ryba po prowansalsku

{{headerMessage}}
Ryba z warzywami po prowansalsku to moja wariacja z przepisem Gordona Ramsaya. Danie lekkie, bardzo smaczne, rozgrzewające i niezwykle zdrowe. Jest idealne przy jesiennej aurze, zawiera mnóstwo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W lekko osolonej wodzie gotujemy ziemniaki w mundurkach, aby były al dente. Do lekko bulgoczącej wody wrzucamy zrolowane i zawinięte w folię spożywczą ryby (uprzednio solimy je i pieprzymy, potem Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Est-Ouest
Ryba pieczona po prowansalsku

Ryba pieczona po prowansalsku 1031

0
{{headerMessage}}
Uwielbiamy tak przyrzadzona rybe... Pachnie przyprawami i bazylia, przypomina olecie. Czas przygotowania 40 minut na 2 osoby biala ryba u mnie byl to rodzaj dorsza cabillaud, bez osci sol, curry, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na zdrową i smaczną rybęznalazłamna TYM blogu. Jest to dość prosty przepis, który robiłam już kilka razy. Bardzo smakują mi warzywa, które tworzą kolorowy dywanik dla właściwej ryby. Danie Zobacz więcej
agateq
agateq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dzień dobry Agatko!
vol.150^^ obiadowo.

vol.150^^ obiadowo. 96

0
{{headerMessage}}
Nat11 czerwca 2013 14:53 tez ryż mexicano! i pierwsza wersja jest prowansalska, to też porywam, dodałabym rybę, odjeła pieczary, i już <3 OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: mix sałat ok. 200g kawałek wędzonej ryby (ja dałam morszczuka) garść mieszanki orzechów zioła prowansalskie olej z pistacji Przygotowanie: Do pojemnika wyłożyć umyty mix sałat. Wędzona rybę Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
59

59 272

1
{{headerMessage}}
morszczuk w sosie ziołowym z ziemniakami w mundurkach aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam: 1 filetu z morszczuka, 1 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 łyżeczki musztardy, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Na ciasto: 5 szklanki mąki pełnoziarnistej 125g margaryny ciepła woda szczypta soli szklanka brokuł 2 duże ryby, np. mintaj duża pomarańcza zioła prowansalskie, pieprz Następnie usmażyłam Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
17

17 93

0
{{headerMessage}}
spaghetti z miruną i sosem pomidorowym aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam: 50g makaronu spaghetti, 1 ząbek czosnku, 100g filetu z miruny, pieprz, 1 średni pomidor, łyżka przecieru pomidorowego, zioła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, pieprzem, skórką startą z cytryny i listkami mięty pokrojonymi na cieniutkie paseczki. Na rybę układamy dwie gałązki koperku, układamy plasterki cytryny i przekładamy rybę do garnka, gdzie będzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grillowany pstrąg z masłem ziołowym Składniki: 2 pstrągi, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki masła, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól. Przygotowanie: Pstrągi oczyścić, pozbyć się łusek i umyć. Osuszone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świeża ryba ziemniaki masło czosnek pieprz cytrynowy sól koperek zioła prowansalskie Ilość składników wg. własnego uznania Ziemniaki Ziemniaki myjemy. Następnie delikatnie nacinamy, w nacięcia Zobacz więcej
karolcia_zip
karolcia_zip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.kuchniacaroline.pl
Przyprawy Prymat

Przyprawy Prymat 80

0
{{headerMessage}}
27 czerwca 2012 by Caroline Kolejną firmą, z którą podjęłam współpracę jest PRYMAT. Od firmy Prymat otrzymałam do testowania kilka produktów, a mianowicie: Pikantnysos czosnkowy tzatziki Zioła Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
182

182 83

0
{{headerMessage}}
łosoś w ziołach aby stworzyć 3 porcje potrzeba 300 g fileta z łososia 1 łyżki masła 1 łyżki natki pietruszki 1 łyżki koperku ziół prowansalskich soli pieprzu * Filet z łososia kroimy na części, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przysmak nieco zapomniany, idealny jako dodatek na grilla! Podkreśli też smak ryby, położone na jej wierzchu po usmażeniu (wspomnienie nadmorskich smażalni ryb mniam mniam) kostka miękkiego masła, 2 Zobacz więcej
malgoshka
malgoshka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary
Kurczak w hiszpańskiej ratatui

Kurczak w hiszpańskiej ratatui 146

2
{{headerMessage}}
Hiszpanie nazywają ją katalońską ratatują. Katalończycy, dumni strażnicy narodowego dziedzictwa, utrzymują, że ratatuja to prowansalski plagiat i że prawa do niej należą się mieszkańcom Katalonii. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powoli kończę testowanieproduktówod Świadome odżywianie. Dziś wykorzystałam tarte orzechy do panierowania rybki. Wyszło bardzo smacznie:) składniki: 600 g filetów z miruny sól prowansalska Kamis 1-2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go używać w swojej kuchni :)” Składniki: 1 filet ryby tołpyga, 4 ziemniaki, 4 łyżki oleju rzepakowego, sól, zioła prowansalskie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (na 1 porcję): - filet z mintaja - 1/3 papryki żółtej - 2 pomidory - 1/2 cytryny - ząbek czosnku - pieprz - zioła prowansalskie Filet z mintaja płuczemy, doprawiamy pieprzem i ziołami Zobacz więcej