ryba mielona w galarecie

tartej. U mnie w domu karp był obtaczany w mące i smażony. Oczyszczonego karpia filetujemy, obtaczamy karpia w bułce tartej i smażymy w panierce w głębokim tłuszczu. Karp smażony w panierce jest Zobacz więcej
Ryba w zakwaszonej galarecie zyskuje na smaku. Bardzo prosto ją się robi .Można przygotować na zapas i zawekować . Czas : 30 minut + minimum 3 godziny w lodówce Składniki : 2 filety z Pangi ( lub Zobacz więcej
Ryba w zakwaszonej galarecie zyskuje na smaku .Okoń nilowy jest bardzo delikatny i doskonale w tej galarecie smakuje . Czas : 30 minut + minimum 3 godziny w lodówce Składniki : 2 filety z okonia Zobacz więcej
Ryba faszerowana w galarecie - danie kuchni żydowskiej - mielona ryba, cebula, rodzynki. Na stałe już w kuchni polskiej - często podawane na Wigilię. Składniki: 70 dag ryby (ja użyłam mrożonego Zobacz więcej
lenarti
lenarti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kociołek Iwony
Karp w galarecie

Karp w galarecie 6090

1
Składniki: 1 wyfiletowany karp średniej wielkości (ok. 1 kg) 2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera kawałek pora kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 4-5 listków laurowych 8 płaskich Zobacz więcej
Pstrąg w galarecie w postaci klopsików Idealne danie Wigilijne bez mięsa ryba w dodatku smaczna ryba pod postacią klopsików . pstrąg 300 gram filet 4 łyżeczki żelatyny zielona pietruszka (do Zobacz więcej
Galareta z pangi białej to idealne danie na wigilijny stół ,ale nie tylko:) Składniki: 3 płaty pangi białej 2 średnie marchewki 1 pietruszka pół małego selera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pokoleń
Pstrąg w galarecie

Pstrąg w galarecie 576

0
, solimy. Marchewki i korzeń pietruszki, skrobiemy i kroimy w krążki, wrzucamy do wody. Dodajemy także ziarenka angielskie, listki laurowe, vegetę, pęczek pietruszki(kilka gałązek, pieprz świeżo Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Sałatka z krewetkami

Sałatka z krewetkami 167

0
oleju z krewetek bagietka do podania Wykonanie: Awokado i cebulę obrać ze skórki, paprykę oraz pomidory oczyścić, wszystkie warzywa pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miseczki. Ser feta Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Tatar z łososia

Tatar z łososia 148

0
blog do ulubionych Wersja mobilna zamów newsletter Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka z kurczakiem i grzankami Tatar z łososia „Tatar z wędzonego łososia z dodatkiem krewetek i awokado. Całość Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Łaciatek

Łaciatek 63

0
. W pucharkach układać po łyżce białej śmietanki, kawowej oraz bezy. Robić to w taki sposób aby powstało wrażenie łatek. Deser posypać mielona kawą i natychmiast podawać. Smacznego:) wtorek, 01 Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Karp smażony

Karp smażony 227

0
to w rodzinie mojego męża to jedno z obowiązkowych dwunastu dań wigilijnych w takiej właśnie wersji z patelni (czasami też pieczony lub w galarecie). Składniki: 1 kg karpia pokrojonego w dzwonka 1 Zobacz więcej
. Dzisiaj wersja w galarecie. Amur w galarecie 1 amur (ok. 1 kg) 4 małe marchewki 1 mała pietruszka 1 bardzo mały seler 1 średnia cebula 1 łyżka miodu 1 op. żelatyny instant na 1litr wody lub 3 łyżki Zobacz więcej
. Sos szary z piernikiem. szklanka ciemnego piwa pół szklanki wywaru z ryby 50 g piernika (bez czekolady) 100 g migdałów bez skórki 50-100 gr rodzynek 2 łyżki masła łyżka miodu (może być brązowy Zobacz więcej
jest grupa ludzi, którzy pod żadnym pozorem nie przyjmują do wiadomości, że nie ma się zamiaru przesadnie celebrować Wigilii? Jak najwięcej takich osób wokół Was życzę Wam z okazji Świąt! Składniki: Zobacz więcej
Greta
Greta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
winegreta
Kofty w sezamie

Kofty w sezamie 33

0
mielone 1 bułka mleko pietruszka zielona mięta szczypta impiru cebulka pokrojona i zeszkolna sól, pieprz sezam wymieszany z bułką tartą do optoczenia tortilla śmietana z czosnkiem Mięso wymieszać z Zobacz więcej
nam na kanapki. Polecam! Książka podzielona jest na kolejne rozdziały: - Zupy (m.in. Barszcz czerwony, Grochowa, Kapuśniak, Krupnik, Ogórkowa, Pomidorowa, Rosół, Żur kielecki itp.), - Gołąbki i Zobacz więcej
Agnieszka
Agnieszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem Krem
Ryba faszerowana w galarecie

Ryba faszerowana w galarecie 1683

2
pietruszki - sól do smaku - świeżo mielony pieprz - gałka muszkatołowa - marchewka z wywaru * Składniki na wywar warzywny: - 3 marchewki - 2 pietruszki - pół selera - por - cebula - 2 ząbki czosnku - Zobacz więcej