Taki prawdziwy, domowy, wołowy, bez dopalaczy smakowych... SKŁADNIKI: porcjamięsa wołowego z kością (pręga, gicz, szponder lub krzyżowa), włoszczyzna (marchewka, pietruszki, pół selera, ćwierć główki
Zobacz więcej
Witam. Rosół jest prawdopodobnie najpopularniejszą zupą goszczącą na Polskich stołach.Spotykany w wielu wersjach, wołowy, drobiowy, wołowo-drobiowy czy też warzywny. Niezależnie na jaką wersje się
Zobacz więcej
WOŁOWINA (Wpis powstał w oparciu o program "Wiem co jem", stronę www.niam.pl i www.kordas.net.pl) Największymi jej producentami są Chiny, Brazylia i USA. Najzdrowsza i najsmaczniejsza pochodzi z Kobe
Zobacz więcej
Cześć Dzisiaj trafiło na mnie przygotowanie obidu. Była klasyka kuchni polskie - rosół wołowy. Osobiście wolę rosół wołowy lub mieszany niż ten drobiowy. Do rosołu powinno się dodawać całą
Zobacz więcej
Rosół. Składniki: porcja kurczaka na rosół ( u mnie duży korpus) 400-500 g wołowiny ( ja użyłam szponder) 12 bulwy fenkuła 3 marchewki cebula 2 ząbki czosnku pietruszka odrobina selera 1 łyżeczka
Zobacz więcej
Na domowy rosół podawałam już na swoim blogu dwa przepisy (TUTAJ i TUTAJ). Oba bardzo lubię i w równym stopniu stanowią idealną bazę do pysznych zup, jednak postanowiłam wreszcie poświęcić mu
Zobacz więcej
Wołowina to baza naszej ukochanej Polskiej kuchni, obecnie zamerykanizowana popularnymi stekami i sprowadzona do hamburgerowego użytku. Sfrustrowany tym obecnym trendem postanowiłem wrzucić przepis na
Zobacz więcej
Flaki to dość przewrotna nazwa dla zupy, która zniechęciła wielu nawet tylko do spróbowania tego dania. Ja nigdy nie miałam oporów ale moja siostra przez wiele lat odmawiała wzięcia do ust choć
Zobacz więcej
Wkładając do garnka wołowy szponder myśleliśmy o zrobieniu rosołu lub sztuki mięsa. Wystarczyło jednak, że spojrzeliśmy na bujne zioła w doniczkach, które rozrastają się teraz, jak szalone, i w tym
Zobacz więcej
To chyba najbardziej lubiana i najczęściej gotowana z polskich zup. Podawana podczas niedzielnych obiadów, rodzinnych imprez okolicznościowych, świąt. Idealna także na przeziębienia i po szaleństwach
Zobacz więcej
Intensywny o charakterystycznym smaku to można o nim powiedzie. Rosół wołowy gotowany szpondrze jest najlepszy, bardzo aromatyczny. Składniki: 500 gram szpondra wołowego Ok. 3 l wody 4 marchewki
Zobacz więcej
Rosół z dzisiejszego przepisu znacznie różni się od bulionów, których używam do risotto czy jako bazy do innych zup. Ma w sobie więcej różnych smaków, jest bardziej aromatyczny i naprawdę przepyszny.
Zobacz więcej
Dobry mocny rosół wołowy a na nim ugotowana ogórkowa z kiszonych ogórków z ziemniakami . Zupa akurat na jesienną lub zimową pogodę . Syta .Można mięso na którym ją ugotowano dołożyć do zupy lub zrobić
Zobacz więcej
Rosołu nikomu przedstawiać nie trzeba. W mojej rodzinie lubimy wersję driobiowo-wołową, którą z reguły podajemy z uszkami. Mój dziadek jada rosół tylko z ziemniakami. Ja najbardziej lubię z makaronem.
Zobacz więcej
Uwielbiam mięso wołowe – i to niezależnie od tego, czy jest to półkrwisty stek, gulasz czy mielone ;) Dlatego rosół na wołowinie od dawna za mną chodził. Ciemny, wyrazisty i intensywny w smaku.
Zobacz więcej
Najlepszy rosół to wg mnie jest z wołowiny, często taki nie przygotowujemy ze względu na cenę wołowiny. Rosół wołowy jest smaczny, aromatyczny. Podajemy rosół wołowy z makaronem i pokrojonym w kostkę
Zobacz więcej
Cześć =) Dziś chciałbym zaprezentować kolejna wersję rosołu - tym razem jest to rosół wołowy =) Rosół wołowy przygotowujemy podobnie jak rosół drobiowy, z tą różnicą, że gotujemy go około 30 minut
Zobacz więcej
Wiem. Temat jest trudny i pewnie wielu z Was odsądzi mnie od czci i wiary (to akurat słusznie). W każdej rodzinie rosół przygotowuje się w jej tylko właściwy sposób. Nie mam ambicji zmieniania
Zobacz więcej
Przepisy » Zupy » Rosół drobiowo - wołowy » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zapomniałeś hasła?
Zobacz więcej
Główną częścią książki jest prezentacja zwykłych, dziko rosnących roślin i niezwykłych dań, przyrządzonych z ich zastosowaniem. To właściwie jest motto pubikacji autorstwa Grażyny i Jarosława
Zobacz więcej