ryba pod folia

Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Ryba pieczona w folii

Ryba pieczona w folii 25536

4
Smaczne, zdrowe i dietetyczne danie. Najlepiej wybierać świeża rybę, bo zachowuje najwięcej wartości odżywczych. Pieczenie w folii lub gotowanie na parze jest najzdrowszym przygotowaniem ryby. Ryba Zobacz więcej
Anicjusz
Anicjusz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z mojej kuchni
Ryba pieczona w folii

Ryba pieczona w folii 13561

3
Ryby umyć i osuszyć. (Jeżeli korzystamy z mrożonych - najpierw rozmrozić :)). Rybę skropić sokiem z cytryny z obu stron. Każdy z filetów oprószyć solą i pieprzem i ewentualnie przyprawą do ryb (jak Zobacz więcej
Jedzą rybę, jedzą rybę... może nie makreli smak, ale innej ulubionej rybki smak na pewno będzie wydobyty w tym prostym zestawieniu. Mrożona czy świeża nie ma aż takiego znaczenia (chociaż my polecamy Zobacz więcej
Ryba śródziemnomorska w folii Na 1 porcję: 200-250 g. łososia lub pstrąga łososiowego (płat) 1/2 średniej cukini 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor szalotka lub czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Ryba pieczona w folii.

Ryba pieczona w folii. 390

0
Pieczenie ryb w folii to efektywny sposób przygotowywania dań, dzięki któremu ryba nie traci wartosci odżywczych. Tak przygotowana ryba jest aromatyczna i soczysta, nie zawiera dużo tłuszczu i jest Zobacz więcej
siłasmaku
siłasmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siłasmaku
Ryba pieczona w folii

Ryba pieczona w folii 12716

5
Pieczenie ryby, zamiast jej smażenie, to dla mnie idealny sposób na pozbycie się uciążliwego zapachu, który wydobywa się podczas przygotowań. Poza tym jest ona o wiele lepsza niż ta w ciężkich Zobacz więcej
Składniki: 1 kg ulubionej ryby morskiej cytryny pęczka koperku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka przyprawy do ryb łyżeczki czosnku 1 cebula dodatkowo: folia Zobacz więcej
Na blogu zapanował mały zastój :) Ale już wróciłam z nowymi inspiracjami i pomysłami. Dziś proponuję rybę w folii w wersji marcowej. Ziemniaki, cebula czy czosnek to zdecydowanie zimowe warzywa, ale Zobacz więcej
Pysznie, lekko i zdrowo - pomysł na rybę podpatrzony na weselu siostry :) Polecam! Składniki: filety ryby (dowolne - np. morszczuk, miruna, tilapia) świeży siekany koperek pieprz cytrynowy sól gałązka Zobacz więcej
Piękna pogoda, szkoda tracić czas na gotowanie. Folię aluminiową smarujemy oliwą, rozkładamy: cukinię pociętą w paseczki, przyprawiony filet z ryby, plastry cytryny i gruby szczypior. Idealne będą Zobacz więcej
i pieprzem cytrynowym. 2. Koperek siekamy, ząbki czosnku miażdżymy. 3. Koperek, czosnek, oliwę, sok z cytryny mieszamy. Masę koperkową nakładamy na porcje ryby. 4. Na folię aluminiową kładziemy kilka Zobacz więcej
(zmielić razem) 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyka ketchupu(przepis) Przygotowanie: Rybę umyć, osolić, owinąć w folię i piec w piekarniku przez 20 minut w 180'. Warzywa obrać i zetrzeć na tarce na Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
Dla mnie nie ma złej chwili na przyrządzenie ryby, dlatego też goszczą one na moim stole, bardzo często. Dzisiaj proponuję przepis na rybę pieczoną w folii z patelni. Ja dzisiaj upiekłam świeżego Zobacz więcej
Rześka, smaczna i zdrowa. Jedno z moich ulubionych wydań ryby. W tym czasie piekę również ziemniaki i obiad prawie gotowy. Składniki: 2 rozmrożone filety z mintaja (ok. 0,5kg), 2-3 ząbki czosnku, 4 Zobacz więcej
Ryba smażona czy pieczona? Oto jest pytanie! Ostatnio czytałam, że Polacy rzadko jedzą ryby ze względu na ich wysoką cenę. Mam jednak podejrzenia, że oprócz wysokiej ceny silnym czynnikiem jest też Zobacz więcej
cenę. Mam jednak podejrzenia, że oprócz wysokiej ceny silnym czynnikiem jest też silnie zakorzeniona w naszym kraju tradycja jedzenia ryby raz w tygodniu, w piątek. Z moich obserwacji wynika też, że Zobacz więcej
koperku Rybę skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Następnie doprawić solą, pieprzem, odrobiną rozmarynu i posmarować wierzch musztarda francuską. Folię posmarować łyżeczką oliwy i zawinąć Zobacz więcej
krewetki (bo akurat były), ale nie były mrożone, a pakowane w tzw. atmosferze ochronnej, co mimo wszystko blednie przy tym, że chłodziarkę dalej znalazłem mintaja w głębokim mrożeniu. Z mintajem jest Zobacz więcej