ryba nadziewana warzywami

{{headerMessage}}
. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy ze skórką z cytryny, masłem i solą. Marchew, seler naciowy i por kroimy w cienkie paski. Rybę układamy na folii aluminiowej. Środek nadziewamy masłem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bez znaczenia czy zrobicie je w piekarniku czy na grillu będą pycha. Tym razem upiekłam je w piekarniku. Ryby oczyścić, obciąć głowy, dokładnie umyć. Wytrzeć ryby ręcznikiem papierowym, doprawić solą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zainspiruję kogoś do stworzenia swoich, niepowtarzalnych przekąsek tego rodzaju. Nadzienie z twarożku może mieć przeróżna dodatki. Kolorowe warzywa, wędlina, ryba a nawet owoce - zróbcie takie jakie Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sauté
Pstrąg pieczony w ziołach

Pstrąg pieczony w ziołach 230

0
{{headerMessage}}
przepis, więcej informacji o zaletach tej ryby znajdziecie TUTAJ. Składniki (dla dwóch osób): - 2 całe, wypatroszone pstrągi - 1/4 kostki masła - pęczek pietruszki lub innych ziół - 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja na imprezowy stół. Przekąski które przygotowałam są bardzo łatwe do wykonania, tanie a dodatkowo pięknie wyglądają na stole. Polecam. Składniki: jajka na twardo 10szt ryba wędzona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tacos można zaserwować z dowolnym nadzieniem, mięsem, rybą lub warzywami i zawsze jest pysznie! Składniki (2 porcje): 8 kukurydzianych placków tortilla 200 g mięsa z ugotowanego udka kurczaka 2 liście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Ryba wędzona na gorąco Grillowane szaszłyki warzywne Kolejny przepis na grillowy przysmak, który robiliśmy podczas sobotnich warsztatów z Makro. Grillowane szaszłyki warzywne. Myślę, że w sezonie Zobacz więcej
becia89
becia89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z pamiętnika dietetyka...
PASTA Z OSTROBOKA

PASTA Z OSTROBOKA 141

0
{{headerMessage}}
Witajcie! Dziś mam dla Was przepis na pastę do pieczywa lub gęsty i pożywny dip do warzyw. Pasta świetnie pasuje do nadziewania pomidorów, cykorii czy cukinii, przez co świetnie nada się jako szybka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
2 godziny. SALSA: Warzywa tniemy w drobną kostkę, doprawiamy sokiem z cytryny i oliwą. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy łososia przeplatając plastrami cytryny. Na rozgrzanej patelni grillowej Zobacz więcej
De Care
De Care Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przysmaki Świata
Szaszłyk balsamico

Szaszłyk balsamico 107

0
{{headerMessage}}
Szaszłyki z kurczaka w pysznej marynacie z włoskiego octu balsamicznego i oliwy z oliwek z dodatkiem grillowanych świeżych warzyw. Palce lizać. Polecamy nie tylko latem. Składniki: 1 duża pierś z Zobacz więcej
agga
agga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Kwiaty do ozdabiania

Kwiaty do ozdabiania 84

0
{{headerMessage}}
Stanowi idealne uzupełnienie owoców mango i pikantnych sałatek. Ze skorupką cukrową znakomicie pasuje do deserów i naleśników. Jest nieodzownym zielem kuchennym. Jego liście, kwiaty i pączki nadają Zobacz więcej
Dżast food
Dżast food Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżast food
Tawerna Orłowska

Tawerna Orłowska 116

0
{{headerMessage}}
Tawerna Orłowska. Ktoś z Was był? Bo ja z moją rodziną byliśmy tydzień temu i możemy Wam polecić, gdy będziecie w Gdyni. Piękny widok na morze, tawerna przytulna, ceny adekwatne do jakości i porcji, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wcieramy w środek jej brzuszka. Przygotowujemy kawałek folii aluminiowej, taki aby bez problemu schować w nim całą rybę. Nadziewamy pstrąga przygotowaną wcześniej masą z masła, z zewnątrz skrapiamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To chyba najlepsze śledzie jakie ostatnio przygotowywałam. Sos ma wyrazisty smak, który świetnie komponuje się z warzywami, rybą i fetą. Składniki: 5-6 marynowanych płatów śledziowych kilka liści Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnie z tej edycji spotkanie kulinarne w pracowni Latające Warsztaty Rzemiosła odbyło się w świątecznej atmosferze. Uczestnicy uczyli się filetować ryby – głównie karpie i pstrągi choć i morszczuk Zobacz więcej
pozytywna45
pozytywna45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchennym oknie Ewy
Dania obiadowe

Dania obiadowe 757

2
{{headerMessage}}
mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roladki z ogórka to klasyka. To taka bardziej elegancka wersja koreczków serowych. Jest to też doskonała przekąska dla osób, które lubią sushi, ale nie chce im się go robić. Podaję podstawowy przepis, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami - recenzja przyprawy Kamis "Bukiet Smaku" W ramach współpracy z marką Kamis zostałam poproszona o przetestowanie nowego produktu "Bukiet Smaku". Produkt Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szaszłyki z łososiem i warzywami Piątek, 14 września 2012 do 60 min Składniki: ok. 60 dag łososia (kupuję ok. 1 kg surowej ryby) czerwonej papryki cukini 8 pieczarek 8 różyczek kalafiora 1 łyżka Zobacz więcej
pchelka
pchelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czym chata bogata
szybki, letni obiad

szybki, letni obiad 640

0
{{headerMessage}}
sokiem z cytryny, każdy pasek ryby zwiń w rulonik, nadziewaj po dwa na patyczek do szaszłyków, smaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie (1 łyżka) z dwóch stron, zabezpiecz przed wystygnięciem, Zobacz więcej