Przepis na ryba po podhalańsku

Zdrowa Kuchnia
Zdrowa Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zdrowa Kuchnia
Ryba po Podhalańsku

Ryba po Podhalańsku 242

Porcja dla 4 osób. Rybę pokroić na kawałeczki. Posolić i popieprzyć. Obtoczyć je w mące, a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w platerki, selera i Zobacz więcej
Składniki na klopsiki: - 450 g mielonej jagnięciny podhalańskiej ChOG - 1 średnia cebula, drobno posiekana - 100 g bułki tartej - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki - 1 łyżka posiekanego koperku - 1 Zobacz więcej
Orcia
Orcia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Orcia
Ryż z rybą

Ryż z rybą 2633

Wczorajszy dzień był bardzo zapracowany, nie miałam czasu nawet z telefonu zdjęć zgrać dlatego dziś szybko nadrabiam. Na obiadek był ryż gotowany i ryba. Składniki: - 50g ryżu (przed ugotowaniem) - Zobacz więcej
Klarowanie wywaru po ugotowanych rybach - karp, łosoś, itd. Jak zrobić galaretę do ryby, żeby była smaczna i przezroczysta? Wywar po gotowaniu ryby. przelać do mniejszego garnka, przez gęste sito. Zobacz więcej
Dziś 31.o8.2o13r. - czyli Międzynarodowy Dzień Blogera, więc nie może zabraknąć wpisu godnego polecenia. Podhalańska kukiełka czyli chałka domowa - pyszna i puszysta. Idealna na śniadanko i kolację. Z Zobacz więcej
Moja wyprawa na podhale wiązała się nie tylko z odpoczynkiem, ale również z podbojem regionalnej kuchni. Chodziłam od restauracji do restauracji i zajadałam się lokalnymi smakołykami :) Oto kilka z Zobacz więcej
Glowika
Glowika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Saganek
Ryba z pary

Ryba z pary 13658

Jedno z lepszych wydań ryby jakie miałam okazję spróbować. Pyszna, aromatyczna i bardzo zdrowa. Nie trzeba nic więcej do szczęścia, no może ziemniaczki gotowane na parze. Składniki: 4 filety z Zobacz więcej
Zapraszam na błyskawiczne, pyszne i tradycyjne podhalańskie placki z gotowanych ziemniaków. Tanie, pożywne i smakowite. Uwielbiam zajadać je z wędzonym twarogiem. Moskole- podhalańska tradycja Zobacz więcej
De-Serek
De-Serek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
De-Serek
Uniwersalna marynata do ryb

Uniwersalna marynata do ryb 4485

Ryby często wymagają niewielkiego doprawienia, żeby były smaczne. Można je oczywiście przygotować na szybko, jednak podobnie jak mięso, zyskują na smaku po wcześniejszym marynowaniu. Poniżej Zobacz więcej
Poleca: Ewa Źródło: Nikol od kuchni To danie nosi nazwę "ryba po Podhalańsku". Nie mam pojęcia dlaczego :) Ja nazwałam je bardziej opisowo ;) W każdym razie - jest przepyszne. Delikatne, jak na obiad Zobacz więcej
honorata8
honorata8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciasta z tradycjami
Podhalańska szarlotka

Podhalańska szarlotka 17

Każdy z nas zna sernik krakowski, a czy ktoś słyszał o Podhalańskiej szarlotce. Na przepis na podhalańską szarlotkę znalazłam w moim sekretnym zeszycie z przepisami na desery i ciasta. Od razu Zobacz więcej
Dziś proponuję pyszną przystawkę z regionalnej bryndzy podhalańskiej , wzbogaconą smakiem dobrej oliwy , czerwonego pieprzu , rozmarynu i moich własnych pomidorków . Serek jest miękki , dobrze się Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Wędzenie ryb

Wędzenie ryb 2243

Wędzenie ryb Składniki: - ryby morskie lub słodkowodne - sól morska lub kamienna - zioła wg uznania do zalewy na mokro i nacierania - woda Ryby do wędzenia zarówno morskie jak i jeziorowe musza być Zobacz więcej
Moskole czyli podhalańskie placuszki z ugotowanych ziemniaków. Dawno wypiekano je na blachach starego pieca, dziś przygotować można je na patelni. Jedni lubią je robić z małą ilością tłuszczu, inni Zobacz więcej
ŻYCIE OD KUCHNI
ŻYCIE OD KUCHNI Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
BRYNDZA PODHALAŃSKA

BRYNDZA PODHALAŃSKA 156

BRYNDZA PODHALAŃSKA To miękki, podpuszczkowy ser wytwarzany na Podhalu w okresie gdy dostępne jest mleko owcze - czyli od maja do września. Powstaje z mleka owiec Polska Owca Górska (czasem z Zobacz więcej
degustatorka
degustatorka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś pysznego
Ryba na parze

Ryba na parze 11823

Kremowa zupa pieczarkowa » Ryba na parze Ostatnio gotowałam sporo bardzo kalorycznych potraw, dlatego przyszedł czas na coś znacznie lżejszego. Ryba przygotowana w ten sposób jest całkiem smaczna i na Zobacz więcej
Potrawy mają to do siebie, że czasem nas zaskakują. Wystarczy dodać do swojskiego dania jeden lub dwa inne niż zwykle składniki i otrzymujemy danie, które smakuje inaczej. Zaskakująco. Intrygująco. Zobacz więcej
manoria
manoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uczta dla podniebienia
Mazurek podhalański

Mazurek podhalański 377

Od kilku dni chodziło za mną ciasto z płatkami owsianymi, które jakiś czas temu jadłam u mamy. Postanowiłam, więc zadzwonić i poprosić o przepis. Jakież więc było moje zdziwienie, gdy okazało się, że Zobacz więcej
nikol
nikol Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nikol od Kuchni
Ryba po Podhalańsku

Ryba po Podhalańsku 633

Ryba po Podhalańsku Szukając nowości i zastępstwa na tegoroczną Wigilię dla "Ryby po Grecku", która nam się jakoś przejadła, trafiłam na "Rybępo Podhalańsku". Zrobiłam ją wczoraj na obiad z połowy Zobacz więcej