ryba nadziewana warzywami

. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy ze skórką z cytryny, masłem i solą. Marchew, seler naciowy i por kroimy w cienkie paski. Rybę układamy na folii aluminiowej. Środek nadziewamy masłem Zobacz więcej
Bez znaczenia czy zrobicie je w piekarniku czy na grillu będą pycha. Tym razem upiekłam je w piekarniku. Ryby oczyścić, obciąć głowy, dokładnie umyć. Wytrzeć ryby ręcznikiem papierowym, doprawić solą Zobacz więcej
zainspiruję kogoś do stworzenia swoich, niepowtarzalnych przekąsek tego rodzaju. Nadzienie z twarożku może mieć przeróżna dodatki. Kolorowe warzywa, wędlina, ryba a nawet owoce - zróbcie takie jakie Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sauté
Pstrąg pieczony w ziołach

Pstrąg pieczony w ziołach 228

0
przepis, więcej informacji o zaletach tej ryby znajdziecie TUTAJ. Składniki (dla dwóch osób): - 2 całe, wypatroszone pstrągi - 1/4 kostki masła - pęczek pietruszki lub innych ziół - 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
Kolejna propozycja na imprezowy stół. Przekąski które przygotowałam są bardzo łatwe do wykonania, tanie a dodatkowo pięknie wyglądają na stole. Polecam. Składniki: jajka na twardo 10szt ryba wędzona Zobacz więcej
przyprawy: mielona kolendra, kminek, papryka słodka, papryka ostra, oregano, pieprz, sól olej do smażenia zasmażana fasola: 200 g ugotowanej czarnej fasoli masło sól woda lub bulion Wykonanie: Zobacz więcej
« Ryba wędzona na gorąco Grillowane szaszłyki warzywne Kolejny przepis na grillowy przysmak, który robiliśmy podczas sobotnich warsztatów z Makro. Grillowane szaszłyki warzywne. Myślę, że w sezonie Zobacz więcej
Witajcie! Dziś mam dla Was przepis na pastę do pieczywa lub gęsty i pożywny dip do warzyw. Pasta świetnie pasuje do nadziewania pomidorów, cykorii czy cukinii, przez co świetnie nada się jako szybka Zobacz więcej
ostra papryczka oliwa sok z cytryny 8 plasterków cytryny patyczki do szaszłyków SALSA: 1 dojrzałe awokado 1 pomidor sok z 1/2 cytryny 1/2 cebuli miechunka pomidorowa marynowana – opcjonalnie mięta Zobacz więcej
De Care
De Care Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przysmaki Świata
Szaszłyk balsamico

Szaszłyk balsamico 106

0
Szaszłyki z kurczaka w pysznej marynacie z włoskiego octu balsamicznego i oliwy z oliwek z dodatkiem grillowanych świeżych warzyw. Palce lizać. Polecamy nie tylko latem. Składniki: 1 duża pierś z Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Kwiaty do ozdabiania

Kwiaty do ozdabiania 80

0
Stanowi idealne uzupełnienie owoców mango i pikantnych sałatek. Ze skorupką cukrową znakomicie pasuje do deserów i naleśników. Jest nieodzownym zielem kuchennym. Jego liście, kwiaty i pączki nadają Zobacz więcej
Dżast food
Dżast food Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżast food
Tawerna Orłowska

Tawerna Orłowska 107

0
łososiem i dorszem w sosie porowym. Z ziemniakami i warzywami na parze. To był mój wybór i mi bardzo smakowało. Świetna altternatywa dla tradycyjnych gołąbków! Halibut smażony z pieczonymi Zobacz więcej
wcieramy w środek jej brzuszka. Przygotowujemy kawałek folii aluminiowej, taki aby bez problemu schować w nim całą rybę. Nadziewamy pstrąga przygotowaną wcześniej masą z masła, z zewnątrz skrapiamy Zobacz więcej
To chyba najlepsze śledzie jakie ostatnio przygotowywałam. Sos ma wyrazisty smak, który świetnie komponuje się z warzywami, rybą i fetą. Składniki: 5-6 marynowanych płatów śledziowych kilka liści Zobacz więcej
Ostatnie z tej edycji spotkanie kulinarne w pracowni Latające Warsztaty Rzemiosła odbyło się w świątecznej atmosferze. Uczestnicy uczyli się filetować ryby – głównie karpie i pstrągi choć i morszczuk Zobacz więcej
Tutaj prezentuję dania obiadowe, które publikowałam na swoim blogu.Zapraszam , może znajdziemy coś dla siebie. Miszmasz w cieście francuskim Pierś kurczaka z warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z Zobacz więcej
Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami - recenzja przyprawy Kamis "Bukiet Smaku" W ramach współpracy z marką Kamis zostałam poproszona o przetestowanie nowego produktu "Bukiet Smaku". Produkt Zobacz więcej
Szaszłyki z łososiem i warzywami Piątek, 14 września 2012 do 60 min Składniki: ok. 60 dag łososia (kupuję ok. 1 kg surowej ryby) czerwonej papryki cukini 8 pieczarek 8 różyczek kalafiora 1 łyżka Zobacz więcej
pchelka
pchelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czym chata bogata
szybki, letni obiad

szybki, letni obiad 636

0
sokiem z cytryny, każdy pasek ryby zwiń w rulonik, nadziewaj po dwa na patyczek do szaszłyków, smaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie (1 łyżka) z dwóch stron, zabezpiecz przed wystygnięciem, Zobacz więcej
główne danie są w porządku i w dodatku leżą w zasięgu moich możliwości kulinarnych (a czasem lubię odtwarzać na swoich przyjęciach takie propozycje menu). Krem z dyni to ukłon w stronę USA, gdzie Zobacz więcej