Przepis na rumsztyk wołowy z cebulą

Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
Rumsztyk wołowy z cebulą

Rumsztyk wołowy z cebulą 5402

Do przyrządzenia rumsztyku kupmy dobrej jakości wołowinę, idealna byłaby polędwica, ale udziec lub wołowina zadnia również będą odpowiednie. Nie żałujcie podsmażonej cebulki. Rumsztyk kojarzy się z Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Rumsztyk wołowy

Rumsztyk wołowy 5446

Jako dziecko uwielbiałem rumsztyki i koniecznie w knajpach, najlepiej w małych miasteczkach - tam są najlepsze, najdoskonalsze, najsoczystsze. Rumsztyki robimy tak: - bierzemy 600 g rostbefu wołowego. Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Rumsztyk siekany z cebulą

Rumsztyk siekany z cebulą 5783

Konkretny obiadek dla bardzo głodnych domowników. Składniki ( 6 kotletów): 500 g mięsa wołowego 1 jajko 3 cebule 1 łyżka ostrej musztardy słodka papryka w proszku majeranek 2 łyżki masła klarowanego ( Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katalog smaków
Rumsztyk z mięsa mielonego

Rumsztyk z mięsa mielonego 2655

Wołowina dobrej jakości, zmielona dość grubo, uformowana w okrągłe kotleciki i usmażona na smalcu. Do tego koniecznie dużo podsmażonej cebulki. Niech inni mówią co chcą, ale ja najbardziej lubię Zobacz więcej
Zanim Piotrek przygotował Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulką to ja miałam w planach przygotowanie z wołowiny befsztyku tatarskiego. Ale on był szybszy i zamiast wołowej przystawki przygotował Zobacz więcej
Rumsztyk z cebulką, smakowity aromatyczny kotlet z mięsa siekanego lub grubo mielonego. Bez dodatku jajka i bułki tartej jak tradycyjny mielony, za to z dodatkiem podsmażonej cebulki. W czasach PRL-u Zobacz więcej
Rumsztyk to potrawa przyrządzana z grubych plastrów mięsa wołowego. Najlepiej do tego celu wykorzystać rostbef lub rozbratel. Te części tuszy wołowej nadają się do krótkiego smażenia i są bardzo Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Rumsztyk z cebulą

Rumsztyk z cebulą 2311

Delikatna polędwica wieprzowa z cebulą. Lubimy to danie, polędwicę kupuje razem ze schabem, gdy jest duża potrafię kupić dla niej nawet całkiem spory schab - oczywiście też musi być "w porządku" To Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Policzki wołowe

Policzki wołowe 13346

Policzki wołowe to, jak sama nazwa wskazuje, mięśnie policzkowe krowy. Są bardzo twarde i niezwykle chude. Na szczęście, długie pieczenie działa na ich korzyść i sprawia, że mięso staje się niezwykle Zobacz więcej
brzozka13
brzozka13 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kluski z serem
Policzki wołowe

Policzki wołowe 11549

Policzki wołowe ostatnio cieszą się dość sporą popularnością i często pojawiają się w programach kulinarnych oraz w menu różnych restauracji. Postanowiłam zaryzykować i muszę przyznać, iż ryzyko się Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plate of Joy
Policzki wołowe

Policzki wołowe 8581

Policzki wołowe od dawna były na naszej liście do zrobienia. Wiedzieliśmy, że to bardzo wdzięczny kawałek mięsa, szkoda tylko, że tak mało popularny. Danie, które dziś Wam przedstawiamy jest Zobacz więcej
gotowanie ze stylem
gotowanie ze stylem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie ze stylem
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 7691

Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z cebulą to bardzo smaczna i niezbyt skomplikowana potrawa idealna na obiad. Zrazy należy na początku podsmażyć na patelni, a następnie dość długo gotować, by mięso Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Kotlety mielone  z grzybami

Kotlety mielone z grzybami 1032

Bardzo lubię tradycyjne mielone i przynajmniej 2 razy w miesiącu goszczą one na naszym stole. Robię zarówno wieprzowe, jak i mieszane wieprzowo-wołowe. Zdarzają się też typowe rumsztyki z samej Zobacz więcej
Piątkowe, niecodzienne lenistwo. Wczorajsza wycieczka po nieznanych mi miejscach a podobno już kultowych, utwierdziła mnie w przekonaniu, że jako rodowita warszawianka jeszcze wiele mam do zobaczenia. Zobacz więcej
Gdy zapowiedzą się goście na kilka dni prawie zawsze robię wcześniej roladki. To pyszny sposób na podanie mięsa, gdyż można go wzbogacić różnymi smakami owocowymi lub warzywnymi wkładając obok cebuli Zobacz więcej
Od dawna byłam proszona o potrawę z wołowiny.Taki męski kawał dobrego wołowego mięsa w ciemnym sosie.Aby nadać potrawie wyjątkowości i aby sos nabrał sekretnego smaku i konsystencji sięgnęłam po dwa Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Bitki  wołowe.

Bitki wołowe. 6683

Bitki wołowe - pyszne, mięciutkie mięso w sosie. Idealne do gotowanych ziemniaków, kopytek a nawet klusków kładzionych...Wprawdziemusi się dość długo dusić, ale warto poczekać :) Składniki : * 4 Zobacz więcej
No i wracam dzisiaj do pracy. Z mojego urlopu nici. Ale odbiję sobie w lutym, bowiem w pierwszy dzień świąt udało mi się upolować supertani hotel w Paryżu, więc wybieram się z Nat na makaroniki do Zobacz więcej
STEK CHILI W CZERWONYM WINIE Przyjęcia na świeżym powietrzu należą do najwspanialszych letnich rozrywek, choćby dlatego, że są niezobowiązujące i jest wystarczająco dużo czasu na interesujące rozmowy, Zobacz więcej