ryba bez tłuszczu

{{headerMessage}}
Witajcie Kochani Rybę przyrządzacie na pewno na wiele sposobów, pragnę Wam przedstawić również mój przepis na rybę. Jest on bardzo szybki – rybę piekę z odpowiednimi ziołami, a także sokiem z cytryny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roladki rybne z salsą pomidorowo-paprykową Składniki: (2-4 porcję) 4 filety z Soli (każdy po ok.150g.) sól , pieprz majonez Salsa: 1/3 białej części małego pora 1 twarde pomidory 1/2 czerwonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Błyskawiczna, klasyczna potrawa z ryby. Szybko smażona na maśle, czyli ulubionym tłuszczu dla ryby i dodatkiem cytryny, bez której ciężko Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Zapiekana panga

Zapiekana panga 1759

3
{{headerMessage}}
Rybka z dużą ilością warzyw. Niemal bez tłuszczu. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 5.5/10 (2 votes cast) Zapiekana panga, 5.5 out of 10 based on 2 ratings Kategorie: Dania główne, Dietetyczne, Potrawy Zobacz więcej
Elżbieta Majkowska
Elżbieta Majkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pomyslowakuchnia
Pstrąg z patelni

Pstrąg z patelni 1977

0
{{headerMessage}}
plasterek cytryny i kilka gałązek koperku. Wstawić do lodówki na ok jedną godzinę. Po wyjęciu z lodówki, smażyć na nagrzanej patelni (ja smażyłam bez dodatku tłuszczu na patelni do grillowania) przez Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Filety rybne smażone

Filety rybne smażone 1763

0
{{headerMessage}}
ryby (np. morszczuk, mintaj, dorsz), bez panierki, w przyprawie do ryb smażony bez tłuszczu. Wartość energetyczna 1 fileta chudej ryby (150g) – ok. 120kcal Wartość energetyczna 1 fileta w panierce Zobacz więcej
gibon
gibon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakmojegozycia
Sznycle rybne

Sznycle rybne 282

0
{{headerMessage}}
3-4 filety z ryby (np. mintaj)- ważne żeby były bez ości 1 jajko 0,5 szkl. bułki tartej 2 ząbki czosnku tymianek sól, pieprz mąka do obtaczania Filety zmielić, powstałą masę wymieszać z jajkiem, bułką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki Świeże kawałki pokrojonego w dzwonki łososia ( 2-3 cm szerokości ) sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozgrzać mocno patelnię , posypać solą ( bez żadnego tłuszczu ) poczym układać kawałki łososia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś pora na karpia. Smażony czy w galarecie, którą propozycję wybieracie na święta?? … Na pewno z ośćmi:) Karp w galarecie 160 g (w tym porcja ryby 80 g) kcal Białko (g) Tłuszcz (g) Cholesterol Zobacz więcej
kaska193
kaska193 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.rodzinne-gotowanie.pl
Placuszki z rybą

Placuszki z rybą 85

0
{{headerMessage}}
Składniki: 400 g ryby, bez ości np. dorsz 3 jajka Sól, pieprz Tłuszcz kokosowy lub masło klarowane do smażenia szklanki mąki orkiszowej Rybę ugotować w wodzie (ok. 15 minut). Po ugotowaniu rozetrzeć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
4 filety z morszczuka słoninka – kostka o wielkości 5cmx5cm 1/2 łyżki masła 1 marchewka 0,1 l wody lub bulionu z warzyw 1 natka pietruszki sól i pieprz do smaku Morszczuka przyprawiamy solą i Zobacz więcej
NiePieprz.pl
NiePieprz.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Usmażona
Pstrąg pieczony bez soli

Pstrąg pieczony bez soli 535

1
{{headerMessage}}
Szybki, zdrowy i nie wymagający dużego nakładu pracy obiad Szybki – bo zaledwie w 20-30 minut, zdrowy wiadomo dlaczego – bo rybka, bo bez soli, bo pieczony a nie smażony na tłuszczu Uwielbiam ryby, Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Rybki

Rybki 131

1
{{headerMessage}}
Ze względu na ilość tłuszczu możemy podzielić ryby na ryby chude: dorsz, mintaj, morszczuk, pstrąg strumieniowy, sandacz, okoń, sandacz, szczupak. Ryby mało ościste i bez ości: mintaj, panga, grenada, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: filet pstrąga łososiowego 1 limonka zioła prowansalskie sól, pieprz Przygotowanie: Umyty i osuszony filet pstrąga obsypujemy ziołami, solą i pieprzem. Układamy rybę na pergaminie, skrapiamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
filet z łososia sos sojowy czosnek granulowany Usuń skórę z łososia (łososia połóż skórą do dołu, i w tej pozycji odetnij długim nożem) oraz podziel filet na mniejsze kawałki np. takie jak na zdjęciu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
halibut sól, pieprz 1) Piekarnik rozgrzej do 220C. 2) Halibuta dopraw solą i pieprzem z każdej strony (dość obficie, ponieważ kawałki ryby są grube i z dwóch stron pokryte skórą, której się nie je). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie do którego zainspirował mnie bardzo udany stek z tuńczyka. Ryba lekko grillowana ( u mnie na patelni grillowej) z zewnątrz z półsurowym wnętrzem. Podana na świeżych liściach rukoli i polana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oliwy z oliwek sól pieprz Oliwę zmiksuj blenderem z 1/4 łyżeczki soli,odrobiną pieprzu i świeżymi listkami bazylii. Odstaw. Łososia ułóż na patelni grillowej lub grillu bez tłuszczu i obsmaż po około Zobacz więcej
Moni
Moni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Eskapady
Łosoś en croute

Łosoś en croute 165

0
{{headerMessage}}
wymieszać. Ciasto francuskie rozwałkować, pokroić na prostokąty. Na każdym kawałku ciasta położyć porcję łososia, a na łososiu rozsmarować szpinak. Rybę owinąć szczelnie ciastem francuskim, dokładnie Zobacz więcej
Anettka87
Anettka87 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchcikownia
Dorsz przekładany szpinakiem

Dorsz przekładany szpinakiem 944

0
{{headerMessage}}
. 1-2 ząbki) – doprawiamy solą, pieprzem, chilli. Filety z dorsza obsypujemy przyprawami: solą, pieprzem, słodką papryką, chilli, gałką muszkatołową. Podsmażamy z obu stron na patelni bez dodatku Zobacz więcej