rurki ze śmietaną

Bardzo szybki przepis na pyszny deser Wystarczy mieć gotowe ciasto francuskie, wolnąchwilę i zajadamy się pysznymi rurkami. Składniki: opak. ciasta francuskiego 1 jajko ok. 1 łyżka cukru 1 łyżka Zobacz więcej
Rurki z bitą śmietaną Rurki z bitą śmietaną można zrobić szybciutko, jednak warunkiem jest posiadania metalowych rurek, specjalnie do tego przeznaczonych. Swoje kupiłam w weltbildzie, ale można też Zobacz więcej
Kruche rurki z ciasta francuskiego, obtoczone w cukrze i nadziewane bitą śmietaną. Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 5 łyżek cukru (do obtoczenia) 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru Zobacz więcej
Witam, proponuje coś słodkiego na Mikołajki, czyli bita śmietana w akcji: Składniki: Na rurki: 3 jaja 0,5 kg mąki 3 łyżki cukru 5dagdrożdży 1 kostkamasła 3 łyżki śmietany 18% Na bitą śmietanę: 400 ml Zobacz więcej
Pamiętam ich smak z dzieciństwa. To moje ulubione rurki z bitą śmietaną. Składniki: 4 białka 1/2 szklanki gęstej śmietany 2/3 szklanki cukru szczypta soli 1.5 szklanki mąki pszennej 15 dag Zobacz więcej
ines
ines Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pasjeines
Rurki z bitą śmietaną

Rurki z bitą śmietaną 337

0
Dostałam od Babci foremki do rurek i postanowiłam je przetestować. By ułatwić sobie sprawę wykorzystałam do nich gotowe ciasto francuskie. Rurki na szprycowałam bitą śmietaną. Wyszły pyszne i szybko Zobacz więcej
Witajcie! Już dawno chcieliśmy zrobić rurki z kremem i udało się w końcu kilka dni temu. Ciasto ztego przepisu jest świetne - zagniata się je błyskawicznie. Rurki napełniliśmy bitą śmietaną bo wolimy Zobacz więcej
Rurki z bitą śmietaną robione były pierwszy raz przeze mnie i w moim domu :) Ostatnio z mamą kupiłyśmy wszystkie składniki,ale nie było okazji zrobić,więc musiałam się w końcu zebrać,bo ważność Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bullio
Rurki z bitą śmietaną

Rurki z bitą śmietaną 229

1
Kupiłam ostatnio foremki do rurek i produkcja ruszyła Delikatne, chrupiące rurki z bitą śmietaną. Łatwe do wykonania ale dość czasochłonne. Porcja na około 25 rurek długości 9 cm: 0,5 kg mąki pszennej Zobacz więcej
), wyciąć paski (o ok dł. 20cm i szerokości 2,5cm), nawinąć na nasmarowane wcześniej masłem foremki do rurek, tak by ciasto nachodziło na siebie po centymetrze, zaczynając od węższej do szerszej Zobacz więcej
A oto małe słodkie co nie co. Kruche rurki z pyszną smietaną. Rewelacyjne do kawki. Zarówno szybko się robi jak i zjada. Polecam! Składniki; 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 ml śmietany 30% 4 Zobacz więcej
Skład. 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL 500ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Zaczynamy. Ciasto rozwijamy i tniemy na paseczki szerokości około 2cm, na całej długości ciasta. Z papieru Zobacz więcej
cm. Ciasto nawijamy na foremkę do rurek, zaczynając od węższej strony do szerszej. Na koniec rurki obtaczamy w cukrze. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 160 stopni z Zobacz więcej
W ten weekend wspólnie z innymi blogerkami oprócz chleba piekłyśmy rurki..Asia zaproponowała swój sprawdzony przepis na rurki,ale ja już piekłam rurki z takiego samego przepisu [ klik], więc Zobacz więcej
Jeśli macie ochotę na słodkie co-nie-co polecam domowe rurki z bitą śmietaną:) Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki 250 dkg miękkiego masła 250 dkg śmietany 1 łyżka proszku szczypta soli Składniki na Zobacz więcej
Składniki na około 60 rurek. Foremki do rurek o długości 9 cm smarujemy margaryną. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki pszennej / tortowej 250 g margaryny 350 ml Zobacz więcej
Od dłuższego czasu chodziło za mną zrobienie rurek z kremem. Jednak ciągle powstrzymywało mnie brak foremek, które są potrzebne do ich upieczenia. Dziś postanowiłam, że zrobię sobie takie foremki sama Zobacz więcej
Po długiej przerwie w "blogowaniu" czas uzupełnić braki. Zaczynam od rurek z bitą śmietaną, delikatne, kruche idealne do kawy czy herbaty na jesienne dni. Z podanej porcji wychodzi około 60 rurek, Zobacz więcej
Składniki na około 60 rurek. Foremki do rurek o długości 9 cm smarujemy margaryną. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki pszennej / tortowej 250 g margaryny 350 ml Zobacz więcej
Rurki ze śmietaną chodziły za mną już od jakiegoś czasu. Foremki do pieczenia kupiłam rok temu, użyłam ich tylko raz i wylądowały w szufladzie. Nie lubię wyrabiać ciasta kruchego, o francuskim nie Zobacz więcej