ruccola

Branwen
Branwen Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne przygody Magdy
Sałatka z ruccolą

Sałatka z ruccolą 76

Potrzebne będą: Porcja na dwie osoby - pakowanie ruccoli (ok. 125g) - ok 8 pomidorów suszonych - kilka oliwek (u mnie ciemne) - kilka kaparów - nasiona słonecznika (uprażone na patelni) - pół Zobacz więcej
ciachola
ciachola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
atelierwypiekow
Burgery z grilla z ruccolą.

Burgery z grilla z ruccolą. 97

Dobrze znane wszystkim kotlety mielone wołowo-wieprzowe podawane na chrupiącej, grillowanej bułce z dodatkiem pomidora, sałatki z ruccoli i polane sosem czosnkowym. Dla urozmaicenia do mielonego mięsa Zobacz więcej
Justeatmee
Justeatmee Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
justeatmee
KURCZAK Z KURKAMI NA  RUCCOLI

KURCZAK Z KURKAMI NA RUCCOLI 123

Składniki: kurczak - podwójna pierś kurki 300g ruccola kapary - 3 łyżki suszone pomidory groszek 1/2 puszki ryż brązowy 200 g mozzarella śmietana 12% oliwa z oliwek ocet balasmiczny sól pieprz Zobacz więcej
Bardzo polubiłam risotta, chociaż jeszcze niewiele ich robiłam, a w restauracjach jakoś nigdy nie zdarzyło mi się zamówić- zawsze wolałam coś innego. :) Powyższe powstało z potrzeby wykorzystania Zobacz więcej
Coś dla miłośników zdrowych, czerwonych buraczków, którzy niekoniecznie lubią czerwony barszcz. W zasadzie carpaccio kiedyś postrzegane jako danie „a la Royale”, bo kojarzące się tylko z wykwintnie Zobacz więcej
Obiad przygotowany w ok 10 minut - nie licząc czasu gotowania makaronu - to jest to, czego mi potrzeba po całym dniu pracy. A takie przepisy cieszą mnie najbardziej. Zaledwie 5 składników wystarczy, Zobacz więcej
Nareszcie do Łodzi zawitały słoneczne dni! Głęboko wierzę, że Wiosna jest już tuż tuż i za chwilę ogłuszy nas rozwijającymi się pąkami drzew! :) Marzą mi się już świeże, aromatyczne zioła zrywane z Zobacz więcej
Na sobotnim spotkaniu poznałam przesympatyczną osóbkę, z którą debatowałam na temat koszyczków parmezanowych. Stanęło na tym, że żadna z nas jeszcze ich nie robiła i czy nie szkoda parmezanu jakby Zobacz więcej
Kiedy planuję upiec pizzę przygotowuję ciasto wcześniej i wstawiam je do lodówki. Tam spokojnie dojrzewa, rośnie i po 18-24 godzinach można przystąpić do pieczenia /Zobacz/Ale jak wspomniałam jest to Zobacz więcej
Oglądałam dziś dwa odcinki świetnego programu kulinarnego. Pokazuje on moje ukochane Włochy, jego bardziej i mniej znane regiony, potrawy, sery, wina i miłość do jedzenia... "Two greedy Italians" to Zobacz więcej
Jako że sezon grillowy już za pasem to chciałbym podzielić się owocem mojej walki ze stereotypem że grill jest tylko dla mięsożernych. Co prawda nadal uważam że nie ma to jak kawał mięcha z grilla, Zobacz więcej
Nie doceniamy możliwości spotkań ze znajomymi, przyjaciółmi, rodziną, dopóki ich nie utracimy... Już niedługo inie półtora roku od kiedy mieszkam z moich mężczyzną w Czechach. Prawda, że często Zobacz więcej
Przeczytałam ostatnio niesamowitą, poruszającą książkę. Jest to zapis rozmów, jakie prowadził Szymon Hołownia ze swoimi gośćmi w programie "Ludzie na walizkach". Szczerze mówiąc, nigdy nie widziałam Zobacz więcej
Kolejna pyszna pozycja, tym razem pizza wersji wegetariańskiej ze świeżą rukolą. Pizza z Zielonych Słoni i tym razem jak najbardziej dała radę, nadal jestem pod wrażeniem pysznego ciasta. Do tego Zobacz więcej
Wiem... Strasznie długo mnie nie było.. Ale już jestem...wracam... Nie będzie to jednak powrót w wielkim stylu, z jakimś wymyślnym, bardzo praco-, czasochłonnym i efektownym dziełem.. O nie.. Na takie Zobacz więcej
Jeżelilubicie ciasta bardzo wilgotne, puszyste, pełneświeżychowocówi kawałeczkówbiałejczekolady a do tego proste i szybkie w przygotowaniu, to szczerze polecam Wam dzisiejsze ciasto z jeżynami. Przy Zobacz więcej
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 110 g mąki (np. orkiszowej)/ 3.8 oz wholemeal spelt flour/ 110 g di farina di farro spelta 40 g gorzkiego kakao/ Zobacz więcej
Jak tylko spróbujecie domowego budyniu czekoladowego z dodatkiem wanilii, nie będzie Was kusiło na przygotowanie kupnego budyniu z torebki. Budyń jest bardzo kremowy, delikatny w smaku, po prostu Zobacz więcej
Uwielbiam wykorzystywać letnie dobrodziejstwa natury przygotowując owocowe ciasta, których latem nie może zabraknąć na moim stole. Ostatnio moim ulubionym jest clafoutis, którego przygotowanie jest Zobacz więcej