ryba ostrobok

Ostrobok w warzywach SKŁADNIKI: 1 ostrobok 35-40 dkg 2 pomidory 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka oliwek sól, pieprz przyprawa do ryb cytryna … Czytaj dalej Ostrobok Zobacz więcej
Odkrywam coraz dziwniejsze nazwy jedzenia - warzyw, owoców, ryb. Taki ostrobok na przykład bardziej kojarzy mi się z matematyką niż czymś smacznym. A tu taka niespodzianka :) SAŁATKA Z WĘDZONYM Zobacz więcej
Ostrobok aleksandryjski to bardzo smaczna ryba. Ma tłuste, delikatne mięso o intensywnym smaku, które po upieczeniu pięknie odchodzi od skóry. Jeśli traficie jeszcze na tę promocję w Tesco to gorąco Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Pieczony ostrobok

Pieczony ostrobok 384

0
Ostroboki mają bardzo delikatne mięso dlatego należy przyprawiać je delikatnie. Masło, sól, pieprz i koper w zupełności wystarczą. Podkreślą delikatny smak mięsa ale go nie przytłoczą. Składniki: 2 Zobacz więcej
Witajcie! Dziś mam dla Was przepis na pastę do pieczywa lub gęsty i pożywny dip do warzyw. Pasta świetnie pasuje do nadziewania pomidorów, cykorii czy cukinii, przez co świetnie nada się jako szybka Zobacz więcej
Uwielbiam ryby. I to uwielbiam w podwójnym znaczeniu tego slowa - za to, że są pyszne i za to, że tak łatwo można je przyrządzić. :) W zdecydowanej wiekszości przypadków sprawioną rybę wystarczy Zobacz więcej
Pilakijest to turecka przekaska, przystawka, ktora swoja nazwa obejmuje kilka roznych potraw bazujacych na konkretnych skladnikach. Te skladniki to cebula, czosnek, marchew, ziemniak, pomidory lub Zobacz więcej
Łososia przyrządzam stosunkowo dość często. Po pierwsze w tego względu, że wszyscy go uwielbiamy. Ma delikatny, ale jednocześnie zdecydowany, rybny smak i z uwagi na brak drobnych ości, świetnie Zobacz więcej
przepis z ich wykorzystaniem. Do tego rodzaju potrawy wybieram małe rybki, których nie tylko nie trzeba kroić, ale też szybko się smażą i przechodzą smakiem zalewy. Świetnie też prezentują się w Zobacz więcej
W zasadzie miałam pewne trudności z finezyjnym nazwaniem tego dania. I w efekcie mi się nie udało. Jakby jednak nie było, odzwierciedla dokładnie wszystko to, czym to danie w istocie jest. Do tej pory Zobacz więcej
O tym, że warto jeść ryby wszyscy wiemy, choć czasami zapominamy. Tłumaczymy się tym, że są drogie, niesmaczne, mało dostępne i trudno je przygotować. W kraju z naturalnym dostępem do morza Zobacz więcej
Taka ryba, o ile kupujecie sprawione filety to jedne z najprostszych i najszybszych do przygotowania potraw. Wystarczy zaledwie kilka prostych, świeżych składników, aby powstało pyszne, zdrowe danie Zobacz więcej
Dorada to pyszna ryba, którą bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Z powodzeniem można to zrobić zarówno na patelni, jak i w piekarniku, czy też na grillu. Teraz, gdy dni są coraz cieplejsze i Zobacz więcej
, ale jest też delikatna, soczysta ryba i bekon. Czy trzeba czegoś więcej? Składniki: (4 porcje) 4 filety z dorsza (ok 600g) 100g wędzonego boczku w plastrach 2 ząnki czosnku 1 szalotka 1 łyżeczka Zobacz więcej
lub zimno z sosem. Przepis został skomponowany specjalnie dla piwa Książęce chlebowo-miodowe i jest moją propozycję do konkursu „Książęce mistrzostwa smaku”. Smacznego! Zobacz inne przepisy: Śledzie Zobacz więcej
main Składniki Sos rybny – jak wybrać najlepszy? 2017-01-16 To niezaprzeczalna prawda: wszystko smakuje lepiej z nước mắm, czyli sosem rybnym (nie tylko dlatego, że zwykle zawiera w swoim składzie Zobacz więcej
La pasta con le sarde ( pasta chî sardi po sycylijsku) to typowe danie z kuchni sycylijskiej wpisane na listę tradycyjnych włoskich produktów spożywczych (PAT). Jest to danie sezonowe: można Zobacz więcej
gutfut
gutfut Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GUTFUT
Risotto z pęczaku z dorszem

Risotto z pęczaku z dorszem 217

0
Co tydzień w niedzielę podbijamy kartę na Bazarze Smakoszy w Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu. Mam tam kilka ulubionych stoisk, m.in. u Greka, u którego kupuję oliwki i sery, są też panie z Zobacz więcej
otrzymaliśmy Ceviche z łososia z awokado. Sok z cytryny + sok z limonki, czosnek, cebula szalotka, kolendra (nie za bardzo rozdrobiona) oraz łosoś. Marynować 6 – 12 godzin (co 2 godziny mieszając). Zobacz więcej