ryba na puree z bobu

, nacieramy skórką otartą z jednej cytryny i posiekaną natką, posypujemy pieprzem. smażymy na oliwie z oliwek zaczynając od strony ze skórą. jest pyszna, ale ma sporo ości więc trzeba uważać ;) Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Halibut z ziołami

Halibut z ziołami 574

0
łyżki masła, położyć rybę. Na rybie ułożyć zioła i smażyć z jednej strony aż spód ładnie się zrumieni. Przełożyć rybę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polać tłuszczem z patelni i wstawić do Zobacz więcej
Pierwsze z dań przygotowywanych podczas warsztatów Polskiej Akademii Kulinarnej, pod okiem znanaych szefów kuchni -Dimitriosa Anastasopoulosa i Marcina Budynka. Kotleciki były przepyszne. Delikatne i Zobacz więcej
Koniecznie wypróbujcie sałatkę inspirowaną przepisem Jamiego. Mistrz użył wędzonego łososia, nie mieszał jej z bobem i dodał znacznie więcej cytryny. Mimo, że zmieniłam proporcje, nadal jest Zobacz więcej
Szybka sałatka, która jest dobrym połączeniemzarówno z serwowaną rybą, jak i mięsem. Jest bardzo orzeźwiająca, ponieważ jest w niej sporo cytryny i świeże zioła. Jest to bardzo szybka w przygotowaniu, Zobacz więcej
ser feta z jogurtem. Gdy będzie gładki i kremowy przełóż do miseczki. Upieczoną rybę podawaj na purée z bobu, obok ryżu i sosu z sera feta. Udekoruj dodatkowym niezmiksowanym bobem. Posyp posiekaną Zobacz więcej
Kotlety ziemniaczane z bobem Kotlety z kalafiora Gratin z ziemniaków Puree z ziemniaków i awokado Sałatka z krewetkami Grillowana ryba w marynacie z trawy cytrynowej, kolendry, sosu Zobacz więcej
Tym razem na tapecie były ryby i owoce morza. Tradycyjnie w sobotnie popołudnie degustacja tego co w Niedzielę będziemy przygotowywać. Spotkaliśmy się w warszawskiej restauracji "Meltemi", gdzie Zobacz więcej
Weekend dwa tygodnie temu spędziłam po raz trzeci na warsztatach organizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej przez portalpolska-gotuje.pl. Były to już piąte z kolei warsztaty, tym razem Zobacz więcej
naprawdę świeżutkiej ryby!:) Dzisiaj zabrałam ze sobą pięknego Halibuta!:) Potem wizyta na targu: kurki, bób, zielona fasolka, truskawki... jak ja kocham wiosnę! Chciałam przygotować jakieś danie Zobacz więcej
Opublikowano 22 sierpnia 2014 przez Asia Makaron z bobem i cukinią w sosie pomidorowo-serowym Opublikowano 17 kwietnia 2014 przez Asia Zielone naleśniki z truskawkami Opublikowano 7 kwietnia 2014 Zobacz więcej
Zamykam oczy i widzę wąskie uliczki, biało-beżowe kamienice, na balkonach kolorowe kwiaty. Po godzinie 18 kiedy wszyscy schodzą z plaż na obiad po miasteczku rozchodzi się zapach przygotowywanych Zobacz więcej
pół cytryny 2 łyżeczki papryki wędzonej lub słodkiej 2 ząbki czosnku 3 łyżki tymianku (najlepiej świeżego) 3 łyżki oliwy 50 g masła puree z bobu 1 kg bobu 2 łyżki masła 100 ml mleka pół pęczka mięty Zobacz więcej
Stek z tuńczyka zwieńczony fantastycznym sosem z Porto, podany na kremowym puree z bobu. Nie mając dostępu do świeżego tuńczyka spokojnie możesz użyć tego mrożonego, pamiętaj tylko żeby wyjąć go z Zobacz więcej
To kremowe bo beszamelowe puree z bakłażana było moim faworytem/smakołykiem podczas ostatniej wizyty w Grecji.Zajadałam się nim wyjadając dosłownie palcem :)W Grecji zresztą wiele małych potraw Zobacz więcej
Sola smażona z sosem cytrynowym na puree z bobu i awokado. Sola to ryba o wspaniałym, soczystym i delikatnym mięsie, które właściwie nie zawiera ości. Najczęściej smażona z dodatkiem sporej ilości Zobacz więcej
inspirują kucharzy do kreatywności i Saltimbocca przygotowywana jest przez wielbicieli kuchni włoskiej na całym świecie także z innych rodzajów mięs, takich jak jagnięcina, wieprzowina, drób czy ryby Zobacz więcej
W ramach warsztatów „Ryby i owoce morza”, przeprowadzonych pod okiem szefów kuchni Dimitriosa Anastasopoulosa i Marcina Budynka, przygotowaliśmy siedem, opisanych poniżej, dań. Poniżej znajdziecie Zobacz więcej