ryba fladra

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Flądra smażona

Flądra smażona 3700

1
{{headerMessage}}
ryba jest usmażona, należy metalową wykałaczką nakłuć rybę do środka, jeżeli po 10 sekundach metal będzie ciepły/gorący oznacza, że ryba jest gotowa. I na pewno lepsza niż w niejednej smażalni nad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rybę mogę jeść 7 razy w tygodniu. Dziś przygotowałam na obiad smażonego dorsza z nadziewanymi pieczarkami i pieczonymi ziemniakami . Podczas majowego weekendu będąc nad morzem kupiłam od rybaków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/fladra-w-pomaranczy-na-warzywach.html Składniki: filet rybny ( u mnie flądra ) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1pomarańcza pół brokuła pół kalafiora Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z serii "szybko i zdrowo" - zapiekanego turbota z pieczonymi ziemniaczkami i świeżą sałatą. Turbot jest rybą trochę podobną do fladry, przynajmniej jeśli chodzi o kształt. Mimo iż, jest to rybka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czy inne fladry ;-) W jednym z odcinkow francukiego Top Chefa zauwazylam ciekawy sposob na przyrzadzenie lososia : rybe zanurzamy w oliwie z oliwek w temperaturze nie przekraczajacej 100C i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pacyficzny - Anchois - Szprot - Śledź (proponuję nie wybierać tego bałtyckiego, bo Bałtyk jest niestety morzem mocno zanieczyszczonym) Ryby, których spożycie lepiej ograniczyć: - Dorsz bałtycki - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czasu do czasu pojawiła się na naszym stole. i kwasów omega-3 i omega-6. Największą jej zaletą jest zawartość selenu, http://bonavita.pl/cala-prawda-o-wedzonych-rybach-sprawdzmy-czy-makrela-i-fladra Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Nad morzem trzeba jeść ryby, bo nigdzie indziej nie smakują tak wspaniale. I tutaj wielki ukłon do właścicieli niewielkiego baru sezonowego RAFA, gdzie mieliśmy okazje spróbować wielu gatunków ryb Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Rybna solanka (soljanka)

Rybna solanka (soljanka) 424

2
{{headerMessage}}
rybny podobno najlepiej udaje się na głowach ryb. U mnie były duży pstrąg, którego tuszki dodałam na sam koniec, oraz fladry, które razem z łbem pstrąga wykorzystałam do ugotowania wywaru. Im więcej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 łyżki masła 3-4 łyżki mleka natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Fladrę świeżą myjemy, a następnie oprószamy solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka w drugiej przygotowujemy mąkę do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyćdo rondla, podlać niewielką ilością wody, dodać tłuszczu i dusić na małymogniu do miękkości. Pod koniec duszenia posolić i popieprzyć do smaku. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na wigilijną kolację, najczęściej wybieramy karpia bądź łososia. Są jednak domy, gdzie na stół wjeżdżają zupełnie inne gatunki ryb. Jeśli jest to równie pyszny pstrąg, dorsz albo halibut – wszystko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- Byliśmy dziś w rodzinnych stronach Marcina - na Podkarpaciu odwiedzić groby jego dziadków i pradziadków i spotkać się z ulubionym wujkiem Marianem i cioci... 4 miesiące temu Comido por servido Zobacz więcej