Przepis na rosół z pieczarkami

To co zostało nam z obiadu można zawsze do czegoś wykorzystać. I tak jest z mięsem z niedzielnego rosołu. Przeważnie robię z niego potrawkę z kurczaka i jest naprawdę smaczna i bardzo szybka w Zobacz więcej
Nie ma nic lepszego niż rosół u mamy czy babci. Czy jest on na stole, czy we wspomnieniach, to zawsze miło nam się kojarzy. Nie chcę konkurować z maminym rosołem, ale pokazać jego zupełnie inną Zobacz więcej
Oto pomysł jak można wykorzystać mięso drobiowe z rosołu. Składniki: Naleśniki: 2 jajka 250 dag mąki 1 szklanka wody 1 szklanka mleka szczypta soli 2 łyżki oleju Farsz: mięso obdarte z dwóch udek Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I love cooking
Potrawka z mięsa z rosołu

Potrawka z mięsa z rosołu 6047

Po ugotowaniu rosołu zostaje trochę mięsa, często zamrażam, ale najczęściej obieram od kości i robię potrawkę z warzywami. Wyszło smacznie i zdrowo, a także niezbyt kalorycznie. Potrawka z kurczaka z Zobacz więcej
Nie zawsze mam ochotę robić pierogi czy krokiety z mięsa z rosołu. Tym razem szybki (a może leniwy) sposób na gotowanego kurczaka.... Składniki udka kurczaka 3 sztuki ugotowanego np.z rosołu Zobacz więcej
Staram się by u mnie w kuchni nic się nie zmarnowało. Mięso jak i warzywa z niedzielnego rosołu wykorzystuję w kuchni np. do sporządzenia potrawki. W ten sposób niewielkim kosztem uzyskuję prosty, Zobacz więcej
Tego dania nie podacie gościom. Nie nada się na wystawny niedzielny obiad. Wszystko dlatego, że podstawą tego dania jest ugotowane mięso z rosołu. To sposób na jego wykorzystanie, gdy nie chce się już Zobacz więcej
Zostało mi jeszcze kilka pieczarek i dodałam je rosołku..pycha. skrzydełka, udka lub porcje rosołowe kilka pieczarek 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por Zobacz więcej
Lubię krokiety i dość często je robię, zwłaszcza jak zostaje mięso z rosołu. Tym razem dużo mięska mi nie zostało więc dokupiłam pieczarek i wyszły jeszcze smaczniejsze. Zapraszam na te pyszne Zobacz więcej
Pomysł na te bułeczki zrodził się przypadkiem. Jako, że jestem przeciwniczką marnowania jedzenia, ugotowane mięso oraz warzywa z rosołu, wykorzystałam do zrobienia krokietów mięsnych. Farszu wyszło Zobacz więcej
Przepyszna zapiekanka, a do tego sposób na wykorzystanie np mięsa z rosołu. Składniki: 1kg ziemniaków 1 podwójna pierś z kurczaka mięso z rosołu (niekoniecznie, mi zostało, więc dałam) 1/2 kg Zobacz więcej
"I znowu zupa z serii: the day after. Tym razem kuchnia orientalna. Taką zupkę często zamawiamy w chińskiej restauracji i muszę powiedzieć, że udało mi się ją dosyć wiernie odtworzyć." Składniki: Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Potrawka z kurczaka z rosołu

Potrawka z kurczaka z rosołu 4349

Jeśli nie macie pomysłu na mięso z rosołu, to polecam tą potrawkę. Jest szybka i pyszna. Podajemy ją z kaszami lub ryżem (u nas z risotto z cebulą). Składniki: mięso z rosołu - u mnie z dwóch udek 1 Zobacz więcej
Kolejny przepis z serii: rosół zrobiony, ale zostało mnóstwo resztek. Z warzyw oczywiście można zrobić tradycyjną sałatkę z majonezem. Z mięsa można wyczarować różne pyszne, resztkowe dania. Zobacz więcej
Ostatnio robiłam rosół, a potem problem ten co zawsze. Jak wykorzystać pozostałe mięso? Bardzo nie lubię wyrzucać jedzenia. Nie robię tego - chyba, że data ważności na wieczku się skończyła:) Bardzo Zobacz więcej
Rosół najbardziej znana zupa i dla większości najlepsza. Ale co zrobić z mięsem pozostałym z gotowania rosołu?? Odpowiedź jest prosta: potrawkę z kurczaka, indyka. Jest znakomitym dodatkiem do Zobacz więcej
W książce P. Łukasik i G. Targosz pt :KIPI KASZAtrafiłam na fany przepis. Wiadomo ja jak to ja, musiałam coś zmodernizować, ale przepis nieźle mnie zainspirował. I tak to pierogi stały się Zobacz więcej
„Chociaż w poprzedniej edycji konkursu z Papirusem w roli głównej nie miałam szczęścia, skuszona atrakcyjnymi nagrodami postanowiłam mimo wszystko wziąć ponownie w nim udział. Należy się domyślać, że Zobacz więcej
paproszek
paproszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paproszkowe smaki...
Tajniki dobrego rosołu.

Tajniki dobrego rosołu. 1954

Rosół - źródłowo "rozsol"początkowo był jedynie produktem ubocznym z gotowania mięsa. Mięso - naturalnie konserwowane w soli w celu "odsolenia" było długo gotowane w wodzie. Stąd rosół. Ta najbardziej Zobacz więcej