rostbef marynowany w sosie sojowym

{{headerMessage}}
pieprz sól łyżka sosu sojowego łyżka soku zlimonki rukola starty parmezan lub grana padano Przygotowanie: Wołowinę kroimy wcieniutkie paski (możemy zmrozić – będzie się łatwiej kroić). Marynujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kawałek imbiru wielkości wiśni 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego ew. chili do smaku Marynata: 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 Zobacz więcej
MAgda
MAgda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Bulgogi

Bulgogi 234

2
{{headerMessage}}
: użycie do marynowania i duszenia mięsa coca-coli. (zmodyfikowany przepis Piotra Przykazy) (3 porcje) 350 g wołowiny lub dziczyzny (ligawy, udźca lub rostbefu) 2 cebule obrane i pokrojone w pióra 2 Zobacz więcej
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Wołowina w sosie ostrygowym

Wołowina w sosie ostrygowym 132

0
{{headerMessage}}
azjatyckich faworytów. Polecam. Składniki: (na 2-3 porcje) 20-30 dag chudej i miękkiej wołowiny (np. rostbef lub ligawa) garść chińskich grzybów Mun 1 cebula kilka liści kapusty pekińskiej pół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyczne placki ziemniaczane, które można podać wykwintnie. Tym razem zmarynowaną wrumie wołowiną. Polecamy wypróbować. Składniki: 1 kg ziemniaków szczypta soli 2 jajka olej dosmażenia 300g wołowiny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SZASZŁYKI EGZOTYCZNE ...z ananasem i papają.Szaszłyki egzotyczne to kolejna moja propozycja potrawy na grill-party :)Szaszłyki te zaskakują nie tylko pięknymi kolorami, ale także i ciekawym smakiem - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
truskawek, 1 mała czerwona cebula, kilka gałązek mięty, łyżeczka ostrego sosu np. tabasco, 1 papryka chilli, łyżeczka cukru, łyżka soku z limonki, 2 garści szpinaku, 10 rzodkiewek, 3 łyżki sosu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Azja bardzo często gości w mojej kuchni. Uwielbiam przemycać ją po kawałeczku do codziennych potraw - sałatek, kanapek, zup, marynat, czy deserów. Tak właśnie powstała ta genialna sałatka z pikantną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczone z boczkiem i z oscypkiem, sałatka z rostbefem i wiele dodatków w postaci sosów i dipów. Stoły uginały się od bardzo dobrej jakości produktów. Sommelier z firmy Czerwona Oliwka profesjonalnie Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Pieczona wołowina

Pieczona wołowina 2044

2
{{headerMessage}}
. Do tego miałam surówkę z kapusty kiszonej. W ten sam sposób możecie przygotować również karkówkę wieprzową. Składniki 1 kg wołowiny bez kości (miałam rostbef) Marynata 1 duża cebula 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Phad nuea num mun hoy to mięsne, wołowe i aromatyczne danie. Każda restauracja tajska dodaje do niego swój bukiet warzyw, jednak podstawą dania jest wołowina i sos ostrygowy. Ważne by sos był gęsty, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
soku z limonki. Mogłabym jeść ją bez końca. Karol posiadł magiczną umiejętność idealnego marynowania mięsa. Spróbujcie sami i pamiętajcie, żeby nie przesmażyć wołowiny – ma być soczyście. stek wołowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zawsze oprócz udźca, czy rostbefu, kupuję worek ok. 2,5 kg wołowiny na gulasz. Zawsze znajdą się w nim spore kawałki wołowiny, które nadają się na bitki. Część mięsa mielę na kotlety, czy burgery, z Zobacz więcej
cosdobrego
cosdobrego Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coś dobrego
Ulubiona sałatka ze steków:)

Ulubiona sałatka ze steków:) 297

0
{{headerMessage}}
. Nie będę ukrywać - robię go też w domu na patelni grillowej. Lubię go tak bardzo, że godzę się na zadymiona kuchnię - ale zdecydowanie wolę zgrillować go na węglu drzewnym. Ważne jest wcześniejsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wymarzony stek z wołowiny kupionej tuż za rogiem? Jeśli nie jest to polędwica, z którą nie powinniśmy mieć raczej problemu nawet bez marynaty, tylko antrykot lub rostbef wtedy musimy mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dla jednej osoby) Rostbef – kawałek 250 gram 50 ml sosu sojowego 50 ml winiaku 50 ml soku z cytryny czubata łyżka stołowa posiekanej natki pietruszki 3 ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz gruby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ze smażoną wołowiną i warzywami Źródło: "Niezrównana kuchnia azjatycka. Ponad 200 smakowitych przepisów." Wydawnictwo Buchmann 4 suszone grzyby mung, 160g suszonego wermiszelu z fasoli mung, 1 łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przedstawiam dzisiaj klasyczne danie sezonu grillowego – szaszłyki. Tym razem proponuję go z soczystym, marynowanym w miodzie i sosie sojowym stekiem, plasterkami cukinii i kawałkami czerwonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Urlop minął zdecydowanie zbyt szybko i niestety trzeba wrócić do szarej rzeczywistości. Dobrze, że można się chociaż jeszcze rozpieścić kulinarnie Dziś przedstawiam przepis dla leniuchów, który Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Fajitas

Fajitas 139

6
{{headerMessage}}
sprawi przy stole wiele radości. Składniki: 600g wołowiny (rostbef, udziec, krzyżowa, antrykot) 4-5 papryk (czerwona, zielona, żółta) 3-4 świeże papryczki jalapeno. Jeśli nie mamy – solidna łyżeczka Zobacz więcej