rosół wieprzowo drobiowy

Dziś u nas na obiedzie królował rosół wieprzowo-drobiowy z makaronem. Wyszedł wyborny, więc postanowiłam się z Wami podzielić przepisem ;) Potrzebne składniki: susz, sól, pietruszka, marchewka, mięso Zobacz więcej
SKŁADNIKI na farsz 50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 jajka pół cebuli 1 szkl kaszy pęczak ugotowanej na sypko sól pieprz pół łyżeczki przyprawy uniwersalnej 1 łyżki suszonej bazylii 1 puszka Zobacz więcej
dziś przepis który wczoraj obiecałam Karolinie. przepis dostałam od mojej pacjentki Pani Halinki i oczywiście jak to ja trochę go zmodyfikowałam. potrzebne składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo Zobacz więcej
przygotowania : 45 minut* ------------------------------------- *oprócz czasu na wychłodzenie zrazów SKŁADNIKI: 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła 1/2 Zobacz więcej
przygotowania : 45 minut* ------------------------------------- *oprócz czasu na wychłodzenie zrazów SKŁADNIKI: 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka masła 1/2 Zobacz więcej
Pyszna, sycąca zupa z klopsikami na szybko. Z wykorzystaniem resztek niedzielnego rosołu i soku z kiszonych ogórków, które trafiły do sałatki. Bardzo nam smakowała! ok. 1,5 litra lekkiego bulionu Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Pasztet wielkanocny

Pasztet wielkanocny 528

0
W tym roku na święta stawiam na pasztety. Pierwszym upieczonym przeze mnie pasztetem jest właśnie ten oto może niezbyt ładny, ale jakże smaczny pasztet wieprzowo- drobiowy. Powiem szczerze nigdy nie Zobacz więcej
) oliwa 1 marchewka 1 cebula 4 ząbki czosnku 400 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 2-3 świeże pomidory (sparzone i obrane ze skórki) 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego pół Zobacz więcej
Pasztet wieprzowo-drobiowy z owocami Jak ten czas szybko leci, dopiero co były Święta Wielkanocne, a tu już połowa kwietnia! Najwyższa pora na dodanie reszty świątecznych przepisów. W pierwszej Zobacz więcej
na serio wszystkim bardzo smakował, więc może i Wy się skusicie i przygotujecie go na świąteczny stół ? Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów na pasztety. Polecam Wam choćby świąteczny Zobacz więcej
coraz częściej drobiowa), a i do tego rosołek. W Naszej Barze menu jest dość zróżnicowane, ale to głównie kuchnia śląska. Poniżej prezentuje co ja lubię sobie zaserwować w niedzielne południe, kiedy Zobacz więcej
Bilcia
Bilcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
malpandom.blogspot.com
Pasztet

Pasztet 1919

1
do składników ( w końcu mieszkam w małym miasteczku) wyszło mi to co zaraz przedstawię:) Zaznaczam od razu, że to moje pierwsze i mam nadzieję nie ostatnie dzieło:) Pasztet wieprzowo - drobiowy - 1 Zobacz więcej
mnie może jeszcze kiedyś zagoszczą te klasyczne zawijane jak tylko nauczę się pięknie zawijać :) Tymczasem polecam Wam dzisiejszą propozycję :) Składniki na gołąbki: 120g ryżu 240g kapusty 500g mięsa Zobacz więcej
pojemniku hermetycznym. Myślę, że sprawdzi się nie tylko na co dzień, ale także na imprezę na talerzu wędlin, mięs itp. Wg tego przepisu Składniki: wg przepisu na 1 średnią keksówkę u mnie 2 mniejsze Zobacz więcej
ziemniaczanej z warzywami, ale wpadł mi do głowy pomysł, żeby zrobić mini zapiekanki w foremkach do robienia mufinek. Wyjęłam 5 kotletów mielonych wieprzowo- wołowych i 4 drobiowe. Pokroiłam na Zobacz więcej
pasztet był naprawdę wyborny. Dziś pora na przepis dla gospodarnych pań i panów. Jeśli ktoś nie przepada za wątróbką, może ją pominąć albo zminimalizować jej ilość. Wątróbka cielęca bywa trudno Zobacz więcej
. W Masz Gulasz jedliśmy wieprzowo- jagnięce) 2 cebulki posiekane (użyłam całych ze szczypiorem, prosto z ogródka mojego tatusia) pęczek kolendry (jeśli nie ma świeżej, można zmielić taką z torebki) Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Rosół

Rosół 292

0
Gotowanie rosołu to cały rytuał. Warto pamiętać o paru podstawowych zasadach, które należy przestrzegać w celu uzyskania pysznego, wartościowego, aromatycznego oraz klarownego rosołu. Pamiętajmy Zobacz więcej
Kołduny powinny być takiej wielkości, żeby bez problemu, na raz – bez krojenia i gryzienia – wyłowione łyżką z gorącego rosołu elegancko mieściły się w ustach. Dopiero tam czeka nas eksplozja smaku – Zobacz więcej
Oto wszystkie przepisy, które wzięły udziałw konkursie "Odkryj Kujawski ze smakiem" : Wielki Apetyt:kremowe fondue Moje Twory Przetwory:ciasto jogurtowo-bazyliowe z figami Kulinarne Pyszności Molki: Zobacz więcej