rozbef gotowany

proponuję, okazała się tak smaczna, że zasługuje na swoje miejsce na blogu. Przygotowując barszcz ukraiński (przepis niebawem), ugotowałam jednego dużego buraka dodatkowo, aby, po pierwsze, wzmocnić Zobacz więcej
dobrze wysmażony > Na minutę przed końcem smażenia układamy na wierzch plaster masła wymieszanego ze świeżym koperkiem. Stek solimy po usmażeniu - w przeciwnym razie stanie się on twardy i mało Zobacz więcej
0,5 szklanki pomidorów z puszki 1 marchewka 3 ząbki czosnku 1.5 szklanki mleka 1 łyżka mąki pszennej kawałeczek mięsa wołowego (u mnie rozbef) przyprawy - papryka słodka, majeranek, natka pietruszki Zobacz więcej
i gryczanej w proporcji 3:1. Tak jest najlepiej, bowiem ta ostatnia, choć zdrowa, nie zawsze smakuje maluchom. Składniki: Marchewka - obrana i starta na tarce Pietruszka - obrana i starta na tarce Zobacz więcej
. Wystarczy je ze sobą połączyć, odpowiednio doprawić i gotowe. Przepis na wołowinę z warzywami, czy danie jednogarnkowe i obiad w 20 minut Składniki na porcję dla 2 osób: 200 gr wołowiny, ja Zobacz więcej
. Składniki: 500 g rozbefu wołowego 2 udka kurze 5 niedużych kapeluszy suszonych prawdziwków 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 średniego selera 1 podpieczona cebula 2-3 ząbki czosnku 1 liść kapusty 1 Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Pasztet staropolski

Pasztet staropolski 426

0
Przepis na ten pasztet jest w rodzinie od lat. Przygotowuje go wielu członków rodziny, ale nikt nie odważył się zmodyfikować receptur. Są takie klasyczne przepisy, które są doskonałe i nie ma potrzeby Zobacz więcej
, którego będziemy używać powinno mieć temerature pokojową, podczas smażenia mięsa nie wolno nakłuwać, a poza tym mięso po usmażeniu powinno odpocząć - to wszystko, a teraz możemy się zabrać za obiad Zobacz więcej
Ziemniaczane pyzy z farszem z gotowanej wołowiny. Pracochłonne, czasochłonne i koszmarnie irytujące. W smaku: świetne. Podobno należy je podawać okraszone skwarkami lub podsmażoną cebulką... my wolimy Zobacz więcej
Jesień to jedna z moich ulubionych kulinarnych pór roku. Przyczyną tego stanu rzeczy jest oczywiście dynia, z której ugotować można praktycznie wszystko. Ja osobiście jestem wielką fanką zupy dyniowej Zobacz więcej
aromatyczne danie, które polecam nie tylko fanom kuchni azjatyckiej. Przepis na wołowinę w słodkim sosie z puree kalafiorowym z nutą pomarańczy Składniki na 2 porcje: 200 g wołowiny, np. rozbefu 1 Zobacz więcej
Czy zauważyliście, że razem z modą na telewizyjne kulinarne show stały się popularne wszelkiego rodzaju imprezy związane z jedzeniem i gotowaniem? Osobiście postrzegam to jako (jedyny chyba) pozytywny Zobacz więcej
na gulasz wołowy z dynią i jarmużem Składniki na 4 porcje: 300 g wołowiny, ja wykorzystałam rozbef 300 g obranej dyni 1 cukinia 1 duża marchewka 1 duży liść jarmużu 1 czerwona papryka 1 cebula 2 Zobacz więcej
. Sałatka z grillowaną wołowiną i pieczonym kalafiorem Składniki: stek z rozbefu wołowego ok 300-400g mały kalafior 3-4 garście liści młodego szpinaku 2 jajka pół kostki sera feta pomidor ogórek Zobacz więcej
. Sałatka z grillowaną wołowiną i pieczonym kalafiorem Składniki stek z rozbefu wołowego ok 300-400g mały kalafior 3-4 garście liści młodego szpinaku 2 jajka pół kostki sera feta pomidor ogórek Zobacz więcej
Niedzielny wypasiony obiad, czyli stek z rozbefu z czarnym pieprzem | Anirkowe potyczki Anirkowe potyczki nowa odsłona Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Niedzielny wypasiony obiad, Zobacz więcej
. Grzyby shitake pokrój w drobną kostkę. Imbir i chilli drobno posiekaj. 2. Dodaj olej, wódkę i sos sojowy. Przypraw solą. 3. Wymieszaj dobrze wszystkie składniki. Farsz do pierożków dim sum z Zobacz więcej
— odpowiedział StiepanArkadjicz. — Daj nam więc, bracie, ostryg ze dwa, nie, to za mało, ze trzydziesiątki, zupę z jarzyn... — Prentanier— podchwycił Tatar. Obłoński jednak nie chciał widocznie Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Policzki wołowe

Policzki wołowe 4683

1
nie wypowiadam się, gdyż dla niego nawet ligawa przypomina sikorki. Ja takoż konesrem nie jestem, gdyż albowiem ulubiłem sobie wołowe policzki, a nie rozbef, antrykota czy inną ligawę albo dolną Zobacz więcej
okolicach. Kategorie Desery Kuchnie świata Margolcia gotuje Mięso Mączne/jajeczne Nie tylko chlebem... Szwedzki kucharz Warzywa Wszystko Powiadomienia O nowych wpisach Ostatnie wpisy [bez tytułu] Zobacz więcej