rumsztyk wołowy z cebulą

Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
Rumsztyk wołowy z cebulą

Rumsztyk wołowy z cebulą 4923

Do przyrządzenia rumsztyku kupmy dobrej jakości wołowinę, idealna byłaby polędwica, ale udziec lub wołowina zadnia również będą odpowiednie. Nie żałujcie podsmażonej cebulki. Rumsztyk kojarzy się z Zobacz więcej
Pyszne kotlety z dużą ilością cebuli, najlepsze są z mięsa wołowego, ale z wieprzowiną też są pyszne. Mojemu mężowi tak posmakowały, że na drugi dzień znowu musiałam mu je zrobić. Takie kotlety można Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Rumsztyk siekany z cebulą

Rumsztyk siekany z cebulą 5337

Konkretny obiadek dla bardzo głodnych domowników. Składniki ( 6 kotletów): 500 g mięsa wołowego 1 jajko 3 cebule 1 łyżka ostrej musztardy słodka papryka w proszku majeranek 2 łyżki masła klarowanego ( Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Rumsztyk wołowy

Rumsztyk wołowy 4923

Jako dziecko uwielbiałem rumsztyki i koniecznie w knajpach, najlepiej w małych miasteczkach - tam są najlepsze, najdoskonalsze, najsoczystsze. Rumsztyki robimy tak: - bierzemy 600 g rostbefu wołowego. Zobacz więcej
Agiatis
Agiatis Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja kulinarna przygoda
Rumsztyk z cebulą

Rumsztyk z cebulą 2248

Delikatna polędwica wieprzowa z cebulą. Lubimy to danie, polędwicę kupuje razem ze schabem, gdy jest duża potrafię kupić dla niej nawet całkiem spory schab - oczywiście też musi być "w porządku" To Zobacz więcej
Rumsztyk z cebulką, smakowity aromatyczny kotlet z mięsa siekanego lub grubo mielonego. Bez dodatku jajka i bułki tartej jak tradycyjny mielony, za to z dodatkiem podsmażonej cebulki. W czasach PRL-u Zobacz więcej
Wołowina ponoć nie jest łatwym mięsem do obróbki, często moje znajome skarżą się, ze jest za twarda, albo zbyt żylasta. Ja sama długo „bałam” się wołowiny właśnie ze względu na krążące o niej „legendy Zobacz więcej
Przepis na te krokieciki (choć moim zdaniem nazwa "kotleciki" byłaby bardziej adekwatna) spisałam wieki temu od mojej koleżanki, z niedużej książeczki mającej w tytule słowa "kuchnia skandynawska". Zobacz więcej
Przyznacie, że kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to niezwykle wszechstronny rodzaj mięsa, które świetnie komponuje się ze świeżymi ziołami, sosami i wszelkiego rodzaju Zobacz więcej
Gulasz wołowy z piekarnika - brzmi dziwnie? Możliwe, ale smakuje rewelacyjnie Bardzo lubię wszelkiego rodzaju gulasze, a z wołowiny to już dla mnie poezja, która niestety ma jeden minus, a mianowicie Zobacz więcej
latosiowy-dom
latosiowy-dom Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
latosiowy-dom
Kotlety wołowe z cebulką

Kotlety wołowe z cebulką 70

Kotlety z mięsa wołowego mają charakterystyczny smak. Nie są takie mięciutkie jak drobiowe. Ale są pyszne i szybko znikają z talerza Polecam z cebulką! Co nam trzeba? 500g mięsa mielonego wołowego np. Zobacz więcej
Carpaccio to przysmak prosto z słonecznych Włoch. W popularnych dyskontach możemy znaleźć je sprzedawane z serem parmezan oraz marynatą cytrynową, dzięki czemu mamy praktycznie gotowe danie. Ja Zobacz więcej
Steki z ligawy wołowej • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy / Dania główne / Steki z Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katalog smaków
Rumsztyk z mięsa mielonego

Rumsztyk z mięsa mielonego 2501

Wołowina dobrej jakości, zmielona dość grubo, uformowana w okrągłe kotleciki i usmażona na smalcu. Do tego koniecznie dużo podsmażonej cebulki. Niech inni mówią co chcą, ale ja najbardziej lubię Zobacz więcej
Ragoût z policzków wołowych. Policzki wołowe podaje się zwykle gotowane w całości (ZOBACZ). Kluczem do sukcesu jest tu przede wszystkim idealna miękkość mięsa, które musi rozpadać się pod lekkim Zobacz więcej
Szaszłyki z wołowiny - w pieczonym bakłażanie Kuchnia serbska stanowi perłę kuchni bałkańskiej. Usytowanie geograficzne Serbii sprawia, że stoi na rozdrożu kulinarnej Europy. Z jednej strony smaki Zobacz więcej
Potrzebujemy: - 1 kg wołowiny zrazowej - 2 cebule - sól, pieprz, cząber, słodka papryka - 1 łyżka oleju rzepakowego Wołowinę kroimy w plastry grubości 1 cm i bardzo mocno, z obu stron, rozbijamy Zobacz więcej
matra
matra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nie umiem gotować!
Zrazy wołowe z wolnowaru

Zrazy wołowe z wolnowaru 90

Podchodziłam do tego jak pies do jeża. Przygotowanie mięsa inne niż najprostsze (najszybsze!) z możliwych zawsze budziło we mnie niechęć - szkoda czasu, lepiej prościej, prościej szybciej i tak dalej. Zobacz więcej
Zanim Piotrek przygotował Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulką to ja miałam w planach przygotowanie z wołowiny befsztyku tatarskiego. Ale on był szybszy i zamiast wołowej przystawki przygotował Zobacz więcej
Gulasz wołowy to potrawa, która gości na stołach wielu z was. Każdy też ma swoje preferencje smakowe i przyrządza go na swój sposób. Zwykle przygotowując gulasz preferuję mięso wieprzowe, gdyż Zobacz więcej