rosół z kuropatwy

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
inne ptactwo

inne ptactwo 341

0
bażant bażant w miodzie pitnym indyk z lawendą indyk pieczony z pomarańczami kapłon na dziko kuropatwa pieczona perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną perliczka pieczona Zobacz więcej
mięso dzikich zwierząt jest bardzo chude i niskokaloryczne (ok. 110-115 kcal w 100 g), dzięki czemu może być bez oporów spożywane na diecie. Odchudzając się warto sięgać w szczególności po mięso Zobacz więcej
Rosół to prawie jak dobro narodowe. U wielu z nas pojawia się w niedzielę na stole (u moich rodziców w każdą niedzielę obowiązkowo jest rosół w dodatku z domowym makaronem, absolutnie nie może być Zobacz więcej
mięso czerwone. Drób zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, magnez, cynk, potas i witaminy z grupy B. Wszystkie te czynniki wpływają na nasz układ odpornościowy wzmacniająco. Przygotowanie Zobacz więcej
i do zrobienia z łatwo dostępnych składników. No i tu poległam, z kilku powodów. Po pierwsze- książka liczy sobie tysiąc(!) przepisów. Nie sądzę by komuś życia starczyło, by wszystko z niej zrobić. Zobacz więcej
Rosół jest moim ulubionym dniem tygodnia :) Narodowa potrawa? Zdecydowanie Tak! Ugotowanie jest sztuką? A może to zwykly banał? Z pozoru wykonanie Rosołu wydaje się bardzo proste: woda, mięso, Zobacz więcej
, jakie powinny pojawić się na stole. Przewertowałam kilka współczesnych książek kucharskich, ale wszystkie przepisy z użyciem tego mięsa zionęły nudą. Wybór receptur również nie był wielki. Już Zobacz więcej