• 8
  • 2
  • 1
  • 1
  • 7
  • 2
przepisów z 5937 blogów

rosół z gęsi

Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Rosół z gęsi

Rosół z gęsi 3738

0
Rosół z gęsi przepis na zdrowy, delikatny i chudy rosół na gęsi Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Desery Dodatki Grill Makarony Mięsa Zobacz więcej
Czytaj więcej » Zobacz więcej
Składniki : mały pęczek włoszczyzny mięso z gęsi, najlepsze na rosół to skrzydła, kręgosłup z szyją mała papryczka chili ewentualnie kawałek wołowiny około 40-60 dag 2 liście laurowe, kilka ziaren Zobacz więcej
rosół: korpus z gęsi, włoszczyzna, sól, 2 jagody jałowca, 4 ziarna pieprzu czarnego, 4 ziarna ziela angielskiego, mała gałązka rozmarynu, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, cebula pierożki: 3 Zobacz więcej
Gotuję 2 szklanki mocnego wywaru na kośćcu ( mięska jest na nim całkiem sporo) pozostałym po wyluzowaniu połówek piersi z gęsi i podaję z kołdunami ( farsz z mięsa obranego z kostek). Na więcej osób Zobacz więcej
Rosołek dobra rzecz! Zwłaszcza kiedy zimno, wietrznie i wszyscy dookoła chodzą zasmarkani. Rosół niby zalicza się do zup, ale... no właśnie, nie jest to zwykła zupa. To jest królowa zup! Pierwszy raz Zobacz więcej
Cześć =) Po niedzielnej mszy świętej, nie ma lepszej zupy na pierwsze danie niedzielnego obiadu, niż rosół. Na polskich stołach najczęściej spotykany jest rosół z kurczaka, rzadziej z kury czy wołowy, Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Rosół z gęsi

Rosół z gęsi 262

0
Rosół z gęsi będzie smakował nie tylko tym, którzy generalnie uwielbiają rosół. To delikatna zupa z silnym aromatem warzyw i posmakiem gęsiny, która jest dość charakterystyczna. Mięso z gęsi nie jest Zobacz więcej
Wczoraj mieliśmy okazję brać udział w V Festiwalu Rosołu. Nasz rosół z gęsi zajął III miejsce z czego jesteśmy bardzo zadowoleni dlatego też chcielibyśmy się z Wami podzielić przepisem na ów rosołek Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
gęsi pasztet

gęsi pasztet 1077

0
Klasyczny domowy gęsi pasztet o idealnej konsystencji, wspaniałym smaku i pięknym zapachu. Do przygotowania pasztetu potrzebne są kawałki mięsa z gęsi, boczek, gęsie wątróbki oraz suszone grzyby. Zobacz więcej
Gdy kupowałam gęś na św. Marcina wiedziałam, że nie upiekę jej w całości. Nie planowaliśmy większego, rodzinnego obiadu więc nie było sensu przyrządzać od razu całego ptaka bo pieczona gęsina nie lubi Zobacz więcej
Dwa gęsie uda zalegały mi w zamrażarce od dość dawna – przypuszczam nawet, że od okolic św. Marcina. Kilkukrotnie się do nich zabierałam, nie mając jednak szczególnej weny. I tak pewnie straciłyby Zobacz więcej
przygotowania najsmaczniejszego z rosołów. Ma wyjątkowo delikatny smak, a wzbogacony dodatkiem cynamonu i goździków zachwyca lekko korzennym aromatem. Przypieczona na płycie cebula nada mu pięknej, Zobacz więcej
kluseczki – tym razem nie są ani lane, ani „rzucane” ale przetarte przez durszlak , drobniejsze i równiejsze od prezentowanych tutaj . ROSÓŁ Z GĘSI Z CZOSNKOWĄ MARCHEWKĄ szyja, dolne części skrzydeł Zobacz więcej
. Mięso, tak jak wspomniałam, użyłam do zrobienia pierogów. Składniki: 2 piersi z gęsi ze skórą 2 nogi z kaczki 2 marchewki 1 duży seler 1 pietruszka 1/2 pora kawałek włoskiej kapusty 3 ziemniaki 1 Zobacz więcej
Przeciętna rodzina raczej nie zje na raz całej pieczonej gęsi. No chyba, że ktoś ma wyjątkowo spory apetyt :) U nas gęś w całości piecze się rzadko, więc dzielę ją na mniejsze porcję i mrożę. W takich Zobacz więcej
Za tydzień 11 listopada a tym samym dzień, w którym obchodzimy w Polsce święto szlachetnej gęsiny. Dlatego zachęcam wszystkich do sięgania po ten pyszny drób nie tylko od święta, do przygotowywania Zobacz więcej
Jakiś czas temu proponowałam wam rozebranie gęsi na części i zrobienie z niej potraw, których do tej pory nie robiliście. Ja tak zrobiłam i dzięki temu powstała taka oto wersja rosołu na gęsi z Zobacz więcej
Polecam! Dla 4 osób: 4 udka gęsie ok. 2 l rosolu drobiowego suszony tymianek ( w sezonie świezy) 30 g masła sól, pieprz, liść laurowy 160 g surowej szynki (bekonu) pokrojonej na plasterki Udka umyć i Zobacz więcej
2 piersi z gęsi, majeranek, sól, 2 ząbki czosnku, 400 ml czerwonego wytrawnego wina, 5-6 sztuk fig z konfitury, Piersi oczyścić, brzydsze kawałki odciąć i odłożyć (będzie do nadzienia). Skórę piersi Zobacz więcej