rosół z koglem moglem

{{headerMessage}}
najpyszniejszy kogel mogel, ucierany zawsze w tym samym kubeczku. W niedziele natomiast od rana pachniało rosołem, jego pięknym aromatem przesiąkał cały dom. Po sąsiedzku, obok dziadków mieszkała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mnie 8 minut). Następnie odcedzamy go i przelewamy zimą wodą. Mleko gotujemy z esencją waniliową na wolnym ogniu, uważając aby go nie przypalić. Żółtko ucieramy z cukrem waniliowym na kogel mogel. Do Zobacz więcej
kingaihektor
kingaihektor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Spojrzenie
Mus jabłkowy

Mus jabłkowy 37

0
{{headerMessage}}
mus czy raczej kisiel? Piszcie w komentarzach:) Powiązane wpisy: Kisiel jabłkowy Kompot z suszonych owców Kompot z mrożonych wiśni Domowy kogelmogel Kategorie: Bez kategorii Dodaj komentarz Anuluj Zobacz więcej
justyna
justyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sosweetsospicy
Domowa „Eko” przyprawa

Domowa „Eko” przyprawa 176

1
{{headerMessage}}
(mój ulubiony tatar), tuńczyk(nigdy nie wiadomo czy pochodzi z wolnych od rtęci obszarów), sery pleśniowe, surowe jaja (kogel- mogel), nadmiernej ilości wątróbki oraz najważniejsze z stosowanych w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lody chodziły mi po głowie od dawna. W Kucharce litewskiej** (1938) znalazłam przepis na lody kwiatowe, lody z jajek, ze śmietanki, prawdziwe lody! Dziś proponuję więc lody śmietankowe, z delikatną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na chwilę. 0,25 szklanki rosołu wlać do rondelka, dodać masło i podgrzać, gdy tłuszcz się rozpuści dodać jabłka i umyte rodzynki.Podgrzewać przez chwilę, potem zdjąć z ognia. Żółtko rozetrzeć z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
właśnie deseru. Sami posłuchajcie „lody z kminku i czarnych porzeczek podane z liściem marynowanej czerwonej kapusty na koglu moglu”. Pomijając wielkość porcji. To połączenie jest idealne! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
a'la Irlandzkie Hash brown z polskim akcentem (03.05.2015)PULPECIKI (z mięsa z rosołu) (02.05.2015)BIAŁY ANIOŁEK o smaku migdałowym (02.05.2015)Lasagne bez glutenu i bez mleka (20.04.2015)MIGDAŁOWA Zobacz więcej
{{headerMessage}}
formę do pieczenia o boku 24-26 cm posmarować stopionym masłem. Piekarnik nagrzać do 180 st C. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z 2 łyżkami cukru na sztywną pianę. W drugiej misce utrzeć Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
(bez tytułu)

(bez tytułu) 114

0
{{headerMessage}}
) Obserwatorzy Wszystkie teksty i zdjęcia są mojego autorstwa i proszę ich nie kopiować bez mojej zgody . . Etykiety Babeczki i muffinki(40) Babki(23) Boże Narodzenie(58) Bułeczki(42) Chochla(2) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. A słodkości? Ciasto drożdżowe podawane z jeszcze ciepłym mlekiem prosto od krowy i kogel-mogel, którego ucieranie przynosiło największą frajdę! zdjęcie:Elena Karneeva W waszych zgłoszeniach urzekła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obiad :-) BLW 16 lutego 2017 Kogel-mogel w wersji dla małego dziecka. BLW 11 lutego 2017 Najłatwiejsze pulpety na początek BLW i nie tylko 8 lutego 2017 BLW pod górkę 8 lutego 2017 Dodaj komentarz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
farszu możecie modyfikować w zależności od zawartości Waszych lodówek. Świetnie sprawdzą się w nim także pieczarki, czerwona papryka, brokuły, drobno pokrojone ugotowane ziemniaki czy resztki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jaglanej "Jesień w kuchni pięciu przemian" A. Czelej - rece... Chleb graham z ziarnami Gruszki zapiekane w koglu-moglu Naczynie żaroodporne - test produktu Chleb gryczano - orkiszowy Koktajl z Zobacz więcej
zen.ona
zen.ona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowe gotowanie
Creme brulee

Creme brulee 359

1
{{headerMessage}}
z cukrem (i ekstraktem z wanilii, jeśli nie mamy laski) na jednolitą konsystencję, by nabrały jaśniejszego koloru i stały się troszkę puszyste, ale nie tak bardzo jak na kogel-mogel. Gorącą śmietankę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do smaków dzieciństwa i dał się namówić na wielkopolskie racuchy. Wspaniale wyrośnięte oraz oprószone cukrem pudrem przemawiały do wyobraźni i podniebienia. Jednak muszę przyznać, że rozmiar porcji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w zagłębienie ręki i wysysamy; KAKAO „NA SUCHO” – kakao (najlepiej niemieckie Schlustad) wysypujemy na spodeczek i wylizujemy KOGEL-MOGEL – wielki nieobecny w mojej biografii kulinarnej. Ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poprzedni post Następny post Podobna tematyka Złote mleko na odporność. BLW 8 marca 2017 Spaghetti bolognese Roberta. BLW 28 lutego 2017 Muffinki daktylowo – gryczane. BLW. 19 lutego 2017 Szybki Zobacz więcej