rumsztyk z cebulką

Przyznacie, że kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to niezwykle wszechstronny rodzaj mięsa, które świetnie komponuje się ze świeżymi ziołami, sosami i wszelkiego rodzaju Zobacz więcej
Kiedy mój tato wspomina swoje młode lata, a wspomnienia te skręcą w rejony gastronomiczne, kilka razy zdarzało mi się słyszeć, że kiedyś rumsztyk z cebulką królował w każdej knajpce. To było coś na Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Rumsztyk siekany z cebulą

Rumsztyk siekany z cebulą 4523

2
musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Cebulę kroimy w piórka. Smażamy na maśle klarowanym, pod koniec dodajemy cukier. 1/3 cebulki dodajemy do mięsa. Formujemy nie duże Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Rumsztyk wołowy

Rumsztyk wołowy 4083

4
Jako dziecko uwielbiałem rumsztyki i koniecznie w knajpach, najlepiej w małych miasteczkach - tam są najlepsze, najdoskonalsze, najsoczystsze. Rumsztyki robimy tak: - bierzemy 600 g rostbefu wołowego. Zobacz więcej
Kiedyś wykluła się rodzinna dyskusja kto, dlaczego i za co lubi/nie lubi wątróbkę. Podsumowując wyszło na to, że z wątróbki najlepsza jest podduszona cebula. Najlepiej - bardzo dużo duszonej cebuli. Zobacz więcej
Do przyrządzenia rumsztyku kupmy dobrej jakości wołowinę, idealna byłaby polędwica, ale udziec lub wołowina zadnia również będą odpowiednie. Nie żałujcie podsmażonej cebulki. Rumsztyk kojarzy się z Zobacz więcej
Wołowina dobrej jakości, zmielona dość grubo, uformowana w okrągłe kotleciki i usmażona na smalcu. Do tego koniecznie dużo podsmażonej cebulki. Niech inni mówią co chcą, ale ja najbardziej lubię Zobacz więcej
ugotowanego szparaga i zjeść go po drodze do przedpokoju. Ukochane jedzenie to oliwki, krewetki,chleb, pomidory, kabanosy, parówki... I ryba w prawiekażdej postaci. Postanowiłam więc zrobić misz masz Zobacz więcej
jest ogromny u mojego rzeźnika ok 140zł za kg, a trzeba niestety zamówić cały kawał, który ma znacznie więcej niż kg; dlatego dobry będzie antrykot, rostbratel, albo rumsztyk -włoszczyzna: kilka Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Bulgogi

Bulgogi 332

0
dobrej jakości wołowiny (np. rumsztyk, polędwica)* olej do smażenia (np. sezamowy) średniej marchewki, pokrojonej w grubą zapałkę średniej cebuli, pokrojonej w grubsze piórka 4-5 zielonych cebulek, Zobacz więcej
Zanim Piotrek przygotował Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulką to ja miałam w planach przygotowanie z wołowiny befsztyku tatarskiego. Ale on był szybszy i zamiast wołowej przystawki przygotował Zobacz więcej
jest do potraw z wołowiny dla zagęszczenia sosu i złamania smaku.Znakomicie sprawdza się z wołowiną. SKŁADNIKI na 4 porządne porcje: płat mięsa wołowego (rumsztyk,rozbratel lub antrykot) ok.1kg 2 Zobacz więcej
i przekrawamy na 1/4 .Grillujemy na patelnie aż lekko się zarumienią. Sałatka z rozmarynem: -250 gram pomidorków koktajlowych - 2 gałązki rozmarynu - 1 cebula - gruba sól i świeżo mielony pieprz Mi Zobacz więcej
w papkę. Zupełnie odrębnego zdania był Widelec. Jak dla niego barszcz był bardzo dobry, no może przydałoby się więcej kiełbasy, a ubite ziemniaki to on woli, bo wtedy dobrze łączą się z zupą. Jak Zobacz więcej
martini? Każdy chyba widział, że z a filmach często gwiazdy piją martini. Koniecznie oczywiści... Zupa krem z kalafiora (prawie) po tajsku Zupa z kalafiora z dodatkiem green curry Dziś przepis Zobacz więcej
tej wycieczki wyglądał tak: posiedzimy z A. nad fjordem, zjemy jagnięcinę z sosem żurawinowym i popijemy grzanym winem. Potem spróbujemy słodkich bułeczek z owocami leśnymi, a na późną kolację Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6486

1
, górna sztuka)-nadaje się na rosół,steki, rumsztyki oraz filety; znakomicie komponuje się w daniach pieczonych, duszonych oraz grillowanych 5) plecowa (plecko górne, łopatka górna)- mięso do Zobacz więcej
pytanie, dlaczego śledź jest słony. Matias (matjas) był solony w celu konserwacji i przed zjedzeniem trzeba się tej soli pozbyć, bo inaczej będzie po prostu zbyt słony. Wykorzystujemy tu prawo Zobacz więcej