rosół z podrobów

Jak już pewnie wiecie bardzo lubię podroby, dlatego też nie powinno nikogo zdziwić, że flaki są jedną z moich ulubionych zup. Wieprzowe, wołowe, rosołowe, pomidorowe, winne, ostre, łagodne, z dużą Zobacz więcej
. Wyjąć warzywa i podroby, przestudzić. Pokroić marchewkę i pietruszkę w kostkę, drobno na plasterki pokroić wszystkie podroby. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz , włożyć pokrojoną cebulę, Zobacz więcej
Krupnik to zupa, która dosyć często gości u nas w domu. Wiecie?, że krupnik to jedna z najstarszych polskich zup, kiedyś najczęściej była gotowana na podrobach i żołądkach drobiowych. Ja krupnik Zobacz więcej
z jabłkami. KACZKA FASZEROWANA JABŁKAMI I SUSZONYMI OWOCAMI kaczka bez podrobów 2-3 kwaśno-winne jabłka kilka suszonych śliwek i moreli po garści rodzynek i suszonej żurawiny sól, pieprz czarny i Zobacz więcej
Choć moja zupa ogonowa niewiele ma z ogonami wspólnego (wciąż nie mogę przekonać się do podrobów), to i tak wyszła bardzo smaczna. Jadam ją często i gorąco polecam. :) Składniki: 1. Do garnka wlewamy Zobacz więcej
lip 8thPasztet z kaczki Taki pasztet to prawdziwy rarytas, a przyrządzając go samemu, znamy wszystkie jego składniki. Upieczoną kaczkę dokładnie obieramy, zostawiając same kości. Z Zobacz więcej
grzybów, owoców, gęsich podrobów Składniki : krew z gęsi lub kaczki , suszone owoce - gruszka , śliwka , jabłko .włoszczyzna , liść laurowy, ziele angielskie, mięso z kaczki i podroby , 1-2 łyżki Zobacz więcej
Przepis dla fanów podrobów. Moja żona brzydzi się żołądków, bo mówi, że to robaki :) Czas przygotowania:35 min Składniki: Na żołądki: - 500g żołądków z kury (najlepiej, gdy wszystkie znamy z imienia), Zobacz więcej
Podroby generalnie na ogół omija się szerokim łukiem i tu błąd, podroby potrafią być bardzo smaczne a przy tym są tanie. Proponuję spróbować chociaż raz i wybrać przepis dla siebie. Składniki: Żołądki Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Rosół z kury

Rosół z kury 254

0
Pamiętam czasy, kiedy to rosół był podawany tylko w niedzielę. Była to nasza tradycyjna zupa, czekało się na nią z utęsknieniem. Nigdy nie wiedzieliśmy z czym mama go poda, z kluseczkami czy z Zobacz więcej
pieczonej perliczki z boczkiem: Perliczkę dobrze myjemy. Dzielimy na 10 porcji (z podrobów, szyji i mniejszej część skrzydełek można ugotować rosół). Czosnek drobno siekamy lub wyciskamy przez praskę Zobacz więcej
Pewnie są w naszym gronie miłośnicy podrobów i ich przeciwnicy. Ja należę do tej pierwszej grupy. Lubię wątróbkę, żołądki czy serca. Gulasz z wątróbek indyczych pokazywałam Wam już na blogu (przepis), Zobacz więcej
Zapraszam na talerz pysznego rosołu z gęsiny. Jego smak jest zupełnie inny niż tradycyjnego rosołu z kury, zdecydowanie jest intensywniejszy i bogatszy. Spróbujecie? :-) Potrzebujemy: podroby Zobacz więcej
Jeśli lubisz podroby,zwłaszcza kurze żołądki to ten przepyszny,smaczny przepis może przypaść Ci do gustu.Z tym daniem zaskoczysz swoją rodzinę nawet wtedy gdy jesteś tylko niedzielnym Zobacz więcej
Prawdopodobnie pierwszy raz w życiu miałam dzisiaj okazję spróbować mięsa z bażanta i to w dodatku w pierogach autorstwa mojej mamy i babci. Pyszne były i szybko się zmyły. Szkoda byłoby, aby przepis Zobacz więcej
Od czasu do czasu mam ochotę na wątróbkę. Pamiętam jak byłam mała to uwielbiałam wyciągać wątróbkę z rosołu. Później lepiej smakował mi żołądek i to on znikał w pierwszej kolejności. Uwielbienie dla Zobacz więcej