rostbef pieczony seler

jester0
jester0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kopystką po garach
Rosół wołowy

Rosół wołowy 37

0
{{headerMessage}}
Od lat przyzwyczajona do smaku rosołu z kury, postanowiłam zrobić wołowy. Zrobiłam i już nie wrócę do drobiowego. Wołowy, esencjonalny ze słodka nutą pieczonej cebuli. Ugotowane mięso podałam z sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wołowina podawana w sosie chrzanowym. Ładny kawałek wołowiny np-rostbef (ja miałam szponder wołowy który wykorzystałam) 3 marchewki 1 duza cebula kawalek selera limetka 1 liść laurowy 2 ziarka ziela Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięciutki stek z sałatką z selera i gruszki polany dressingiem z gorgonzoli. Jak upiec dobrego steka? Zaczynając od kupna dobrego kawałka mięsa, najlepiej polędwiczki wołowej, rostbefu lub antrekoty. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli mięso jest bardzo dobrej jakości, to przyrządzenie powinno być nieskomplikowane. Rostbefowi z dobrej jakości wołowiny nie potrzeba zbyt wiele. Nawet natarty solą i pieprzem będzie bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekankę parmentier w większość przypadków charakteryzuje zastosowanie mięsa poddanego wcześniej obróbce termicznej. Zwykle są to resztki wczorajszej pieczeni. Jest to świetny sposób na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki... same lecą do gąbki. Szczególnie te z młodej, włoskiej kapusty. Na taką kapustę czekam cały rok. Już jest! można wybrać główkę, która jest na tyle duża i zwięzła, że jej liście nadają się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, że niektórzy dodają pokrojone w paski naleśniki. A jak Wy jadacie tę zupę? Przy tej okazji pragnę wyjaśnić czym różni się rosół od bulionu. Teoretycznie niczym – jedno i drugie to woda, w która Zobacz więcej
Dominika / Nóż i Widelec
Dominika / Nóż i Widelec Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nóż i Widelec
Sunday Roast

Sunday Roast 360

0
{{headerMessage}}
nauczyłam się raz na zawsze, że będąc w Wielkiej Brytanii w niedzielę w restauracji czy pubie nie wolno niczego innego zamawiać oprócz właśnie Sunday Roast. Tradycyjne danie brytyjskiej kuchni jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, na gałązkach ziół; piekłam na środkowym poziomie w 80 stopniach przez 3,5 godziny; mięso od razu pokroiłam, na bardzo cieniutkie, plasterki i podałam na sosie bearnaise (klik) z pieczonym w ziołach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ulubionych sałat kilka plastrów pieczonego rostbefu (może być także polędwica)* 80 g oczyszczonych kurek 1 łyżka siekanej cebuli 50 ml białego octu balsamicznego wino czerwone - do gotowania olej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
konsystencję. Dolałam trochę za dużo. Wymieszać z posiekanym czosnkiem, odrobiną soli, pieprzu i "kropelką" miodu "wydłubać" z owocu granata pestki podawać upieczone ziemniaki z sosem tahini, Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Italianizzato
Brasato piemontese

Brasato piemontese 70

0
{{headerMessage}}
, to nie wyobrażam sobie biegania po całym mieście w poszukiwaniu wołowiny piemonckiej. Skorzystałem więc z brazylijskiego rostbefu (a co, na bogato). Również wino zamieniłem. Nie miałem pod ręką nic Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kokosowe(1)Morele(2)Mozzarella(3)Orzechy(7)Pasztety/Terriny(1)Pesto(1)Pistacje(9)Pizza(1)Policzek wołowy(1)Polędwica wołowa(1)Pomarańcza(2)Pomidory(1)Poziomki(3)Prosciutto di Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jak donosi prasa sportowa, Australijczyk Adam Scott (zdobywca Masters 2013 r.), zaserwował w tym roku "surf and turf", czyli owoce morza ze stekiem, a konkretnie homary z Zatoki Moreton z New York Zobacz więcej
{{headerMessage}}
osobiście bardziej posmakowało to białe winoJ Na przystawkę podano „pieczony rostbef z macerowanymi zimowymi warzywami i jajkiem sous-vide. Smaki cudnie skomponowane: czerwone mięsne plastry Zobacz więcej
marta-gotuje.pl
marta-gotuje.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
marta-gotuje.pl
Wołowina po toskańsku

Wołowina po toskańsku 202

0
{{headerMessage}}
Wołowina po toskańsku - przepis Marty Blog kulinarny Marty z wieloma świetnymi przepisami O mnie Top 10 Zdrowa żywność Bezglutenowe Księga Gości Kontakt Wołowina po toskańsku Wołowina po toskańsku to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z tego bite trzy godziny potrawa przebywa w piekarniku i czas ten możesz wykorzystać jak tylko chcesz ;) Składniki potrzebne do przygotowaniaBoeuf bourguignon Podane proporcje wystarczyły na średniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, sitkiem o dużych oczkach:) nie ryzykuję z mielonym nie mielonym na moich oczach, dlatego uprzedzam, ostrzegam i zachęcam do mielenia w domu albo w sklepach, gdzie pani nie czeka z nożem na chętnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
posiekane – 1 łyżka – Cząstki limonki – 4szt – Plastry ogórka do dekoracji Sposób wykonania: Marynowanie łososia: Sok z cytryny, ocet i miód wymieszać i doprawić cukrem i solą. Łososia pokroić w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godziny. Do sosu potrzebne będą: – 400 g wołowego mięsa mielonego (użyłam rostbefu) – 2 plastry boczku – 1 cebula i 1 mała marchewka, opcjonalnie 1 łodyga selera naciowego (Włosi dodają, ja nie lubię Zobacz więcej