodzenie zrazów SKŁADNIKI: 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna, sycąca zupa z klopsikami na szybko. Z wykorzystaniem resztek niedzielnego rosołu i soku z kiszonych ogórków, które trafiły do sałatki. Bardzo nam smakowała! ok. 1,5 litra lekkiego bulionu Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Pasztet wielkanocny

Pasztet wielkanocny 538

0
{{headerMessage}}
W tym roku na święta stawiam na pasztety. Pierwszym upieczonym przeze mnie pasztetem jest właśnie ten oto może niezbyt ładny, ale jakże smaczny pasztet wieprzowo- drobiowy. Powiem szczerze nigdy nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
) oliwa 1 marchewka 1 cebula 4 ząbki czosnku 400 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 2-3 świeże pomidory (sparzone i obrane ze skórki) 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego pół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasztet wieprzowo-drobiowy z owocami Jak ten czas szybko leci, dopiero co były Święta Wielkanocne, a tu już połowa kwietnia! Najwyższa pora na dodanie reszty świątecznych przepisów. W pierwszej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pasztety to chyba mój ulubiony sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Gdy gotuję tylko trochę zupy, to jeszcze jesteśmy w stanie jakoś je przerobić, ale przy większych ilościach pojawia się Zobacz więcej
alexandrina
alexandrina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Alexandra's Cuisine
Tu warto zajrzeć....

Tu warto zajrzeć.... 169

0
{{headerMessage}}
MÓJ MAŁY ŚLĄSKI RAJ Od 6 lat mieszkam w moim kochanym Wrocławiu, ale zawsze gdy wracam do mojego rodzinnego miasta na Śląsku odwiedzam restaurację, która serwuje to co w kuchni śląskiej kocham Zobacz więcej
Bilcia
Bilcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
malpandom.blogspot.com
Pasztet

Pasztet 1965

2
{{headerMessage}}
do składników ( w końcu mieszkam w małym miasteczku) wyszło mi to co zaraz przedstawię:) Zaznaczam od razu, że to moje pierwsze i mam nadzieję nie ostatnie dzieło:) Pasztet wieprzowo - drobiowy - 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mnie może jeszcze kiedyś zagoszczą te klasyczne zawijane jak tylko nauczę się pięknie zawijać :) Tymczasem polecam Wam dzisiejszą propozycję :) Składniki na gołąbki: 120g ryżu 240g kapusty 500g mięsa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pojemniku hermetycznym. Myślę, że sprawdzi się nie tylko na co dzień, ale także na imprezę na talerzu wędlin, mięs itp. Wg tego przepisu Składniki: wg przepisu na 1 średnią keksówkę u mnie 2 mniejsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cebulka sól , pieprz do smaku 50 ml słodkiej śmietanki 12 % 1 kostka bulionowa drobiowa lub szklanka rosołu mąka rozprowadzona w wodzie do zagęszczenia sosu . koperek do posypania Pieczarki z cebulką Zobacz więcej
AbcMojejKuchni
AbcMojejKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Abc Mojej Kuchni
Obiadek resztkowy:)

Obiadek resztkowy:) 109

1
{{headerMessage}}
ziemniaczanej z warzywami, ale wpadł mi do głowy pomysł, żeby zrobić mini zapiekanki w foremkach do robienia mufinek. Wyjęłam 5 kotletów mielonych wieprzowo- wołowych i 4 drobiowe. Pokroiłam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pasztet był naprawdę wyborny. Dziś pora na przepis dla gospodarnych pań i panów. Jeśli ktoś nie przepada za wątróbką, może ją pominąć albo zminimalizować jej ilość. Wątróbka cielęca bywa trudno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. W Masz Gulasz jedliśmy wieprzowo- jagnięce) 2 cebulki posiekane (użyłam całych ze szczypiorem, prosto z ogródka mojego tatusia) pęczek kolendry (jeśli nie ma świeżej, można zmielić taką z torebki) Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Rosół

Rosół 295

0
{{headerMessage}}
Gotowanie rosołu to cały rytuał. Warto pamiętać o paru podstawowych zasadach, które należy przestrzegać w celu uzyskania pysznego, wartościowego, aromatycznego oraz klarownego rosołu. Pamiętajmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kołduny powinny być takiej wielkości, żeby bez problemu, na raz – bez krojenia i gryzienia – wyłowione łyżką z gorącego rosołu elegancko mieściły się w ustach. Dopiero tam czeka nas eksplozja smaku – Zobacz więcej