rumsztyk z siekanej wołowiny

Zanim Piotrek przygotował Rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulką to ja miałam w planach przygotowanie z wołowiny befsztyku tatarskiego. Ale on był szybszy i zamiast wołowej przystawki przygotował Zobacz więcej
Do przyrządzenia rumsztyku kupmy dobrej jakości wołowinę, idealna byłaby polędwica, ale udziec lub wołowina zadnia również będą odpowiednie. Nie żałujcie podsmażonej cebulki. Rumsztyk kojarzy się z Zobacz więcej
Bryzol Marszałka z pęczakiem i grzybami bryzol Marszałka – www.wolnakuchnia.pl W okresie międzywojennym mięso wołowe było dość drogim produktem, ale nie żałowano go na specjalne okazje i dla Zobacz więcej
Dziś goszczę w najstarszej paryskiej restauracji Le Procope. To miejsce szczególne, bo na przestrzeni ostatnich trzech wieków gościły w niej najbardziej wpływowe postaci swoich czasów – literaci, Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
WOŁOWINA

WOŁOWINA 6535

1
-dodatek do pasztetów, kaszanek oraz farszów mięsnych; podaje się je w formie duszonej z uprzednim podsmażeniem; dobre na gulasz ozór- wykorzystuje się go do przygotowywania potrawek oraz galaret; Zobacz więcej