ryba grillowana w liściach

Składniki: -2 średniej wielkości pstrągi - duża garść natki pietruszki - 3 - 4 plasterki cytryny - olej rzepakowy - sól, pieprz - duże liście chrzanu - bawełniany sznurek lub kilka długich liści pora Zobacz więcej
Czas na chwilę odejść od włoskich przepisów, które ostatnio rządzą na blogu i skupić się na sezonowych produktach, a mianowicie na botwinie. Gołąbki w liściach botwiny zrobiłam jakiś czas temu i czas Zobacz więcej
Sandacz w liściach kapusty - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Gołąbki w liściach kiszonej kapusty Gołąbki chyba wszyscy lubimy, ale ich zrobienie bywa bardzo pracochłonne. Najwięcej czasu i pracy zajmuje przygotowanie liści. Tego nie lubię najbardziej. Samo Zobacz więcej
ViolaPassion Wiosna 2017 Dietetyczne, kolorowe i smaczne danie. Czasem potrzeba nam troszkę świeżości ,a wiosna jest najlepszym okresem jak dla mnie do eksperymentowania w kuchni . W zasięgu ręki mamy Zobacz więcej
Takie gołąbki to świetny pomysł na wykorzystanie liści z kalarepy. Poza tym kiedy kupimy taką świeżą kalarepę z zielonymi liśćmi zawsze mamy pewność, że jeszcze niedawno rosła na grządce i środek Zobacz więcej
Uwielbiam wracać do różnych przepisów, które zapamiętałam z rodzinnego domu, z domu moich krewnych lub znajomych. Pełno w nich domowego ciepła, miłości do dobrego jedzenia i poszanowania dla Zobacz więcej
5 inspiracji na grillowanie – ryby, dipy i inne Filter your search by Category : Tag : Date Category Kulinaria śniadania mistrzów coś na ząb smaczny obiad na dobry humor Podróże Paryż Praga Kreta Zobacz więcej
Wasabi z mascarpone - sos do ryby, warzyw czy grillowanych szparagów | Złota Proporcja | Przepisy Nasze podróże Austria Białoruś Chorwacja Czechy Francja Gruzja Indie Islandia Kambodża Litwa Niemcy Zobacz więcej
Uwielbiam łososia i jadłam go już z wieloma dodatkami. Tym razem wpadłam na pomysł podania go z delikatną marchewką, ale żeby nie było słodko i mdło, a bardzo ciekawie w smaku, ugotowałam marchew z Zobacz więcej
Po prostu pyszne,uwielbiam kiszoną kapustę w każdej postaci więc czemu nie do gołąbków... Liście kapusty kiszonej specjalnie na gołąbki można kupić w warzywniaku i najfajniejsze (po za smakiem Zobacz więcej
ugorecka
ugorecka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niedzielne Obiadki
Ryba w cieście

Ryba w cieście 51

Moja mama jak pamiętam od dziecka, smażyła rybę w cieście. Ja trochę zmodyfikowałam i do ciasta dodałam przyprawy do ryby, jest super Składniki: 3 filety mrożone ryby sola 2 jajka 0,5 szklanki mleka 1 Zobacz więcej
kuchniaoddwojga
kuchniaoddwojga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia od dwojga
Tatar w wedzonej ryby

Tatar w wedzonej ryby 41

Wędzone ryby, a zwłaszcza makrela są bardzo popularne na polskich stołach. Zwykle serwujemy je na kanapkach w formie pasty lub solo, jedynie z dodatkiem masła. Jednak zbliżające się święta skłoniły Zobacz więcej
Smakowite gołąbki po Grecku to mieszanina mięsa,oregano,kaszy bulgur ,mięty i niesamowitego sosu , w którym zanurzamy na sam koniec gołąbki.Zrobiłam je pierwszy raz i pomyślałam dosłownie o " Raju" Zobacz więcej
Na długo przed pojawieniem się folii aluminiowej, specjalnego papieru do pieczenia, ludzie uważali za korzystne zawijanie potraw w liście. Używano do tego zarówno liści bananowca, liści winogrona, Zobacz więcej
Nie wiem jak wy, ale ja mam niedosyt ryb w kuchni. Rybę znam smażoną, pieczoną, na parze… no i te w zalewie na ostro czy kwaśno. Żongluję tylko przyprawami, czyli raczej z lekka powiewa nudą. Zobacz więcej
Dziś zapraszam na szybkie, zdrowe i smaczne danie – łososia po kreolsku. Rybę skąpiemy w soku z cytryny, a na koniec zanurzymy w sosie pomidorowym i będziemy ją dostojnie piec. Prawda, że proste? Zobacz więcej
W kuchni chorwackiej nazywają się - sarma, w polskiej kiszeniaki. Składniki 1 duża główka kiszonej kapusty 1 duża cebula 100 g surowego wędzonego boczku 500 g mielonej karkówki 500 g lekko Zobacz więcej
Ryba zapiekana w cieście - z sosem śmietanowym Zapiekanki to potrawa, która wyjątkowo przypadła do gustu narodu angielskiego. Podstawę klasycznej brytyjskiej zapiekanki, a właściwie wierzch stanowią Zobacz więcej
Kiedy myślimy o kuchni Słowian, takiej z X wieku, przychodzi nam nam myśl sucha kasza i właściwie nic więcej, a okazuje się że to bzdury! Słowianie jedli smacznie, ich menu było bardzo urozmaicone, Zobacz więcej