rosół z podrobów

Jak już pewnie wiecie bardzo lubię podroby, dlatego też nie powinno nikogo zdziwić, że flaki są jedną z moich ulubionych zup. Wieprzowe, wołowe, rosołowe, pomidorowe, winne, ostre, łagodne, z dużą Zobacz więcej
. Wyjąć warzywa i podroby, przestudzić. Pokroić marchewkę i pietruszkę w kostkę, drobno na plasterki pokroić wszystkie podroby. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz , włożyć pokrojoną cebulę, Zobacz więcej
Krupnik to zupa, która dosyć często gości u nas w domu. Wiecie?, że krupnik to jedna z najstarszych polskich zup, kiedyś najczęściej była gotowana na podrobach i żołądkach drobiowych. Ja krupnik Zobacz więcej
28 04 2012 To jeszcze moje zaległe świąteczne danie, może się przyda komuś podczas długiego weekendu. Kaczkę najpierw marynowałam w czerwonym winie z przyprawami, potem nadziałam jabłkami, suszoną Zobacz więcej
Choć moja zupa ogonowa niewiele ma z ogonami wspólnego (wciąż nie mogę przekonać się do podrobów), to i tak wyszła bardzo smaczna. Jadam ją często i gorąco polecam. :) Składniki: 1. Do garnka wlewamy Zobacz więcej
lip 8thPasztet z kaczki Taki pasztet to prawdziwy rarytas, a przyrządzając go samemu, znamy wszystkie jego składniki. Upieczoną kaczkę dokładnie obieramy, zostawiając same kości. Z Zobacz więcej
W ramach akcji Gotujemy po polsku!, Której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl przygotowałam coś z mojego regionu z kuchni Kaszubskiej Do wspólnej zabawy "Gotujmy po polsku" zaprasza blog Zobacz więcej
Przepis dla fanów podrobów. Moja żona brzydzi się żołądków, bo mówi, że to robaki :) Czas przygotowania:35 min Składniki: Na żołądki: - 500g żołądków z kury (najlepiej, gdy wszystkie znamy z imienia), Zobacz więcej
Podroby generalnie na ogół omija się szerokim łukiem i tu błąd, podroby potrafią być bardzo smaczne a przy tym są tanie. Proponuję spróbować chociaż raz i wybrać przepis dla siebie. Składniki: Żołądki Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Rosół z kury

Rosół z kury 265

0
Pamiętam czasy, kiedy to rosół był podawany tylko w niedzielę. Była to nasza tradycyjna zupa, czekało się na nią z utęsknieniem. Nigdy nie wiedzieliśmy z czym mama go poda, z kluseczkami czy z Zobacz więcej
Delikatne i chude mięso perliczki owiniętej w plastry boczku to idealne danie na specjalne okazje Ilość porcji pieczonej perliczki z boczkiem: 10 porcji Składniki na pieczoną perliczkę z boczkiem: 1 Zobacz więcej
Pewnie są w naszym gronie miłośnicy podrobów i ich przeciwnicy. Ja należę do tej pierwszej grupy. Lubię wątróbkę, żołądki czy serca. Gulasz z wątróbek indyczych pokazywałam Wam już na blogu (przepis), Zobacz więcej
Zapraszam na talerz pysznego rosołu z gęsiny. Jego smak jest zupełnie inny niż tradycyjnego rosołu z kury, zdecydowanie jest intensywniejszy i bogatszy. Spróbujecie? :-) Potrzebujemy: podroby Zobacz więcej
,gotować mieszając od czasu do czasu .Gdy mięso będzie prawie gotowe dodać umytą , pokrojoną w kostkę drobną paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Doprawić solą i pieprzem.Gulasz przykrywamy Zobacz więcej
Prawdopodobnie pierwszy raz w życiu miałam dzisiaj okazję spróbować mięsa z bażanta i to w dodatku w pierogach autorstwa mojej mamy i babci. Pyszne były i szybko się zmyły. Szkoda byłoby, aby przepis Zobacz więcej
Od czasu do czasu mam ochotę na wątróbkę. Pamiętam jak byłam mała to uwielbiałam wyciągać wątróbkę z rosołu. Później lepiej smakował mi żołądek i to on znikał w pierwszej kolejności. Uwielbienie dla Zobacz więcej