rosolnik

ZOBACZ TAKŻE:

Rosolnik to tradycyjna zupa rosyjska z dodatkiem kiszonych ogórków. Tradycyjnie podawana z ryżem lub kaszą jęczmienną. Przepis ze starego zeszytu :) Składniki: 0,5 kg Rostbefu wołowego 1 kalarepka 1 Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
rosolnik

rosolnik 305

0
Tradycyjna rosyjska zupa bazująca na mięsnym wywarze, kiszonych ogórkach i kaszy. Zupa stanowi jakby połączenie naszego rosołu, ogórkowej i krupniku, bardzo syta i pełna aromatów. około 2 litrów Zobacz więcej
Pisałam Wam ostatnio o „Mamuszce”, która jest dla mnie czymś więcej niż tylko książką kucharską. Uwielbiam ją przeglądać i mam ją obecnie cały czas gdzieś pod ręką. Pewnie to dlatego, że jestem mączną Zobacz więcej
Przepis na rosół wg kuchni staropolskiej Przepis na rosół staropolski pochodzi z książki E. Aszkiewicz "Książka Kucharska. Polskie przepisy", wyd. Publicat. Rosół wg kuchni staropolskiej - przepis Zobacz więcej
Dziś podpowiem Wam co zrobić z resztek,które nam pozostały z filetowania ryby.Otóż - nie wyrzucamy ich i nie oddajemy kotu:-) ..zrób smaczny ,lekki i dietetyczny rosołek na ich bazie z koperkowymi Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
Zupy

Zupy 485

3
barszcz czernichowski barszczyk wigilijny barszcz zabielany z ziemniakami błyskawiczna zupa serowa botwinka na wędzonce jabłczanka z ciastem naleśnikowym (sentimental version) krem z brokułów Zobacz więcej
dla nas zupełnie nowe np. rosolnik (trochę inna ogórkowa), kiszone pomidory czy grzybowa z kaszą gryczaną. Nowe? No właśnie. Nie jemy tego na co dzień, ale każde z tych dań pozostaje w uniwersum Zobacz więcej
Pyszny'' rosolnik'' z karpia,zdrowy,pełen witamin ,i świetny na odchudzanie.Mało kalorii ,syty bo mamy w niej groch żółty łuskany połówki firmy Kupiec ,który zawiera dużo białka i błonnika Zobacz więcej
Ostoja Lasu
Ostoja Lasu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ostoja Lasu
Soljanka

Soljanka 99

1
Przygotowanie: Ugotowałam osobno rosolnik z wołowiną i wieprzowiną. Dodatkowo użyłam kilogram kaczych skrzydełek. I tak w wielkim garze wszystko się kitosiło do miękkości. Bulion przecedziłam. Zobacz więcej
- kluski i makarony - mięso i ryby - przetwory - słodkie przetwory - desery - napoje Każdy przepis w książce poprzedzony jest krótkim wstępem o danej potrawie, jakie jest jej pochodzenie, od kogo Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: