ryba ostrobok

czarrna
czarrna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Ostrobok w warzywach

Ostrobok w warzywach 81

0
{{headerMessage}}
Ostrobok w warzywach SKŁADNIKI: 1 ostrobok 35-40 dkg 2 pomidory 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka oliwek sól, pieprz przyprawa do ryb cytryna … Czytaj dalej Ostrobok Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkrywam coraz dziwniejsze nazwy jedzenia - warzyw, owoców, ryb. Taki ostrobok na przykład bardziej kojarzy mi się z matematyką niż czymś smacznym. A tu taka niespodzianka :) SAŁATKA Z WĘDZONYM Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostrobok aleksandryjski to bardzo smaczna ryba. Ma tłuste, delikatne mięso o intensywnym smaku, które po upieczeniu pięknie odchodzi od skóry. Jeśli traficie jeszcze na tę promocję w Tesco to gorąco Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Pieczony ostrobok

Pieczony ostrobok 389

0
{{headerMessage}}
Ostroboki mają bardzo delikatne mięso dlatego należy przyprawiać je delikatnie. Masło, sól, pieprz i koper w zupełności wystarczą. Podkreślą delikatny smak mięsa ale go nie przytłoczą. Składniki: 2 Zobacz więcej
becia89
becia89 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z pamiętnika dietetyka...
PASTA Z OSTROBOKA

PASTA Z OSTROBOKA 141

0
{{headerMessage}}
potrzebne? -ostrobok/makrela- 50g -twaróg chudy-100g -jogurt naturalny- 50g -musztarda rosyjska/sarepska - łyżka -szczypiorek -pieprz Jak zrobić? Bardzo prosto : ) Wszystko zależy od tego, jaką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam ryby. I to uwielbiam w podwójnym znaczeniu tego slowa - za to, że są pyszne i za to, że tak łatwo można je przyrządzić. :) W zdecydowanej wiekszości przypadków sprawioną rybę wystarczy Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
İstavrit pilaki

İstavrit pilaki 50

0
{{headerMessage}}
bazowym jest fasola, barbunya pilaki, rowniez fasola jednak inna odmiana, czerwona. Te potrawy podawane sa na zimno z pietruszka i sokiem z cytryny. Rownie popularne jest pilaki z ryba i wlasnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łososia przyrządzam stosunkowo dość często. Po pierwsze w tego względu, że wszyscy go uwielbiamy. Ma delikatny, ale jednocześnie zdecydowany, rybny smak i z uwagi na brak drobnych ości, świetnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Człowiek żyjący w XXI wieku powinien zawsze mieć w lodówce coś, co w godzinie głodu może po prostu wyjąć i od razu zjeść. Na dodatek najlepiej, żeby były to dania, które można przechowywać przez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W zasadzie miałam pewne trudności z finezyjnym nazwaniem tego dania. I w efekcie mi się nie udało. Jakby jednak nie było, odzwierciedla dokładnie wszystko to, czym to danie w istocie jest. Do tej pory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O tym, że warto jeść ryby wszyscy wiemy, choć czasami zapominamy. Tłumaczymy się tym, że są drogie, niesmaczne, mało dostępne i trudno je przygotować. W kraju z naturalnym dostępem do morza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Taka ryba, o ile kupujecie sprawione filety to jedne z najprostszych i najszybszych do przygotowania potraw. Wystarczy zaledwie kilka prostych, świeżych składników, aby powstało pyszne, zdrowe danie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dorada to pyszna ryba, którą bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Z powodzeniem można to zrobić zarówno na patelni, jak i w piekarniku, czy też na grillu. Teraz, gdy dni są coraz cieplejsze i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale jest też delikatna, soczysta ryba i bekon. Czy trzeba czegoś więcej? Składniki: (4 porcje) 4 filety z dorsza (ok 600g) 100g wędzonego boczku w plastrach 2 ząnki czosnku 1 szalotka 1 łyżeczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wypadku można pozostawić sprzedawcy, a reszta nie powinna sprawić już żadnych problemów. Skórka ryby jest niezwykle dekoracyjna, a bogaty i dobrze zbalansowany smak całości zadowoli każdego smakosza. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
main Składniki Sos rybny – jak wybrać najlepszy? 2017-01-16 To niezaprzeczalna prawda: wszystko smakuje lepiej z nước mắm, czyli sosem rybnym (nie tylko dlatego, że zwykle zawiera w swoim składzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
La pasta con le sarde ( pasta chî sardi po sycylijsku) to typowe danie z kuchni sycylijskiej wpisane na listę tradycyjnych włoskich produktów spożywczych (PAT). Jest to danie sezonowe: można Zobacz więcej
gutfut
gutfut Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GUTFUT
Risotto z pęczaku z dorszem

Risotto z pęczaku z dorszem 220

0
{{headerMessage}}
Co tydzień w niedzielę podbijamy kartę na Bazarze Smakoszy w Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu. Mam tam kilka ulubionych stoisk, m.in. u Greka, u którego kupuję oliwki i sery, są też panie z Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Chile to nie tylko wino

Chile to nie tylko wino 82

0
{{headerMessage}}
białe mięso. Marynata: oliwa extra vergine, oliwa czosnkowa, papryka wędzona. Do tego wino Trisquel, Sauvignon Blanc 2012 – Aresti. Idealne do ceviche. Przyjemna kwasowość, tropikalne aromaty i sporo Zobacz więcej