ryba fladra

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Flądra smażona

Flądra smażona 3465

1
ryba jest usmażona, należy metalową wykałaczką nakłuć rybę do środka, jeżeli po 10 sekundach metal będzie ciepły/gorący oznacza, że ryba jest gotowa. I na pewno lepsza niż w niejednej smażalni nad Zobacz więcej
Rybę mogę jeść 7 razy w tygodniu. Dziś przygotowałam na obiad smażonego dorsza z nadziewanymi pieczarkami i pieczonymi ziemniakami . Podczas majowego weekendu będąc nad morzem kupiłam od rybaków Zobacz więcej
http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/fladra-w-pomaranczy-na-warzywach.html Składniki: filet rybny ( u mnie flądra ) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1pomarańcza pół brokuła pół kalafiora Zobacz więcej
z serii "szybko i zdrowo" - zapiekanego turbota z pieczonymi ziemniaczkami i świeżą sałatą. Turbot jest rybą trochę podobną do fladry, przynajmniej jeśli chodzi o kształt. Mimo iż, jest to rybka Zobacz więcej
czy inne fladry ;-) W jednym z odcinkow francukiego Top Chefa zauwazylam ciekawy sposob na przyrzadzenie lososia : rybe zanurzamy w oliwie z oliwek w temperaturze nie przekraczajacej 100C i Zobacz więcej
pacyficzny - Anchois - Szprot - Śledź (proponuję nie wybierać tego bałtyckiego, bo Bałtyk jest niestety morzem mocno zanieczyszczonym) Ryby, których spożycie lepiej ograniczyć: - Dorsz bałtycki - Zobacz więcej
. Nad morzem trzeba jeść ryby, bo nigdzie indziej nie smakują tak wspaniale. I tutaj wielki ukłon do właścicieli niewielkiego baru sezonowego RAFA, gdzie mieliśmy okazje spróbować wielu gatunków ryb Zobacz więcej
rybny podobno najlepiej udaje się na głowach ryb. U mnie były duży pstrąg, którego tuszki dodałam na sam koniec, oraz fladry, które razem z łbem pstrąga wykorzystałam do ugotowania wywaru. Im więcej Zobacz więcej
2 łyżki masła 3-4 łyżki mleka natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Fladrę świeżą myjemy, a następnie oprószamy solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka w drugiej przygotowujemy mąkę do Zobacz więcej
Na wigilijną kolację, najczęściej wybieramy karpia bądź łososia. Są jednak domy, gdzie na stół wjeżdżają zupełnie inne gatunki ryb. Jeśli jest to równie pyszny pstrąg, dorsz albo halibut – wszystko Zobacz więcej