ryba nadziewana warzywami

. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy ze skórką z cytryny, masłem i solą. Marchew, seler naciowy i por kroimy w cienkie paski. Rybę układamy na folii aluminiowej. Środek nadziewamy masłem Zobacz więcej
Bez znaczenia czy zrobicie je w piekarniku czy na grillu będą pycha. Tym razem upiekłam je w piekarniku. Ryby oczyścić, obciąć głowy, dokładnie umyć. Wytrzeć ryby ręcznikiem papierowym, doprawić solą Zobacz więcej
zainspiruję kogoś do stworzenia swoich, niepowtarzalnych przekąsek tego rodzaju. Nadzienie z twarożku może mieć przeróżna dodatki. Kolorowe warzywa, wędlina, ryba a nawet owoce - zróbcie takie jakie Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sauté
Pstrąg pieczony w ziołach

Pstrąg pieczony w ziołach 219

0
przepis, więcej informacji o zaletach tej ryby znajdziecie TUTAJ. Składniki (dla dwóch osób): - 2 całe, wypatroszone pstrągi - 1/4 kostki masła - pęczek pietruszki lub innych ziół - 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
Kolejna propozycja na imprezowy stół. Przekąski które przygotowałam są bardzo łatwe do wykonania, tanie a dodatkowo pięknie wyglądają na stole. Polecam. Składniki: jajka na twardo 10szt ryba wędzona Zobacz więcej
Tacos można zaserwować z dowolnym nadzieniem, mięsem, rybą lub warzywami i zawsze jest pysznie! Składniki (2 porcje): 8 kukurydzianych placków tortilla 200 g mięsa z ugotowanego udka kurczaka 2 liście Zobacz więcej
« Ryba wędzona na gorąco Grillowane szaszłyki warzywne Kolejny przepis na grillowy przysmak, który robiliśmy podczas sobotnich warsztatów z Makro. Grillowane szaszłyki warzywne. Myślę, że w sezonie Zobacz więcej
Witajcie! Dziś mam dla Was przepis na pastę do pieczywa lub gęsty i pożywny dip do warzyw. Pasta świetnie pasuje do nadziewania pomidorów, cykorii czy cukinii, przez co świetnie nada się jako szybka Zobacz więcej
2 godziny. SALSA: Warzywa tniemy w drobną kostkę, doprawiamy sokiem z cytryny i oliwą. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy łososia przeplatając plastrami cytryny. Na rozgrzanej patelni grillowej Zobacz więcej
De Care
De Care Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przysmaki Świata
Szaszłyk balsamico

Szaszłyk balsamico 104

0
Szaszłyki z kurczaka w pysznej marynacie z włoskiego octu balsamicznego i oliwy z oliwek z dodatkiem grillowanych świeżych warzyw. Palce lizać. Polecamy nie tylko latem. Składniki: 1 duża pierś z Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Kwiaty do ozdabiania

Kwiaty do ozdabiania 77

0
Stanowi idealne uzupełnienie owoców mango i pikantnych sałatek. Ze skorupką cukrową znakomicie pasuje do deserów i naleśników. Jest nieodzownym zielem kuchennym. Jego liście, kwiaty i pączki nadają Zobacz więcej
Dżast food
Dżast food Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżast food
Tawerna Orłowska

Tawerna Orłowska 101

0
Tawerna Orłowska. Ktoś z Was był? Bo ja z moją rodziną byliśmy tydzień temu i możemy Wam polecić, gdy będziecie w Gdyni. Piękny widok na morze, tawerna przytulna, ceny adekwatne do jakości i porcji, Zobacz więcej
wcieramy w środek jej brzuszka. Przygotowujemy kawałek folii aluminiowej, taki aby bez problemu schować w nim całą rybę. Nadziewamy pstrąga przygotowaną wcześniej masą z masła, z zewnątrz skrapiamy Zobacz więcej
To chyba najlepsze śledzie jakie ostatnio przygotowywałam. Sos ma wyrazisty smak, który świetnie komponuje się z warzywami, rybą i fetą. Składniki: 5-6 marynowanych płatów śledziowych kilka liści Zobacz więcej
Ostatnie z tej edycji spotkanie kulinarne w pracowni Latające Warsztaty Rzemiosła odbyło się w świątecznej atmosferze. Uczestnicy uczyli się filetować ryby – głównie karpie i pstrągi choć i morszczuk Zobacz więcej
Tutaj prezentuję dania obiadowe, które publikowałam na swoim blogu.Zapraszam , może znajdziemy coś dla siebie. Miszmasz w cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z Zobacz więcej
Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami - recenzja przyprawy Kamis "Bukiet Smaku" W ramach współpracy z marką Kamis zostałam poproszona o przetestowanie nowego produktu "Bukiet Smaku". Produkt Zobacz więcej
Szaszłyki z łososiem i warzywami Piątek, 14 września 2012 do 60 min Składniki: ok. 60 dag łososia (kupuję ok. 1 kg surowej ryby) czerwonej papryki cukini 8 pieczarek 8 różyczek kalafiora 1 łyżka Zobacz więcej
pchelka
pchelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czym chata bogata
szybki, letni obiad

szybki, letni obiad 624

0
sokiem z cytryny, każdy pasek ryby zwiń w rulonik, nadziewaj po dwa na patyczek do szaszłyków, smaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie (1 łyżka) z dwóch stron, zabezpiecz przed wystygnięciem, Zobacz więcej
główne danie są w porządku i w dodatku leżą w zasięgu moich możliwości kulinarnych (a czasem lubię odtwarzać na swoich przyjęciach takie propozycje menu). Krem z dyni to ukłon w stronę USA, gdzie Zobacz więcej