rosół wieprzowo drobiowy

Dziś u nas na obiedzie królował rosół wieprzowo-drobiowy z makaronem. Wyszedł wyborny, więc postanowiłam się z Wami podzielić przepisem ;) Potrzebne składniki: susz, sól, pietruszka, marchewka, mięso Zobacz więcej
SKŁADNIKI na farsz 50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 jajka pół cebuli 1 szkl kaszy pęczak ugotowanej na sypko sól pieprz pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej 1 łyżki suszonej bazylii 1 puszka Zobacz więcej
dziś przepis który wczoraj obiecałam Karolinie. przepis dostałam od mojej pacjentki Pani Halinki i oczywiście jak to ja trochę go zmodyfikowałam. potrzebne składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo Zobacz więcej
przygotowania : 45 minut* ------------------------------------- *oprócz czasu na wychłodzenie zrazów SKŁADNIKI: 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła 1/2 Zobacz więcej
przygotowania : 45 minut* ------------------------------------- *oprócz czasu na wychłodzenie zrazów SKŁADNIKI: 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła 1/2 Zobacz więcej
Pyszna, sycąca zupa z klopsikami na szybko. Z wykorzystaniem resztek niedzielnego rosołu i soku z kiszonych ogórków, które trafiły do sałatki. Bardzo nam smakowała! ok. 1,5 litra lekkiego bulionu Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Pasztet wielkanocny

Pasztet wielkanocny 532

0
W tym roku na święta stawiam na pasztety. Pierwszym upieczonym przeze mnie pasztetem jest właśnie ten oto może niezbyt ładny, ale jakże smaczny pasztet wieprzowo- drobiowy. Powiem szczerze nigdy nie Zobacz więcej
) oliwa 1 marchewka 1 cebula 4 ząbki czosnku 400 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 2-3 świeże pomidory (sparzone i obrane ze skórki) 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego pół Zobacz więcej
Pasztet wieprzowo-drobiowy z owocami Jak ten czas szybko leci, dopiero co były Święta Wielkanocne, a tu już połowa kwietnia! Najwyższa pora na dodanie reszty świątecznych przepisów. W pierwszej Zobacz więcej
na serio wszystkim bardzo smakował, więc może i Wy się skusicie i przygotujecie go na świąteczny stół ? Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów na pasztety. Polecam Wam choćby świąteczny Zobacz więcej
coraz częściej drobiowa), a i do tego rosołek. W Naszej Barze menu jest dość zróżnicowane, ale to głównie kuchnia śląska. Poniżej prezentuje co ja lubię sobie zaserwować w niedzielne południe, kiedy Zobacz więcej
Bilcia
Bilcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
malpandom.blogspot.com
Pasztet

Pasztet 1943

2
do składników ( w końcu mieszkam w małym miasteczku) wyszło mi to co zaraz przedstawię:) Zaznaczam od razu, że to moje pierwsze i mam nadzieję nie ostatnie dzieło:) Pasztet wieprzowo - drobiowy - 1 Zobacz więcej
mnie może jeszcze kiedyś zagoszczą te klasyczne zawijane jak tylko nauczę się pięknie zawijać :) Tymczasem polecam Wam dzisiejszą propozycję :) Składniki na gołąbki: 120g ryżu 240g kapusty 500g mięsa Zobacz więcej
Bardzo smaczna pieczeń mięsna, doskonała zarówno na obiad jak i na zimno do kanapek. Zrobiłam ją z tego przepisu już dwa razy, wyszła idealnie więc nie chcę słyszeć, że komuś się nie udała! :) Pieczeń Zobacz więcej
ziemniaczanej z warzywami, ale wpadł mi do głowy pomysł, żeby zrobić mini zapiekanki w foremkach do robienia mufinek. Wyjęłam 5 kotletów mielonych wieprzowo- wołowych i 4 drobiowe. Pokroiłam na Zobacz więcej
pasztet był naprawdę wyborny. Dziś pora na przepis dla gospodarnych pań i panów. Jeśli ktoś nie przepada za wątróbką, może ją pominąć albo zminimalizować jej ilość. Wątróbka cielęca bywa trudno Zobacz więcej
kuchnią gruzińską, wcale nie wybierając się daleko. Warsztaty odbyły się w ramach cyklu "Smaki Życia" i miały miejsce w Masz Gulasz, malutkiej restauracji należącej do Magdy Gessler, zlokalizowanej Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Rosół

Rosół 294

0
Gotowanie rosołu to cały rytuał. Warto pamiętać o paru podstawowych zasadach, które należy przestrzegać w celu uzyskania pysznego, wartościowego, aromatycznego oraz klarownego rosołu. Pamiętajmy Zobacz więcej
Kołduny powinny być takiej wielkości, żeby bez problemu, na raz – bez krojenia i gryzienia – wyłowione łyżką z gorącego rosołu elegancko mieściły się w ustach. Dopiero tam czeka nas eksplozja smaku – Zobacz więcej
Oto wszystkie przepisy, które wzięły udziałw konkursie "Odkryj Kujawski ze smakiem" : Wielki Apetyt:kremowe fondue Moje Twory Przetwory:ciasto jogurtowo-bazyliowe z figami Kulinarne Pyszności Molki: Zobacz więcej