rostbef marynowany w sosie sojowym

pieprz sól łyżka sosu sojowego łyżka soku zlimonki rukola starty parmezan lub grana padano Przygotowanie: Wołowinę kroimy wcieniutkie paski (możemy zmrozić – będzie się łatwiej kroić). Marynujemy Zobacz więcej
kawałek imbiru wielkości wiśni 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju sezamowego 2 łyżki sosu ostrygowego ew. chili do smaku Marynata: 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 Zobacz więcej
MAgda
MAgda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Silver Teaspoon
Bulgogi

Bulgogi 215

2
: użycie do marynowania i duszenia mięsa coca-coli. (zmodyfikowany przepis Piotra Przykazy) (3 porcje) 350 g wołowiny lub dziczyzny (ligawy, udźca lub rostbefu) 2 cebule obrane i pokrojone w pióra 2 Zobacz więcej
azjatyckich faworytów. Polecam. Składniki: (na 2-3 porcje) 20-30 dag chudej i miękkiej wołowiny (np. rostbef lub ligawa) garść chińskich grzybów Mun 1 cebula kilka liści kapusty pekińskiej pół Zobacz więcej
Klasyczne placki ziemniaczane, które można podać wykwintnie. Tym razem zmarynowaną wrumie wołowiną. Polecamy wypróbować. Składniki: 1 kg ziemniaków szczypta soli 2 jajka olej dosmażenia 300g wołowiny Zobacz więcej
na te kolorowe, egzotyczne szaszłyki spodoba się Wam - wypróbujcie, polecam :) Czas przygotowania :35 minut +około 4h marynowania Liczba porcji : 4 SKŁADNIKI: 500g rostbefu w jednym kawałku 1 cebula Zobacz więcej
truskawek, 1 mała czerwona cebula, kilka gałązek mięty, łyżeczka ostrego sosu np. tabasco, 1 papryka chilli, łyżeczka cukru, łyżka soku z limonki, 2 garści szpinaku, 10 rzodkiewek, 3 łyżki sosu Zobacz więcej
Azja bardzo często gości w mojej kuchni. Uwielbiam przemycać ją po kawałeczku do codziennych potraw - sałatek, kanapek, zup, marynat, czy deserów. Tak właśnie powstała ta genialna sałatka z pikantną Zobacz więcej
pieczone z boczkiem i z oscypkiem, sałatka z rostbefem i wiele dodatków w postaci sosów i dipów. Stoły uginały się od bardzo dobrej jakości produktów. Sommelier z firmy Czerwona Oliwka profesjonalnie Zobacz więcej
. Do tego miałam surówkę z kapusty kiszonej. W ten sam sposób możecie przygotować również karkówkę wieprzową. Składniki 1 kg wołowiny bez kości (miałam rostbef) Marynata 1 duża cebula 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
Phad nuea num mun hoy to mięsne, wołowe i aromatyczne danie. Każda restauracja tajska dodaje do niego swój bukiet warzyw, jednak podstawą dania jest wołowina i sos ostrygowy. Ważne by sos był gęsty, Zobacz więcej
Tajska sałatka z wołowiną Przepis na pyszną, pikantną tajską sałatkę z wołowiną marynowaną z sosie rybnym, czosnku i imbirze. Sałatka ta nazywa się Nua Yang Manao. To wspaniałe, aromatyczne i Zobacz więcej
chili i 1 łyżeczka sosu sojowego Kawałki mięso wołowego bez błon i tłuszczu, lekko rozbijamytłuczkiem z obu stron. Mięso doprawiamy pieprzem i chili marynujemy w mieszancesosu sweet chili i sosu Zobacz więcej
. Nie będę ukrywać - robię go też w domu na patelni grillowej. Lubię go tak bardzo, że godzę się na zadymiona kuchnię - ale zdecydowanie wolę zgrillować go na węglu drzewnym. Ważne jest wcześniejsze Zobacz więcej
wymarzony stek z wołowiny kupionej tuż za rogiem? Jeśli nie jest to polędwica, z którą nie powinniśmy mieć raczej problemu nawet bez marynaty, tylko antrykot lub rostbef wtedy musimy mięso Zobacz więcej
dla jednej osoby) Rostbef – kawałek 250 gram 50 ml sosu sojowego 50 ml winiaku 50 ml soku z cytryny czubata łyżka stołowa posiekanej natki pietruszki 3 ząbki czosnku sól świeżo mielony pieprz gruby Zobacz więcej
ze smażoną wołowiną i warzywami Źródło: "Niezrównana kuchnia azjatycka. Ponad 200 smakowitych przepisów." Wydawnictwo Buchmann 4 suszone grzyby mung, 160g suszonego wermiszelu z fasoli mung, 1 łyżka Zobacz więcej
Przedstawiam dzisiaj klasyczne danie sezonu grillowego – szaszłyki. Tym razem proponuję go z soczystym, marynowanym w miodzie i sosie sojowym stekiem, plasterkami cukinii i kawałkami czerwonej Zobacz więcej
Urlop minął zdecydowanie zbyt szybko i niestety trzeba wrócić do szarej rzeczywistości. Dobrze, że można się chociaż jeszcze rozpieścić kulinarnie Dziś przedstawiam przepis dla leniuchów, który Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Fajitas

Fajitas 132

6
sprawi przy stole wiele radości. Składniki: 600g wołowiny (rostbef, udziec, krzyżowa, antrykot) 4-5 papryk (czerwona, zielona, żółta) 3-4 świeże papryczki jalapeno. Jeśli nie mamy – solidna łyżeczka Zobacz więcej