ryba na puree z bobu

, nacieramy skórką otartą z jednej cytryny i posiekaną natką, posypujemy pieprzem. smażymy na oliwie z oliwek zaczynając od strony ze skórą. jest pyszna, ale ma sporo ości więc trzeba uważać ;) Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Halibut z ziołami

Halibut z ziołami 689

0
łyżki masła, położyć rybę. Na rybie ułożyć zioła i smażyć z jednej strony aż spód ładnie się zrumieni. Przełożyć rybę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polać tłuszczem z patelni i wstawić do Zobacz więcej
Pierwsze z dań przygotowywanych podczas warsztatów Polskiej Akademii Kulinarnej, pod okiem znanaych szefów kuchni -Dimitriosa Anastasopoulosa i Marcina Budynka. Kotleciki były przepyszne. Delikatne i Zobacz więcej
Koniecznie wypróbujcie sałatkę inspirowaną przepisem Jamiego. Mistrz użył wędzonego łososia, nie mieszał jej z bobem i dodał znacznie więcej cytryny. Mimo, że zmieniłam proporcje, nadal jest Zobacz więcej
Szybka sałatka, która jest dobrym połączeniemzarówno z serwowaną rybą, jak i mięsem. Jest bardzo orzeźwiająca, ponieważ jest w niej sporo cytryny i świeże zioła. Jest to bardzo szybka w przygotowaniu, Zobacz więcej
ser feta z jogurtem. Gdy będzie gładki i kremowy przełóż do miseczki. Upieczoną rybę podawaj na purée z bobu, obok ryżu i sosu z sera feta. Udekoruj dodatkowym niezmiksowanym bobem. Posyp posiekaną Zobacz więcej
szpinaku Okoń pieczony w folii z koperkiem, masłem i białym winem Dietetyczne szaszłyki drobiowe z grilla Roladki z kurczaka faszerowane botwinką Kotlety z kurczaka z kukurydzą i papryką Zobacz więcej
na co Wam przyjdzie ochota.. Ja wybieram się na zakupy by uzupełnić zapasy które wykorzystam podczas przygotowania różnych dań które niebawem pojawią się na blogu. Na dzień dobry zaserwował nam garść Zobacz więcej
Weekend dwa tygodnie temu spędziłam po raz trzeci na warsztatach organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej przez portalpolska-gotuje.pl. Były to już piąte z kolei warsztaty, tym razem Zobacz więcej
naprawdę świeżutkiej ryby!:) Dzisiaj zabrałam ze sobą pięknego Halibuta!:) Potem wizyta na targu: kurki, bób, zielona fasolka, truskawki... jak ja kocham wiosnę! Chciałam przygotować jakieś danie Zobacz więcej
będzie stanowiła pyszne śniadanie. Smacznych i zdrowych ryb nigdy za wiele. Do tej pory pasty rybne robiłam zazwyczaj z makrelą, tym razem mała zmiana co do ryby,reszta przepisu (sprawdzonego) taka Zobacz więcej
Zamykam oczy i widzę wąskie uliczki, biało-beżowe kamienice, na balkonach kolorowe kwiaty. Po godzinie 18 kiedy wszyscy schodzą z plaż na obiad po miasteczku rozchodzi się zapach przygotowywanych Zobacz więcej
pół cytryny 2 łyżeczki papryki wędzonej lub słodkiej 2 ząbki czosnku 3 łyżki tymianku (najlepiej świeżego) 3 łyżki oliwy 50 g masła puree z bobu 1 kg bobu 2 łyżki masła 100 ml mleka pół pęczka mięty Zobacz więcej
Stek z tuńczyka zwieńczony fantastycznym sosem z Porto, podany na kremowym puree z bobu. Nie mając dostępu do świeżego tuńczyka spokojnie możesz użyć tego mrożonego, pamiętaj tylko żeby wyjąć go z Zobacz więcej
To kremowe bo beszamelowe puree z bakłażana było moim faworytem/smakołykiem podczas ostatniej wizyty w Grecji.Zajadałam się nim wyjadając dosłownie palcem :)W Grecji zresztą wiele małych potraw Zobacz więcej
Sola smażona z sosem cytrynowym na puree z bobu i awokado. Sola to ryba o wspaniałym, soczystym i delikatnym mięsie, które właściwie nie zawiera ości. Najczęściej smażona z dodatkiem sporej ilości Zobacz więcej
inspirują kucharzy do kreatywności i Saltimbocca przygotowywana jest przez wielbicieli kuchni włoskiej na całym świecie także z innych rodzajów mięs, takich jak jagnięcina, wieprzowina, drób czy ryby Zobacz więcej
W ramach warsztatów „Ryby i owoce morza”, przeprowadzonych pod okiem szefów kuchni Dimitriosa Anastasopoulosa i Marcina Budynka, przygotowaliśmy siedem, opisanych poniżej, dań. Poniżej znajdziecie Zobacz więcej