ryba po prowansalsku

Ryba z warzywami po prowansalsku to moja wariacja z przepisem Gordona Ramsaya. Danie lekkie, bardzo smaczne, rozgrzewające i niezwykle zdrowe. Jest idealne przy jesiennej aurze, zawiera mnóstwo Zobacz więcej
W lekko osolonej wodzie gotujemy ziemniaki w mundurkach, aby były al dente. Do lekko bulgoczącej wody wrzucamy zrolowane i zawinięte w folię spożywczą ryby (uprzednio solimy je i pieprzymy, potem Zobacz więcej
Uwielbiamy tak przyrzadzona rybe... Pachnie przyprawami i bazylia, przypomina olecie. Czas przygotowania 40 minut na 2 osoby biala ryba u mnie byl to rodzaj dorsza cabillaud, bez osci sol, curry, Zobacz więcej
Przepis na zdrową i smaczną rybęznalazłamna TYM blogu. Jest to dość prosty przepis, który robiłam już kilka razy. Bardzo smakują mi warzywa, które tworzą kolorowy dywanik dla właściwej ryby. Danie Zobacz więcej
Nat11 czerwca 2013 14:53 tez ryż mexicano! i pierwsza wersja jest prowansalska, to też porywam, dodałabym rybę, odjeła pieczary, i już <3 OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Składniki: mix sałat ok. 200g kawałek wędzonej ryby (ja dałam morszczuka) garść mieszanki orzechów zioła prowansalskie olej z pistacji Przygotowanie: Do pojemnika wyłożyć umyty mix sałat. Wędzona rybę Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
59

59 229

1
morszczuk w sosie ziołowym z ziemniakami w mundurkach aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam: 1 filetu z morszczuka, 1 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 łyżeczki musztardy, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, Zobacz więcej
Składniki: Na ciasto: 5 szklanki mąki pełnoziarnistej 125g margaryny ciepła woda szczypta soli szklanka brokuł 2 duże ryby, np. mintaj duża pomarańcza zioła prowansalskie, pieprz Następnie usmażyłam Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
17

17 60

0
spaghetti z miruną i sosem pomidorowym aby stworzyć 1 porcję potrzeba nam: 50g makaronu spaghetti, 1 ząbek czosnku, 100g filetu z miruny, pieprz, 1 średni pomidor, łyżka przecieru pomidorowego, zioła Zobacz więcej
Składniki: Ryba: -2 filety z łososia -sok i skórka z połowy cytryny + kilka plasterków -koperek -kilka małych listków mięty -sól, pieprz do smaku Ziemniaki: -kilka małych umytych ziemniaczków Zobacz więcej
Grillowany pstrąg z masłem ziołowym Składniki: 2 pstrągi, 2 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki masła, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, sól. Przygotowanie: Pstrągi oczyścić, pozbyć się łusek i umyć. Osuszone Zobacz więcej
świeża ryba ziemniaki masło czosnek pieprz cytrynowy sól koperek zioła prowansalskie Ilość składników wg. własnego uznania Ziemniaki Ziemniaki myjemy. Następnie delikatnie nacinamy, w nacięcia Zobacz więcej
27 czerwca 2012 by Caroline Kolejną firmą, z którą podjęłam współpracę jest PRYMAT. Od firmy Prymat otrzymałam do testowania kilka produktów, a mianowicie: Pikantnysos czosnkowy tzatziki Zioła Zobacz więcej
chude inspiracje
chude inspiracje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chude inspiracje.
182

182 68

0
łosoś w ziołach aby stworzyć 3 porcje potrzeba 300 g fileta z łososia 1 łyżki masła 1 łyżki natki pietruszki 1 łyżki koperku ziół prowansalskich soli pieprzu * Filet z łososia kroimy na części, Zobacz więcej
Przysmak nieco zapomniany, idealny jako dodatek na grilla! Podkreśli też smak ryby, położone na jej wierzchu po usmażeniu (wspomnienie nadmorskich smażalni ryb mniam mniam) kostka miękkiego masła, 2 Zobacz więcej
Hiszpanie nazywają ją katalońską ratatują. Katalończycy, dumni strażnicy narodowego dziedzictwa, utrzymują, że ratatuja to prowansalski plagiat i że prawa do niej należą się mieszkańcom Katalonii. Zobacz więcej
Powoli kończę testowanieproduktówod Świadome odżywianie. Dziś wykorzystałam tarte orzechy do panierowania rybki. Wyszło bardzo smacznie:) składniki: 600 g filetów z miruny sól prowansalska Kamis 1-2 Zobacz więcej
„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego warto go używać w swojej kuchni :)” Składniki: 1 filet ryby tołpyga, 4 ziemniaki, 4 łyżki oleju rzepakowego, sól, zioła prowansalskie Zobacz więcej
Składniki (na 1 porcję): - filet z mintaja - 1/3 papryki żółtej - 2 pomidory - 1/2 cytryny - ząbek czosnku - pieprz - zioła prowansalskie Filet z mintaja płuczemy, doprawiamy pieprzem i ziołami Zobacz więcej