rustico

cudne bochenki chleba hiszpańskiego. Wiem już, że rodzaj mąki nie wpłynął na rozmiar i smak chleba. W przypadku, kiedy użyjemy mąki z wyższym typem pieczywo będzie ciemniejsze, ale tak samo smaczne. Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
PAN RUSTICO

PAN RUSTICO 37

0
PAN RUSTICO | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe CIASTA KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 12 listopada 2015 CIASTA JESIENNA PAVLOVA Z KREMEM Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
PAN RUSTICO

PAN RUSTICO 8

0
PAN RUSTICO | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche CIASTA SERNIK Z MIGDAŁAMI BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 19 Zobacz więcej
Uff udało się ostatnim rzutem na taśmę;-) O mały włos całą akcję bym przegapiła jak ostatnią. I bardzo bym żałowała, bo chleb okazał się bardzo smaczny. Dziękuję Amber za zaproszenie i Ani za wybranie Zobacz więcej
Rustico przepis pochodzi z BBC Food tłumaczenie oryginału Ania z Bajkorady STARTER – 150 ml ciepłej wody – 1 łyżeczka cukru – 26 gświeżych drożdży ( 7 gsuchych) – 125 gmąki pszennej chlebowej Wodę Zobacz więcej
Początek roku i przyszedł czas na wspólne pieczenie…. Do styczniowej piekarni organizowanej -jak zawsze- przez Amber chleb wybrała Ania z Bajkorady. Dzięki temu -tym razem- mieliśmy okazję upiec Zobacz więcej
Przyszedł czas na kolejne wspólne pieczenie w ramach wirtualnej piekarni prowadzonej przez Amber. W styczniowej edycji tematem jest pan rustico, czyli hiszpański chleb rustykalny. Od razu wpadł mi w Zobacz więcej
z bloga Kuchennymi Drzwiami. Pan Rustico przepis pochodzi z BBC Food – klik! tłumaczenie oryginału Ania z Bajkorady, ja cytuję w całości STARTER – 150 ml ciepłej wody – 1 łyżeczka cukru – 26 g Zobacz więcej
Pan Rustico to hiszpański chlebek rustykalny, który wymaga troszkę więcej leżakowania niż nasz polski bochenek;) Zaczyn pozostawia się na całą dobę w ciepłe miejsce, po czymtradycyjnie wyrabiaz Zobacz więcej
. Przepis podaję za autorką zaproszenia do piekarni. Pan Rustico Starter: 150 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 26 g świeżych drożdży (7 g suchych) 125 g mąki pszennej chlebowej Wodę wymieszać z cukrem Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu miałam ochotę na upieczenie zwykłego, pszennego chleba. Kiedy więc miałam zaproponować przepis do naszej comiesięcznej piekarni, mój wybór padł na hiszpański - Pan rustico. Od Zobacz więcej
jest poświęconego mu czasu. Ma niesamowicie delikatny miękkisz, mnóstwo maleńkich dziurek i wspaniale pachnie.... jak to powiedział Olek "pyszota Mamuś". Obu Aniom dziękuję za smakowite Zobacz więcej
Wiecie, że bardzo lubię piec różnego rodzaju chleby :) Nie mogłam więc przejść obojętnie obok akcji organizowanej przezAmber:) W ramachStyczniowej Piekarnipiekliśmy wszyscy chleb hiszpański Pan Zobacz więcej
-godziny zaczyn. Reasumując - chleb jest bardzo smaczny i pięknie wyrasta, mimo iż (a może dlatego że?) upiekłam go w całości z mąki orkiszowej razowej. Może przez tę mąkę orkiszową razową stał się Zobacz więcej
zdecydowanie najlepszy tego samego dnia. Polecam. O Styczniowym Pieczeniu informacje znajdziecie TUTAJ :) No idziękujęwszystkim piekącym za współudział! fajnie jest razem piec! Pan Rustico STARTER Zobacz więcej
2015 rok nasza Piekarnia rozpoczyna pysznym hiszpańskim chlebem. Pan Rustico. Rzeczywiście to rustyklany chleb. Powstał z trzech składników: mąki, wody i drożdży. I szczypty soli. Pyszny wybór Ani Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Fettuccine "Rustico"

Fettuccine "Rustico" 313

0
Czasami bywa i tak, że nie mamy czasu na przygotowanie skomplikowanego i pracochłonnego obiadu. Nie oznacza to jednak, że nie można wtedy zjeść czegoś pysznego. Zapraszam Was dzisiaj na obłędny Zobacz więcej
Z pewnością jest to jedna z moich ulubionych form podawania makaronu. Mam nadzieje że i wam przypadnie ona do gustu :) Na 2 porcje: 6 gniazd makaronu fettuccine czerwona cebula 100 g szynki Zobacz więcej
Neapol slynie z doskonalych wyrobow cukierniczych, jednak bardzo lubiane sa tu tez wyroby drozdzowe z wytrawnymi nadzieniami takie jak prezentowane w poprzednim poscieciasto torta a pizzicoczy Zobacz więcej
W nowym 2015 roku życzę, internetowym Piekarkom i Piekarzom, dużo szczęścia, zajmowania się jedynie sprawami, na które mamy wpływ i wielu chlebowych sukcesów. Zobacz więcej