rumsztyk z cebulką

{{headerMessage}}
Przyznacie, że kurczak to jedna z najpopularniejszych propozycji obiadowych. Jest to niezwykle wszechstronny rodzaj mięsa, które świetnie komponuje się ze świeżymi ziołami, sosami i wszelkiego rodzaju Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy mój tato wspomina swoje młode lata, a wspomnienia te skręcą w rejony gastronomiczne, kilka razy zdarzało mi się słyszeć, że kiedyś rumsztyk z cebulką królował w każdej knajpce. To było coś na Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Rumsztyk siekany z cebulą

Rumsztyk siekany z cebulą 5134

2
{{headerMessage}}
musztardę. Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Cebulę kroimy w piórka. Smażamy na maśle klarowanym, pod koniec dodajemy cukier. 1/3 cebulki dodajemy do mięsa. Formujemy nie duże Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Rumsztyk wołowy

Rumsztyk wołowy 4692

4
{{headerMessage}}
Jako dziecko uwielbiałem rumsztyki i koniecznie w knajpach, najlepiej w małych miasteczkach - tam są najlepsze, najdoskonalsze, najsoczystsze. Rumsztyki robimy tak: - bierzemy 600 g rostbefu wołowego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedyś wykluła się rodzinna dyskusja kto, dlaczego i za co lubi/nie lubi wątróbkę. Podsumowując wyszło na to, że z wątróbki najlepsza jest podduszona cebula. Najlepiej - bardzo dużo duszonej cebuli. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do przyrządzenia rumsztyku kupmy dobrej jakości wołowinę, idealna byłaby polędwica, ale udziec lub wołowina zadnia również będą odpowiednie. Nie żałujcie podsmażonej cebulki. Rumsztyk kojarzy się z Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katalog smaków
Rumsztyk z mięsa mielonego

Rumsztyk z mięsa mielonego 2431

2
{{headerMessage}}
Wołowina dobrej jakości, zmielona dość grubo, uformowana w okrągłe kotleciki i usmażona na smalcu. Do tego koniecznie dużo podsmażonej cebulki. Niech inni mówią co chcą, ale ja najbardziej lubię Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i paluszkami rybnymi Ciasto: pisałam o nim tutaj Nadzienie: 250 g mrożonych muli (po opłukaniu zimną wodą, lekko poddusiłam je na patelni z odrobiną oliwy, czosnku i liściem laurowym) 6 dobrych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest ogromny u mojego rzeźnika ok 140zł za kg, a trzeba niestety zamówić cały kawał, który ma znacznie więcej niż kg; dlatego dobry będzie antrykot, rostbratel, albo rumsztyk -włoszczyzna: kilka Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Bulgogi

Bulgogi 362

0
{{headerMessage}}
dobrej jakości wołowiny (np. rumsztyk, polędwica)* olej do smażenia (np. sezamowy) średniej marchewki, pokrojonej w grubą zapałkę średniej cebuli, pokrojonej w grubsze piórka 4-5 zielonych cebulek, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zanim Piotrek przygotował Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulką to ja miałam w planach przygotowanie z wołowiny befsztyku tatarskiego. Ale on był szybszy i zamiast wołowej przystawki przygotował Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest do potraw z wołowiny dla zagęszczenia sosu i złamania smaku.Znakomicie sprawdza się z wołowiną. SKŁADNIKI na 4 porządne porcje: płat mięsa wołowego (rumsztyk,rozbratel lub antrykot) ok.1kg 2 Zobacz więcej
Cynowa
Cynowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynowa Łyżeczka
Czerwone jak serduszko

Czerwone jak serduszko 77

0
{{headerMessage}}
- stek z polędwicy i rostbefu połączonego kostka w kształcie litery T jest duży może warzyć nawet kilogram Z polędwicy- okrągłe steki z polędwicy wykrawa się po odcięciu końcówek od części najgrubszej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w papkę. Zupełnie odrębnego zdania był Widelec. Jak dla niego barszcz był bardzo dobry, no może przydałoby się więcej kiełbasy, a ubite ziemniaki to on woli, bo wtedy dobrze łączą się z zupą. Jak Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Przepis na Shahi paneer

Przepis na Shahi paneer 88

0
{{headerMessage}}
martini? Każdy chyba widział, że z a filmach często gwiazdy piją martini. Koniecznie oczywiści... Zupa krem z kalafiora (prawie) po tajsku Zupa z kalafiora z dodatkiem green curry Dziś przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
posiłku w Trekroneren był taki, że kiełbaski rzeczywiście robione bardzo pieczołowicie, z dodatkiem ziół i przypraw korzennych. Mogło to smakować, choć jako dodatki zaserwowano nam trochę prażonej Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6654

1
{{headerMessage}}
) i tylna- mięso na gulasz,do duszenia i na masę mieloną 8) nogi (oczyszczone z racic)- część na galaretę 9) mostek (grudzizna, brust)- mięso na rosół i do marynowania 10) rozbratel cienki (rostbef Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Jak przyrządzać śledzie

Jak przyrządzać śledzie 172

3
{{headerMessage}}
, że z a filmach często gwiazdy piją martini. Koniecznie oczywiści... Rumsztyk wołowy Jak wygląda rumsztyk wołowy? Najlepiej tak: ze smażoną cebulką :-) Jako dziecko uwielbiałem rumsztyki i koniecznie Zobacz więcej