rozmrażanie bobu

Uwielbiamy takie dania, które można jeść bez wyrzeczeń...samo zdrowie po prostu. Sałatka z wędzonego pstrąga z bobem na rukoli i roszponce, to jest to. Roszpunka - jest bardzo wartościowym warzywem, Zobacz więcej
W sporym garnku zagotować wodę. Do wrzątku wrzucić bób (mrożonego nie rozmrażać). Gotować 5 minut od momentu, kiedy woda ponownie się zagotuje. Bób obrać ze skórki. Cebulę i pora pokroić drobno. Zobacz więcej
Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego bobu kilka gałązek selera naciowego cebula kawałek świeżego imbiru (można zastąpić suszonym) przyprawy: szczypta kurkumy, sól, czosnek niedźwiedzi, kolędra, Zobacz więcej
Poza sezonem na bób możemy go spożywać jako mrożonki. W towarzystwie białego sosu smakuje wyśmienicie, a to kolejna dawka białka roślinnego w diecie wegetarian Składniki na 4 nieduże obiady: 1 Zobacz więcej
“Zielono mam w głowie”) Drogie Podmioty Liryczne, rozmrażajcie bób, póki nie ma świeżego i testujcie, czy będzie Wam smakować zzieleniały z wiosennej radości burger na liściach sałaty i plastrach Zobacz więcej
Pierogi ze szpinakiem, bobem i fetą. W końcu zdecydowałam się na moje pierwsze w życiu pierogi! Strach był, ale udały się! W związku z tym dzielę się przepisem Składniki na farsz: szklanka bobu (może Zobacz więcej
Moniq
Moniq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Chaty Na Końcu Wsi
KREWETKI Z BOBEM

KREWETKI Z BOBEM 14

0
Przyznaję, w tym roku trochę przegapiłam i posadziłam bób bardzo późno. Mama stwierdziła, że nic z tego nie będzie... tym czasem coś jest. Nie wiem nawet czy bób jest jeszcze w sprzedaży u mnie strąki Zobacz więcej
Uwielbiam takie szybkie wielowarzywne makaronowe dania. Jest i bardzo syto i kolorowo. Kolorowe rzeczy u nas w domu są najchętniej jadane Danie do przygotowania w ekspresowym tempie, po prostu Zobacz więcej
Pierogi są daniem uwielbianym zarówno przez dzieci jak i dorosłych, odkąd sięgam pamięcią w moim domu dość często na obiad była micha pierogów, zawsze z innym farszem, bo pole do popisu jest dość Zobacz więcej
Mój mąż uwielbia bób i zawsze każe sobie zamrozić chociaż z dwa woreczki na zimę aby rozkoszować się nim podczas gdy na dworze zimno, a do lata jeszcze daleka droga. Problem w tym aby po odmrożeniu i Zobacz więcej
Tia... znowu jest samozachwyt niestety...ale tak wyszło :) Genialna improwizacja. Jak to mawia moja żona: znowu wyszło :) Przepis jest prosty a połączenie marynowanych krewetek z bobem, czosnkiem, Zobacz więcej
Kotlety ziemniaczane z bobem Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Czekośliwka 8211 czekoladowe powidła śliwkowe Kotlety ziemniaczane z bobem W tamtym tygodniu robiłam kotlety Zobacz więcej
W wakacyjne, gorące dni wypełnione gotowanym kalafiorem z masłem i bułką tartą, gotowanym bobem, kompotem z rabarbaru, pluciem pestkami z czereśni, które wcześniej rosły na drzewie sąsiada, w kuchni Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Kasza jaglana

Kasza jaglana 1296

4
Kasza jaglana Dziś zupełna nowość na blogu - kasza jaglana w najlepszym wydaniu. Poznajcie wspaniały smak i wartości odżywcze kaszy jaglanej w wersji a'la risotto. Dla 4 osób PT40M Czas przygotowania: Zobacz więcej
, warzywa. Jest to również świetny farsz dotortilli, czy naleśników. Po prostu róbcie tak, jak wam fantazja podpowiada :) Bardzo polecam hurtowe gotowanie i mrożenie różnych strączkowych (różne Zobacz więcej
Stek z tuńczyka zwieńczony fantastycznym sosem z Porto, podany na kremowym puree z bobu. Nie mając dostępu do świeżego tuńczyka spokojnie możesz użyć tego mrożonego, pamiętaj tylko żeby wyjąć go z Zobacz więcej
Sezon na zielony, chrupiący bób powoli się kończy. Jeżeli jeszcze nie najedliście się go na zapas to koniecznie zamroźcie sobie kilka woreczków na zimę – będzie miłym wspomnieniem lata w trakcie Zobacz więcej
Krupnik to nazwa umowna. To zupa z pieczarkami, dymką i bobem, z dużą ilością siekanej natki pietruszki. Pachnie i smakuje latem. Jest sycąca dzięki dodatkowi kaszy jęczmiennej - pęczaku, dlatego Zobacz więcej
sztuk)* szczypta przyprawy pięciu smaków Rozmrażamy małże. Osuszamy, lekko solimy i posypujemy przyprawą pięciu smaków. Zaczynamy od przygotowania warzyw. Gotujemy wodę w garnku. Lekko ją solimy. Zobacz więcej
rzodkiewek. Pierwszego małosolnego ogórka, po którym stwierdzę, że wolę jednak kiszone, ale spróbować co roku i tak trzeba. Kurek. Brukselki (!), bo mówią, że smażona jest dobra, więc może lubię Zobacz więcej