ryba pod kołderką

{{headerMessage}}
Ryba nie gości u nas w domu zbyt często. Niestety :( Musimy mieć naprawdę ochotę na rybkę. Dzieci w ogóle nie chcą jeść. No chyba, że dodam do niej coś smakowitego. Ale zwykłej smażonej nie trawią. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj na moim kuchennym stole zagościła ryba w innej odsłonie. Odsłona ta bardzo spodobała się mojemu mężowi, gdyż okazała się ona zapiekanką z pieczarkami. Faktycznie muszę przyznać, że warto Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam serdecznie. Najlepsze dania główne, moim zdaniem to ryby z dodatkami a z warzywami są szczególnie pyszne. Rybę po grecku najczęściej serwuje się na zimno, choć na ciepło smakuje równie super. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powiem szczerze, nie spodziewałam się, że ta rybka będzie taka dobra. Bardzo aromatyczna, dzięki przyprawom, ukryta pod pysznymi dodatkami. Na prawdę super pomysł na obiad. Do tego dorzuciłam pieczone Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jeden z nich możliwy do przygotowania w polskich warunkach. W oryginale danie to nosi nazwę tajin samak bi tahina. Nie wiem jaki jest rodowód tej potrawy, ale w różnych wariantach znana jest zarówno Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 2 płaty ryby 30 dag pieczarek 1 cebula 1/2 papryki czerwonej marynowanej 10 dag sera żółtego przyprawa do ryb bułka tarta do obtoczenia sól pieprz olej do smażenia oregano Rybę posypać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrawa podobna do ryby po grecku, jednak dodatek papryki nadaje jej zupełnie innego smaku Ryba nie jest smażona,tylko duszona(jakby ugotowana na parze) ,więc zachowuję wartości odżywcze. Potrawa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis na filet z ryby zapiekany z porem i śmietaną. Pyszne urozmaicenie bezmięsnego obiadu. Składniki: 2-3 filety ulubionej ryby biała część pora 180 ml śmietany 18% 100 g sera suszona lub świeża Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sola pod szpinakiem pieczona na batatach Składniki: 3 filety Soli (każdy po ok.150g.) 6 kostek mrożonego brykietu szpinaku 1 duży batat (ok.0,5kg.) 1 łyżka śmietany18% sól morska świeżo mielona pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przecier pomidorowy. Dusić około 10 minut, po czym doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wsypać drobno posiekaną pietruszkę i wymieszać. Sos wlać do naczynia do zapiekania. Umieścić na nim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś w mojej dietetycznej kuchni ryba czarniak. Gatunek z ryb dorszowatych, chuda, duża zawartość białka. Podana ze szpinakiem tworzy niezwykle zdrowe i niskokaloryczne danie. Składniki (2 porcje) 300 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Obiad. Tylko ryba, parę pieczarek, papryka i ser. I co u teraz zrobić ?? Podciągać rękawy i gotować. Lubię proste przepisy, czasami sama je wymyślam tak jak w tym przypadku. Danie szybkie, bo oprócz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś mam dla Was dwa proste przepisy. Jednym z nich jest bardzo smaczna zapiekanka rybna z warzywami w śmietankowym sosie. Danie bardzo szybkie do wykonania- łącznie z zapiekaniem czas przygotowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię rybę w warstwie pomidorów, a dodatkowo z bakłażanem smakuje wyśmieniecie, polecam jeśli nie jedliście. Do tego mój ulubiony ryż ugotowany z kurkumą i korą cynamonu, posypany czarnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Powiem tak: mój mąż jak nie przepada za rybami to dziś poprosił o dokładkę :) Znaczy że smakowało :) Składniki (3 porcje) 9 rurek cannelloni 9 kawałków filetu z soli 100g świeżego szpinaku 100 ml Zobacz więcej
{{headerMessage}}
3 filety ryby ( u mnie była to flądra) 1 duża papryka czerwona 1 średnia cukinia 1 średnia cebula 3 duże liścia kapusty pekińskiej 1/2 pęczka natki pietruszki sok z cytryny, sól, płatki czili, 1-2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
powierzchni). Danie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180OC na środkowy poziom, na około 35-40 min. W razie, gdyby parmezan z bułką rumieniłyby się zbyt szybko, naczynie przykrywamy folią Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie ryby jak my, to jesteście w odpowiednim miejscu. Nie będę udawać, że wiele bym dała za skwierczący kawałek prosto z nadmorskiej patelni, z nieprzyzwoitą ilością dodatków, z widokiem na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki ok 700-800 g filetów z ulubionej ryby (u nas miruna) 150 g kaszy jaglanej ok 500 g świeżego szpinaku 2 średnie cebule 250 g mascarpone ok 100 g (lub więcej) sera pecorino (lub innego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkąd jakiś czas temu polubiłam się z rybami występują one w mojej kuchni dość często. W sumie nie pamiętam kiedy podawałam ją ostatni raz w tradycyjnej formie, czyli panierowanej. W swoich przepisach Zobacz więcej