ryba pod skorupką soli

Pyszna pasta do pieczywa z makreli . Pasta rybna SKŁADNIKI: jajka -3 szt makrela wędzona -1 szt masło miękkie - 3 łyżki ogórki korniszony -3 szt sól i pieprz koperek PRZYGOTOWANIE: Z ryby usunąć ości, Zobacz więcej
Przygotuj: bagietkę, ja użyłam pszennej, opakowanie sardynek w oleju, 2 ugotowane na twardo jajka, 3 kapary, koperek, łyżka majonezu, sól, pieprz do smaku Jajka obrać ze skorupek, pokroić na drobne Zobacz więcej
PSTRĄGI PIECZONE W SOLI – wykwintne danie obiadowe lub wyszukana kolacja. Składniki: 2 całe wypatroszone pstrągi 2 kg soli morskiej kilka gałązek świeżego rozmarynu 1 cytryna 1 główka czosnku pieprz Zobacz więcej
puszka filety z makreli w oleju Graal szczypiorek pęczek sól prowansalska do smaku Jaja gotujemy , studzimy , obieramy ze skorupki . Kroimy każde jajko w poprzek. Wyjmujemy żółtka przekładamy na Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 4 wypatroszone tuszki z flądry (świeże!) 100g łuskanego słonecznika jajko mąka olej brokuły łyżka startego sera żółtego oliwa z oliwek sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rybę opłucz, osusz, posól Zobacz więcej
Mówią, że ryba wpływa na wszystko ! A ryba w kolorowym otoczeniu to już na pewno !!! Dziś sałatka z tuńczykiem! Składniki potrzebne do przygotowania: 2 jajka 1 puszka tuńczyka w oleju 1 papryka Zobacz więcej
Sos ten przygotowuję zwykle do smażonej ryby, panierowanej w mące. Komponować się będzie także z rybą gotowaną na parze lub duszoną na maśle. Składniki: 1 łyżka masła 100ml śmietany 1 duży grejpfrut Zobacz więcej
Dzisiaj szybki ale za to bardzo cenny przepis w moim domu. Ten smak gości u mnie na talerzu od dziecka. składniki: 1 średnia makrela wędzona 2 jajka 2 łyżki majonezu Winiary Sól pieprz Jajka gotujemy Zobacz więcej
Składniki: Ryż (dowolna ilość na obiad dla rodziny) płaty tilapii 2 jajka bułka tarta sól pieprz olej Wykonanie: Rybę rozmrażam w worku foliowym w ciepłej wodzie, albo pozostawiam na noc. odsączam Zobacz więcej
Kasiolek
Kasiolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zabiegana w Kuchni
pasta z trewala

pasta z trewala 194

0
trewal lub makreli 0,5 cebuli 3 jajka 3 łyżki majonezu świeżo mielony pieprz opcjonalnie sól Przygotowanie: 1.Jajka gotujemy na twardo, obramy ze skorupek i drobno kroimy. 2. Rybę obramy ze skóry, Zobacz więcej
1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka pieprz sól Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupki. Poprzekrawać na pół i wyjąć żółtka. Do miseczki dodać żółtka oraz sardynki z puszki i rozdrobnić Zobacz więcej
helawkuchni
helawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
helawkuchni
Pasta z makreli

Pasta z makreli 111

1
cebula 2 jajka puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu sól pieprz Rybę obrać i rozdrobnić widelcem. Ogórka i cebulę wcześniej obraną drobno pokroić, dodać do makreli. Jajka ugotować na twardo, obrać ze Zobacz więcej
Amur w sosie śmietanowo-pistaciowym Składniki: (Na dwie porcję) Dwa dzwonka świeżego Amura (każdy po ok. 150g) sól , pieprz Sos śmietanowo-pistacjowy: 200ml śmietanki 30% 20g. pistacji bez skorupek 1 Zobacz więcej
, masło, vegetę, śmietanę i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem, dokładnie wymieszać. Wstawić na chwilkę do lodówki, żeby wszystkie składniki się ze sobą połączyły i pasta Zobacz więcej
zredukowana, że poza łososiempotrzebajedynie sosu pesto. Nawet soli i pieprzu już niepotrzeba, bowiem pesto jestzazwyczajodpowiednio doprawione. Chyba samo spojrzenie na zdjęcie wystarczy by się Zobacz więcej
Pstrąg to moja ulubiona ryba...zaraz po lososiu ;) dzisiaj przyrzadzilam go w skorupce z soli morskiej....I co tu duzo mowic jest pyyycha! Skladniki: 2 pstragi 2 zabki czosnku tymianek 4 jajka maka Zobacz więcej
orzechów pistacjowych - 50g płatków migdałowych - 100g pomidorów suszonych (w oliwie) - 5 gałązek mięty - 2 łyżki soli - pieprz do smaku przygotowanie: Bób wrzuć na osolony wrzątek (1 łyżka) i Zobacz więcej
gukinga
gukinga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dziecijedza.com
Rycerze

Rycerze 101

0
Rycerze Dziś dostojnie i nieco historycznie:) Nie bardzo wiem z jakiej epoki pochodzą ci rycerze, ale Wojtusiowi się podobali, a to najważniejsze;) Rycerze Składniki: 100 g łososia wędzonego 1 jajko 3 Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych sposobów przygotowywania ryb. Zapieczone w skorupce z soli są soczyste i pełne smaku. Dodatkowo "wypchanie" wnętrza ziołami i cytryną nadaje jej cudownego aromatu. Okonia i Zobacz więcej