Dorada to ryba okoniokształtna, można ją spotkać w Morzu Śródziemnym. Nie będę się tu rozpisywać o jej fizjologii i bytowaniu, skupię się na jej walorach odżywczych. Na diecie wątrobowej zajadałam się
Zobacz więcej
Grillowana Dorada porcja dla 4 osób Składniki: 4 całe Dorady – każda 300 g- 400 g 1 łyżka pokruszonego czarnego pieprzu ziarnistego 1/2 łyżka pokruszonych nasion kopru włoskiego 1 łyżka oliwy z
Zobacz więcej
Zaczynamy od dokładnego umycia oraz osuszenia ryb. Następnie robimy trzy nacięcia, aż do kręgosłupa, z każdej strony. Dzięki temu przyprawy lepiej wynikną do środka, a ryba szybciej się usmaży. Dorady
Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja na przygotowanie dorady z piekarnika - pyszną rybę o bardzo delikatnym mięsie. Przepis jest bardzo prosty, a rybka wychodzi bardzo ale to bardzo smaczna. Dorada na talerzu
Zobacz więcej
Najprostsze smaki to te najlepsze. A jeśli mamy w dodatku świetną, świeżą rybkę (a takie tylko w Tesoro del Mar, gdzie ryby i owoce morza dostaniecie prosto do domu), to nic więcej nie potrzeba.
Zobacz więcej
Słońce świeci, temperatury podobne, jak w krajach śródziemnomorskich, więc i propozycja obiadowa w klimatach południowych. Pieczona dorada- przepis: 2 dorady duży pęczek natki pietruszki 300 g
Zobacz więcej
Dorada, oliwa, 4 oliwki, 4 pomidorki koktajlowe, ostra papryczka, 100 ml białego wina wytrawnego, pieprz, sól, natka kolendry Jakiś czas temu miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu z rybą z Nort
Zobacz więcej
To bardzo łatwy i szybki przepis na pyszną rybę. Nie musi to być dorada, może być każda inna ryba, wedle waszego uznania. Pieczona dorada Potrzebne składniki: dorada świeże chilli 1 ząbek czosnku na
Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłam ryb, przekonałam się do nich dopiero niedawno i myślę że muszę zacząć częściej je kupować a nie skupiać się tylko na mięsie. Złocista Dorada z grilla Składniki: - 2 dorady patroszone
Zobacz więcej
Dorada tobardzo smaczna idelikatna ryba, któramożna przyrządzać nawiele sposobów. Dobrze doprawiona, pieczona lub grillowana, smakuje wybornie. Odrobina czosnku iulubionych ziół, dodana podczas
Zobacz więcej
Uwielbiam ryby praktycznie w każdej postaci, stąd przedstawiam Wam dziś przepis na bardzo ciekawą w smaku rybę - doradę. Próbowałam jej pierwszy raz i okazała się strzałem w dziesiątkę. Ryba w ogóle
Zobacz więcej
Dorada smażona na patelni 8 czerwca 2013 Ryby i owoce morza Składniki: 2 patroszone dorady, 4 ząbki posiekanego czosnku, 2 łyżki masła, 1 pęczek koperku, 1 cytryna, 2 łyżki mąki, 4 łyżki oleju do
Zobacz więcej
Ostatnio w jednym z supermarketów, w którym pracę rozpoczął pan Olbrychski :) dostrzegałam super wyglądającą doradę i postanowiłam ją zakupić. Zachęcił mnie do tego jeszcze podany przy cenie całkiem
Zobacz więcej
W każdy piątek w moim domu gośc rybka. Dzisiaj była to pieczona dorada, mocno koperkowa, pyszna!Możemy ją przyrządzić tak na grillu. Rybkę podałam na talerzuPARYS- PORCELANA BOGUCICE Składniki: 2
Zobacz więcej
3-4 dorady sól pieprz sok z cytryny oliwa tymianek Oliwę wymieszać z przyprawami i sokiem z cytryny, natrzeć ryby i odstawić na ok 2 godziny. Piec z obu stron na grillu. Ja użyłam elektryczny. Podałam
Zobacz więcej
Dorada ma pyszne białe mięso - w sklepach widziałam jedynie całe ryby i taką własnie kupiłam. Pamiętam jak kilka lat temu po raz pierwszy kupiliśmy doradę i gdy wzięłam się za jej przygotowanie, mój
Zobacz więcej
Uwielbiam ryby. Te małe i te duże. Mogłabym jeść je codziennie na obiad czy kolację. Im prościej przyrządzone tym lepiej. Tak niewiele im potrzeba do dobrego smaku - świeże zioła, czosnek i cytrynka.
Zobacz więcej
Dorada pieczona w piekarniku do istna uczta dla podniebienia,to smaczne i wykwintne danie. Smakuje również doskonale przygotowana na grillu. .....delikatne mięso rozpływasięw ustach ............i ten
Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja to przepyszne, kolorowe, zdrowe danie. Pieczona dorada na warzywach z ziołami. Dorada to pyszna morska ryba o delikatnym mięsie. Ma także niewiele ości, które są dość duże i
Zobacz więcej
Znowu ryba na obiad ? U nas takiego marudzenia nie ma, wręcz przeciwnie. Lubimy ryby, ale jemy je stanowczo za rzadko więc może czas to zmienić ? Doradę upiekłam z warzywami jakie akurat miałam w domu
Zobacz więcej