ryba pod beszamelem

się po obiedzie i kolacji. Sałatki chwilowo nie budzą mojego zainteresowania, za to po głowie ciągle chodzą mi wszelkiej maści makaronowe zapiekanki, lasagne i słodkości. Nawet obowiązkową rybę, a Zobacz więcej
Rozpoczyna się mój ulubiony czas w kuchni. Powoli wchodzimy w sezon na rabarbar i szparagi. Zaraz będziemy się zachwycać świeżymi truskawkami, potem pojawią się inne letnie owoce. I tak do jesieni. Zobacz więcej
wykorzystanie pozostałości ryżu, ziemniaków, kasz, makaronów… i nie tylko. Makaron zapiekany z rybą pod kokosowym beszamelem. Składniki: - ok. 800g filetów z ryby (waga już bez skóry) u mnie był Zobacz więcej
Ryba zapiekana w serze i beszamelu Oto danie, na które w dzieciństwie czekaliśmy cały rok. Święta równały się ryba w serze Echh… to byli czasy 20 lat temu spędzałam wigilię z Rodzicami i Bratem (w Zobacz więcej
Ryba ze szpinakiem i sosem beszamelowym jest smaczną odmianą dla codziennych dań rybnych. Nie wymaga dużego nakładu czasu a efekt jest bardzo smaczny i ładny Sprawdzi się na proszoną kolację gdyż Zobacz więcej
PRZEPIS na formę do tarty 28cm na ciasto kruche: 190g mąki pszennej tortowej 115g zimnego masła 1 duże jajko sól ziołowa na farsz: 320g ryby (u mnie 200g wędzonego na ciepło łososia i 120g wędzonego Zobacz więcej
Jeśli lubicie ryby jak my, to jesteście w odpowiednim miejscu. Nie będę udawać, że wiele bym dała za skwierczący kawałek prosto z nadmorskiej patelni, z nieprzyzwoitą ilością dodatków, z widokiem na Zobacz więcej
Samo gotowanie (jak zwykle na CooLinarNym) jest w tym przypadku bardzo proste, jedyne co musicie w tym przypadku opanować to synchronizacja. Musicie wszystko dobrze przygotować. Ponieważ najdłużej Zobacz więcej
Przepis ten powstał dawno temu, jako efekt eksperymentu. Był jednak na tyle udany, że na stałe wszedł do domowego jadłospisu. Czas przygotowania jest dłuższy, niż sam proces pieczenia. Jednak warto. Zobacz więcej
Przewspaniałe danie rybne! Przepis znalazłam na blogu u Pani Danusi, gdzie bardzo lubię zaglądać :) Nie tylko dlatego, że pani Danusia ma takie imię jak moja mama, ale przede wszystkim dlatego, że Zobacz więcej
chodziła za mną od jakiegoś czasu....ale nie było czasu czy okazji.... w końcu zawitał do mnie gość dla którego się zebrałam i zrobiłam takową...;) ryba którą akurat miałam w zamrażarce to był Zobacz więcej
Mała przerwa w jamużowym maratonie- dziś brokułowa wariacja z rybą w roli głównej. :) Składniki (porcja na 4 osoby): 4 średniej wielkości filety z morszczuka mały brokuł łyżka posiekanej natki Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Sos beszamelowy

Sos beszamelowy 180

0
Delikatny, lekki w smaku sos, który doskonale komponuje się z rybą. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 8.0/10 (3 votes cast) Sos beszamelowy, 8.0 out of 10 based on 3 ratings Kategorie: Sosy i dipy | Tagi: Zobacz więcej
Zapraszam na pieczona Doradę różową z krewetkami grillowanymi, cykoria i pieczonymi ziemniakami w mundurkach z sosem maślanym z bazylia Tajska i małżami Dorada różowa w wersji pieczonej smakuje Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Beszamel

Beszamel 163

0
Mąkę zagrzej na patelni 3 minuty (uważaj, by jej nie spalić, nie może stać się brązowa) i dodaj masło. Mieszaj trzepaczką, dodaj mleko. Mieszaj trzepaczką, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową Zobacz więcej
na zasmażkę.... kiedy już się pienić zaczęło dolałam 0,25l mleka i cały czas mieszając...;) + sól i gałka muszkatołowa.... użyłam go do zalania ryby z brokułami, które zapiekłam w piekarniku... Zobacz więcej
Sos Mornay, to sos wywodzący się z kuchni francuskiej. Przygotowywany jest na bazie beszamelu z dodatkiem utartego sera i śmietany. Dodawany jest najczęściej do zapiekanek z dodatkiem drobiu, ryb , Zobacz więcej
Poleca: Iwona Ciągle szukam przepisu na idealną rybę... Rybka w dzisiejszym wydaniu jest pyszna, nie jest sucha, w połączeniu z beszamelem i "pierzynką" smakuje zaskakująco dobrze. Do niej np. Zobacz więcej
Rybę kroimy w kostkę solimy oprószamy mąką i podsmażamy na patelni. Makaron(3/4 paczki) gotujemy, cukinie kroimy w plastry i lekko grillujemy w piekarniku na pół miękko. Z mąki, masła, serka Zobacz więcej
ROLADKI Z MINTAJA W BESZAMELU Składniki: 4 filety z mintaja 200 g sera feta strąk czerwonej papryki pęczka koperku pęczka natki pietruszki pęczka szczypiorku kilka gałązek tymianku 1 ząbek czosnku Zobacz więcej