ryba pod folia

Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Ryba pieczona w folii

Ryba pieczona w folii 27269

4
{{headerMessage}}
Smaczne, zdrowe i dietetyczne danie. Najlepiej wybierać świeża rybę, bo zachowuje najwięcej wartości odżywczych. Pieczenie w folii lub gotowanie na parze jest najzdrowszym przygotowaniem ryby. Ryba Zobacz więcej
Anicjusz
Anicjusz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z mojej kuchni
Ryba pieczona w folii

Ryba pieczona w folii 13990

3
{{headerMessage}}
Ryby umyć i osuszyć. (Jeżeli korzystamy z mrożonych - najpierw rozmrozić :)). Rybę skropić sokiem z cytryny z obu stron. Każdy z filetów oprószyć solą i pieprzem i ewentualnie przyprawą do ryb (jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedzą rybę, jedzą rybę... może nie makreli smak, ale innej ulubionej rybki smak na pewno będzie wydobyty w tym prostym zestawieniu. Mrożona czy świeża nie ma aż takiego znaczenia (chociaż my polecamy Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
RYBA ŚRÓDZIEMNOMORSKA W FOLII

RYBA ŚRÓDZIEMNOMORSKA W FOLII 502

3
{{headerMessage}}
Ryba śródziemnomorska w folii Na 1 porcję: 200-250 g. łososia lub pstrąga łososiowego (płat) 1/2 średniej cukini 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor szalotka lub czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Ryba pieczona w folii.

Ryba pieczona w folii. 456

0
{{headerMessage}}
Pieczenie ryb w folii to efektywny sposób przygotowywania dań, dzięki któremu ryba nie traci wartosci odżywczych. Tak przygotowana ryba jest aromatyczna i soczysta, nie zawiera dużo tłuszczu i jest Zobacz więcej
siłasmaku
siłasmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siłasmaku
Ryba pieczona w folii

Ryba pieczona w folii 12825

5
{{headerMessage}}
pstrąga łososiowego, bo najbardziej go lubię :)) po ok. 200 g ulubiona mieszanka przypraw (możecie skorzystać z tej, którą opisałam powyżej, albo ostatecznie!! w ramach wielkiego lenistwa skorzystać Zobacz więcej
Martaf
Martaf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
martawkuchni
Ryba zapiekana w folii aluminiowej

Ryba zapiekana w folii aluminiowej 4605

1
{{headerMessage}}
Składniki: 1 kg ulubionej ryby morskiej cytryny pęczka koperku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka przyprawy do ryb łyżeczki czosnku 1 cebula dodatkowo: folia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na blogu zapanował mały zastój :) Ale już wróciłam z nowymi inspiracjami i pomysłami. Dziś proponuję rybę w folii w wersji marcowej. Ziemniaki, cebula czy czosnek to zdecydowanie zimowe warzywa, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pysznie, lekko i zdrowo - pomysł na rybę podpatrzony na weselu siostry :) Polecam! Składniki: filety ryby (dowolne - np. morszczuk, miruna, tilapia) świeży siekany koperek pieprz cytrynowy sól gałązka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piękna pogoda, szkoda tracić czas na gotowanie. Folię aluminiową smarujemy oliwą, rozkładamy: cukinię pociętą w paseczki, przyprawiony filet z ryby, plastry cytryny i gruby szczypior. Idealne będą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie to bardzo udany eksperyment z rybą i koperkiem. Polecam serdecznie dla wszystkich miłośników ryby. Składniki: filety ryby - u mnie dorsz podzielony na 4 porcje 1 pęczek koperku 2 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dorsz jest cennym źródłem białka, selenu i witaminy B12. To również jedna z najmniej kalorycznych ryb, dlatego właśnie wybrałam ją do tego dania :) Składniki: 0,5 kg dorsza 4 średnie marchewki 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla mnie nie ma złej chwili na przyrządzenie ryby, dlatego też goszczą one na moim stole, bardzo często. Dzisiaj proponuję przepis na rybę pieczoną w folii z patelni. Ja dzisiaj upiekłam świeżego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rześka, smaczna i zdrowa. Jedno z moich ulubionych wydań ryby. W tym czasie piekę również ziemniaki i obiad prawie gotowy. Składniki: 2 rozmrożone filety z mintaja (ok. 0,5kg), 2-3 ząbki czosnku, 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ryba smażona czy pieczona? Oto jest pytanie! Ostatnio czytałam, że Polacy rzadko jedzą ryby ze względu na ich wysoką cenę. Mam jednak podejrzenia, że oprócz wysokiej ceny silnym czynnikiem jest też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pstrąg pieczony w folii. Jak często jecie rybę? - Wiszniówka Toggle navigation Przepisy Zapiski kuchenne Porady O Blogu Współpraca Dania rybne Pstrąg pieczony w folii. Jak często jecie rybę? Posted on Zobacz więcej
{{headerMessage}}
koperku Rybę skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Następnie doprawić solą, pieprzem, odrobiną rozmarynu i posmarować wierzch musztarda francuską. Folię posmarować łyżeczką oliwy i zawinąć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
krewetki (bo akurat były), ale nie były mrożone, a pakowane w tzw. atmosferze ochronnej, co mimo wszystko blednie przy tym, że chłodziarkę dalej znalazłem mintaja w głębokim mrożeniu. Z mintajem jest Zobacz więcej