rurki z ciasta francuskiego

Ostatnio kupiłam foremki do rurek, chciałam wypróbować, tak na szybko, więc użyłam ciasta francuskiego, do tego bita śmietana z malinami, pyszności, następnym razem zrobię z ciasta kruchego :) Zobacz więcej
Kolejny pyszny, prosty sposób na słodką przekąskę. Kruche rurki z ciasta francuskiego możecie nadziewać dowolnym ulubionym kremem :) U mnie nadziane kremem śmietankowym o smaku truskawkowym. Zobacz więcej
27 października 2012 Ciasta Rurki z ciasta francuskiego Kilka dni temu robiłam rurki i za nim zdążyłam zrobić zdjęcie to zniknęły z talerza, dziś robiłam jeszcze raz ale nie zrobiłam fotki jak po Zobacz więcej
NADZIEWANE RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego gruby cukier odrobina masła foremki do rurek śmietana 30 % cukier z wanilią frużelina Wykonanie: Ciasto francuskie Zobacz więcej
Mrożone ciasto francuskie ma wiele walorów, ale jeden najważniejszy: wystarczy je tylko rozmrozić, żeby wyczarować w 20 minut... no... dobra - 30 minut coś pysznego. Tym razem pomyślałam o rurkach z Zobacz więcej
Lubię ciasto francuskie za to, że ma wiele zastosowań. Można przygotować z nim wiele smacznych dań na słodko jak i na słono. Tym razem proponuję Wam ciekawy pomysł na pyszną przekąskę. U mnie się Zobacz więcej
Rozkosznie chrupiące rurki z ciasta francuskiego, słodkie, napełnione bitą śmietaną. Dla dzieci i dorosłych. Kupiłam specjalne, metalowe rurki, aby cieszyć się ich smakiem. Kosztują naprawdę niewiele, Zobacz więcej
Mamy weekend i wspólne wypiekanie z dziewczynami u Bożenki na face book.Tym razem pieczemy rurki, eklerki, ptysie co kto lubi od koloru do wyboru :) Ja postanowiłam upiec rurki z ciasta francuskiego, Zobacz więcej
Pyszne rurki w kolejnej wersji z delikatną pastą szynkową, której jesteśmy fanami. Rurki wyszły świetnie i praktycznie od razu zostały zjedzone. Nie było na co czekać. ;-) Ich przygotowanie jest Zobacz więcej
Oczywiście rurki z kremem można zrobić także na sposób wytrawny. Świetnym pomysłem jest wówczas podanie ich jako... marchewki! Wystarczy zatknąć do rurki gałązkę koperku. Pyszna i ciesząca oczy Zobacz więcej
Wreszcie dorobiłam się foremek do rurek i oczywiście od razu musiałam je wypróbować. Na pierwszy raz postanowiłam zrobić rureczki z gotowego ciasta francuskiego. Nadziałam je pysznym kremem Zobacz więcej
Ostatnio naszła mnie ochota na rurki ze śmietaną. Wyszły świetne, kruche, a co najważniejsze ich przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. W sam raz na niespodziewane przybycie gości. Takie rurki Zobacz więcej
. autor Tastefully blog: tastefully.bloog.pl dodano: 03 sierpnia 2012 13:06 Mam pytanie ile centymetrów mają mieć te foremki do rurek tzn. jakie mają być długie, żeby ładnie owinąć pasek ciasta Zobacz więcej
Rurki z kremem to niewątpliwie smak mojego dzieciństwa, który niestety pojawiał się dosyć rzadko. Uświadomiłyśmy sobie dziś z Mamą, że ostatni raz robiłyśmy je (tzn. Mama robiła) na moją Komunię, Zobacz więcej
Jeśli nie zaopatrzyliście się jeszcze w foremki do rurek koniecznie to zróbcie. :-) Dotychczas przygotowywałam je w wersji na słodko, z kruchego ciasta i dopiero niedawno wpadłam na pomysł wytrawnej Zobacz więcej
I jak już dostałam, to nie mogą przecież leżeć i się kurzyć. Wbrew temu, co słyszałam i czytałam, wcale nie ma z tym dużo zachodu, a nawet przeciwnie. Fajna zabawa i szybko smakołyk. I jeszcze Zobacz więcej
Proste w przygotowaniu rurki ale bardzo pyszne Składniki : Rolka ciasta ze sklepu 1 jajko kilka łyżek posiekanych migdałów bez skórki cukier puder tłuszcz do wysmarowania foremek rurek na krem : 5 Zobacz więcej
Klasyka gatunku. Prościej już się chyba nie da, szczególnie jeśli użyjecie gotowego ciasta (koniecznie na maśle) lub domowego wcześniej przygotowanego. Zobacz więcej
precyzji i kiedyś dojdę do perfekcji. Jeśli lubisz się bawić i próbować nowych rzeczy - ta pyszność jest właśnie dla Ciebie :) no i najważniejsze - pełen zestaw sztućców obowiązkowy ! opakowanie Zobacz więcej
Rożki francuskie wypełnione farszem z pieczarek mogą stanowić odrębne danie lub możemy je podać w formie przekąski. Świetnie smakują z barszczem czerwonym. Czytaj więcej » Zobacz więcej