różowe kofty

jacekwkuchni
jacekwkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jacekwkuchni
KONKURS!

KONKURS! 58

0
{{headerMessage}}
twarogu butter masala lub warzywnej kofty - mieszanka różowej i czarnej soli himalajskiej cenionej za swoje lecznicze właściwości - torebeczka Pan Masala, czyli indyjska wersja odświeżacza do ust :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak już pisałam w poprzednim poście do dania będzie mi potrzebna pasta harissa i tu macie przepis [ klik ]. Kofty to pikantne kulki mięsne z kuchni Bliskiego Wschodu. Nadziewane są zwykle na drewniane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W codziennych piekiełkach W wyblakłym na szaro obłędzie Różowa perełka, ździebełko ciepełka Znów wiem, że jakoś to będzie” [fragment wiersza Janusza Kofty pt. „Ździebełko-Ciepełko”] Jak dla mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na kofty natknąłem się zupełnym przypadkiem w internecie pewien czas temu, bardzo szczęśliwie zresztą, bo od pierwszego wejrzenia spodobała mi się i nazwa, i forma tej bliskowschodniej potrawy. Kiedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jedzenia mięsa :) Bo bezmięsni na pewno jadają i uwielbiają Jeśli nie jadacie l... 6 dni temu Przepisy w diecie proteinowej - Dukana. Placki z tuńczyka II - Nowa odmiana tuńczykowych placków. W smaku Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Gałki "Beata"

Gałki "Beata" 262

0
{{headerMessage}}
w kuchni ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ Z AVOKADO I KARP W ŚMIETANIE ! - Dziękuję Agnieszce Jankowiak i Pawłowi Zablowi za możliwość udostępnienia. <iframe width="560" height="315" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
por servido Berenjenas a la parmesana - Os dejo hoy esta receta italiana que, sin duda, es una de las formas más conocidas de preparar las berenjenas. Y es que una receta tan sencilla, sana y d... 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... - [image: Covent Garden Market] 1 miesiąc temu ziemianin w kuchni ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ Z AVOKADO I KARP W ŚMIETANIE ! - Dziękuję Agnieszce Jankowiak i Pawłowi Zablowi za możliwość udostępnienia. Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Zupa "Beata"

Zupa "Beata" 250

0
{{headerMessage}}
wszy... 1 miesiąc temu MOJE PIĘĆ MINUT "NIECH RADOŚĆ ZAGOŚCI..." - [image: choinka] Chwała na wysokości,chwała na wysokości,a pokój na ziemi... niech radość zagości,nadzieja zagości,niech pokój za... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, że to prawda. Mickiewiczowska liczba i p... 6 dni temu chłop i baba w jednej gotowali kuchni ona jest głodna, on coś utrudni Testujemy: Chaczapuri z farszem ziemniaczano-serowym - Dziś do naszego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... 2 miesiące temu notatki kulinarne Podpłomyki - wspólnie pieczone :) - W ostatni weekend wzięłam ponownie udział we wspólnym pieczeniu.Wpis trochę spóźniony :)Zdjęcia robiła Agata z Pożeraczy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
9 dkg miodu 9 dkg mleka Zagnieść ciasto kruche. Wycinać 4 mm grubości kółka szklanką. Podpiec na bardzo jasno> Ugotować polewę, a migdały dodać na końcu, prażyć do lekkiego zgęstnienia. Nałożyć na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, religii i wolnej myśli - Dlaczego ten list Tadeusza Kościuszki do księcia Adama Czartoryskiego przeleżał 150 lat w archiwum, w ukryciu, skazany na banicję przez naukę polską? Dla... 16 godzin temu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dzisiaj jest kolejna, ósma już, rocznica mojego blogowania, a mam w zanadrzu, tradycyjnie już, wypiek bezowy, w... 7 miesięcy temu What Katie Ate - 7 miesięcy temu Kuchnia Pięciu Przemian - Za oknami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
”. Chodziło o czerwone inspektowe rzodkiewki i... 1 dzień temu la piccola casa Una gustosa pasta: Mezze penne con salsa di noci, bresaola, panna e maggiorana - Era un po' di tempo che avevo pensato a Zobacz więcej