rustica

ZOBACZ TAKŻE:

Julienne
Julienne Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Julienne To Go
Pizza Rustica

Pizza Rustica 87

0
{{headerMessage}}
28 mar Pizza Rustica z włoską szynką, rukolą oraz serkiem Ricotta Przepis na dwie małe pizze: Ciasto: • 250 g mąki pszennej • 150 ml ciepłej wody • 20 g świeżych drożdży • 1 łyżeczka soli • 1 łyżeczka Zobacz więcej
majka
majka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kalejdoskop kulinarny
Pizza rustica.

Pizza rustica. 63

1
{{headerMessage}}
troszke zdrowiej duuuuzo warzyw: cukinia, papryka, pieczarki i kaczochy. Na wierzch pizzy mozecie wylozyc rowniez pokrojona w plasterki kielbase chorizo, kapary, gotowana szynke, suszone pomidory czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pizza Rustica, czyli domowa, pyszna bez wycyzelowanego kształtu, za to bogata w smak! Składniki na 4 spore pizze: 600 g mąki włoskiej typ 00 365 ml ciepłej wody 24 g drożdży świeżych 1 i 1/2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cevapcici. Na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni, pizza piecze się ok. 8 min. Na blasze pewnie ze 2-3 min dłużej. Pizzę wyjmujemy, kroimy na 4-6 kawałków (mniejsze są bez sensu) i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
plasterki oscypka i boczku. Na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni, pizza piecze się ok. 8 min. Na blasze pewnie ze 2-3 min dłużej. Pizzę wyjmujemy, dekorujemy żurawiną do mięs kroimy na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Kiełbaski podsmażamy na patelni grillowej lub zwykłej aby się zarumieniły. Ciasto smarujemy sosem curry, posypujemy tartą mozzarellą, układamy kiełbaski. Na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 250 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mozzarellą i posypujemy pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami cherry. Na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni, pizza czeska piecze się ok. 8 min. Na blasze pewnie ze 2-3 min dłużej. Pizzę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy tartą mozzarellą, układamy plastry chorizo i oliwki. Posypujemy tymiankiem. Na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni, pizza rustica piecze się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(mniejsze są bez sensu) i zajadamy się ze smakiem. Podajemy w towarzystwie lampki Beaujolais lub innego ulubionego wina. Smacznego! Post Pizza Francuska z serii Pizza Rustica pojawił się poraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są bez sensu) i zajadamy się ze smakiem. Podajemy w towarzystwie lampki schłodzonej Komandarii. Smacznego! Post Pizza Cypryjska z serii Pizza Rustica pojawił się poraz pierwszy w Ciekawa Kuchnia. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oregano łyżeczka suszonej bazylii 4 ząbki czosnku 150 g startej mozzarelli 150 g jagnięciny 150 g wołowiny po łyżeczce: kumin (kmin rzymski), słodka papryka, tymianek 2 ząbki czosnku łyżka sosu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy tartą mozzarellą, układamy szynkę, posypujemy gorgonzolą i kaparami. Na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni, pizza włoska piecze się ok. 8 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięsa ze stiffado, kostki fety i oliwki. Na kamieniu w piekarniku rozgrzanym do 250 stopni, pizza piecze się ok. 8 min. Na blasze pewnie ze 2-3 min dłużej. Pizzę wyjmujemy, posypujemy rukolą, kroimy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klopsiki w sosie pomidorowym Cirio - ach miałam smaka na nie od kilku dni. Delikatne indycze mięso, a do tego pyszny pomidorowy sos - uwielbiam i polecam! A poniżej zapraszam do przepisu:)Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W weekend miałam okazję przetestować przecier pomidorowy CIRIO Passata Rustica. Pierwsze co mnie pozytywnie zaskoczyło to skład przecieru : pomidory i regulator kwasowości ( kwas cytrynowy). Tylko dwa Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojacalabria
Torta  "rustica"

Torta "rustica" 25

0
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Pewnie zastanawiacie się skąd taka nazwa.. pomysł podsunął mi przyjaciel, który jadł zapiekankę o takiej nazwie w cudownej włoskiej restauracji The Italian Orchard. Nie wiem jak smakował oryginał, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem czy upiekłam to ciasto ze względu na jego nazwę, czy sposób umieszczania w nim ponacinanych jabłek jakie kojarzę z dzieciństwa, nie mniej bardzo dobrze zrobiłam. To jedno z tych ciast, które Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka, treściwa tarta ze speckiem, grzybami i serem mozzarella, na cieście francuskim – idealna na przystawkę jak i na danie główne. Torta rustica di pasta sfoglia con funghi, mozzarella e speck to Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: