rożki z orzechów włoskich

Dzisiaj szybki deser dla tych, którym brakuje czasu lub zwyczajnie nie chce się przesiadywać w kuchni. A wszystko za sprawą … Czytaj dalej Zobacz więcej
precelia
precelia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Waniliowe rożki

Waniliowe rożki 553

1
na pokolenie. Składniki: 21dkg masła 11dkg mielonych orzechów włoskich 7dkg cukru pudru 28dkg mąki Dodatkowo: cukier puder c. waniliowy Sposób wykonania: Z podanych składników zagnieść ciasto, Zobacz więcej
) miękkiego masła 100 g mielonych orzechów włoskich 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ew. trochę wody do zarobienia ciasta Wykonanie: Zmielone orzechy uprażyć na patelni i ostudzić (jeśli „mamy lenia” Zobacz więcej
orzechów laskowych [w oryginalnym przepisie migdałów ] do obtoczenia : Do mąki dodać pokrojone na kawałki masło, sól, cukier i migdały. Zagnieść ciasto, ulepić z niego kulę, owinąć ją w folię i Zobacz więcej
Ciachomania
Ciachomania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciachomania
ORZECHY W KARMELU

ORZECHY W KARMELU 2501

0
Te orzechy kojarzą mi się ze świątecznymi jarmarkami i ciepłymi orzeszkami sprzedawanymi w papierowych rożkach. Jest to przepis baza i zachęcam do próbowania różnych kombinacji. Użyłam orzechów Zobacz więcej
łyżce szpinaku i kawałku fety na każdy trójkąt. 4. Nałożyć 2 płat. Wyciąć trójkąty. Skleić rogi. 5. Piec tak jakpolecająna opakowaniu ciastka. 2. Orzechowe roladki z bakłażana Składniki: 2 bakłażany Zobacz więcej
Rogaliki wiedeńskie z marmoladą i orzechami Po prostu te rogaliki są pyszne. Tak można je opisać jednym zdaniem. Szczerze zachęcam do ich zrobienia i zjedzenia. Ocena: Składniki na 2 blaszki do Zobacz więcej
Słodkie małe co nieco, znakomite do pachnącej kawy bądź herbaty, waniliowe, słodkie po prostu nie można się im oprzeć. Rożki można też zrobić w innym wydaniu- zamiast migdałów do ciasta można dodać Zobacz więcej
Składniki na 2 blaszki do pieczenia. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej / tortowej 150 g masła 1 szklanka kwaśnej śmietany Zobacz więcej
Do wróżb można użyć białych pasków papierów, albo tak jak ja, kolorowych. Pomysły na napisy znalazłam na tej stronce klik klik. Wybrałam zabawne teksty, m.in. takie: 2 łyżki oleju 30 dag mąki pszennej Zobacz więcej
skórkę, wymieszać. Powstanie lepkie ciasto, wystudzić (troszkę stężeje). Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce z papierem do pieczeia w sporych odległościach, lekko Zobacz więcej
Interesująco, imprezowo, wytrawnie i pysznie:) Uwielbiam te rożki i bardzo Wam je polecam. Przepis wyłowiony na blogu "W kuchni Usagi". Składniki na 8 rożków: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g); Zobacz więcej
Połączenie żurawiny i orzechów włoskich to niezwykle smakowita kombinacja, a migdałowy aromat jest świetnym uzupełnieniem. Rożki idealnie nadają się na śniadanie lub jako deser przy spotkaniu przy Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Orzechowe rożki

Orzechowe rożki 175

0
: ciasto serowe jak :tutaj 2 łyżki ( zmielonych, prażonych) orzechów włoskich olej do natłuszczenia foremek cukier kandyzowany Krem orzechowy : 200 g. serka mascarpone 1/3 łyżeczki drobnej kawy Zobacz więcej
Składniki na 2 blaszki do pieczenia. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej / tortowej 150 g masła 1 szklanka kwaśnej śmietany Zobacz więcej
Czy pomyśleliście kiedyś, żeby zrobić coś na słodko, bazując na papierze ryżowym ? Podobno, potrzeba matką wynalazku ... i u mnie nie było inaczej. Zachciało się ciasteczek, ale tak na szybko, na już Zobacz więcej
Mąkę, migdały, sól i słodzik wymieszać w dużej misce, dodać aromat lub cukier waniliowy, olej kokosowy i mleko roślinne. Zagnieść ciasto (będzie się kruszyć). Rozgrzać piekarnik do 170C (ja Zobacz więcej
Te małe ciasteczka są cudownym dodatkiem do filiżanki herbaty. Piekłam je pierwszy raz ale na pewno nie ostatni. Robi się je bardzo szybko, ciasto zagniata się łatwo i przyjemnie. Użyłam orzechów Zobacz więcej
na ciasto: 50g drożdży świeżych 250g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 500g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka cukru szczypta soli Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną. Odstawić na chwilkę. Mąkę z miękkim Zobacz więcej