rostbeef

ZOBACZ TAKŻE:

je z jednego z najlepszych elementów wołowiny - z rostbeefu!!! Musicie uwierzyć mi na słowo i zrobić, koniecznie! Składniki: rostbeef wołowy około 1 -1,5 kg 100 g suszonych borowików 10 szalotek Zobacz więcej
Niektóre dania są takie, że nawet nie wiem co o nich pisać. Po prostu pyszne ! Trzeba spróbować koniecznie :) ! Sometimes I don’t know what to say about some dishes. Simply delicious ! You must try :) Zobacz więcej
rosołowa, 300 g wołowiny rosołowej (rostbeef), 1 porcja włoszczyzny (marchew, pietruszka korzeń i natka, por, seler) 1-2 cebule, 3-4 ząbki czosnku, kilka listków laurowych, kilka ziarenek ziela Zobacz więcej
przygotował danieRostbeef wołowy, rosti ziemniaczane, kurki smażone, holender chrzanowy … mniam brzmi znakomicie :) Na podstawie informacji od Żywiec SA. Affligem – belgijskie piwo, słów kilka Zobacz więcej
1 łyżka klarowanego masła Wołowinę nacieramy pieprzem, smażymy na dobrze rozgrzanej patelni około 2 minut z każdej strony, odkładamy do przestygnięcia, solimy, a następnie kroimy w cienkie Zobacz więcej
nie może być czegoś takiego jak rostbeef z ciasta czy dziczyzny z indyka. Tak samo było z pasztetem. Musiał mieć w sobie mięso, tak samo jak człowiek serce. I jeśli mogą być ludzie bez „serca” to Zobacz więcej
oraz orzechami włoskimi BAJGIEL ZAKOPIAŃSKI - bajgiel z bryndzą, świeżym ogórkiem, rzodkiewką, świeżymi kiełkami oraz oliwą BAJGIEL BLT - bajgiel z chrupiącym bekonem, jajkiem sadzonym, pomidorami, Zobacz więcej
do przygotowania rosołu w pięciolitrowym garnku mięso: 50-70 dkg wołowiny z kością, niezbyt tłustej (szponder, antrykot, rostbeef); do szt kury rosołowej (w razie braku kury można zastąpić porcją Zobacz więcej
na stolnicę posypaną mąką, rozwałkować lekko (na grubość palca) i wycinać szklanką małe placuszki. W środek placuszków kłaść powidła, albo konfiturę z wiśni lub róży, przykrywać drugim placuszkiem. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: