Ryby smażone w zalewie octowej … na moim wigilijnym stole nie może zabraknąć Składniki: 1 kg ryb (szczupak, plotka, leszcz lub inne) sól pieprz mąka pszenna olej do smażenia Składniki na zalewę:
Zobacz więcej
Pstrąg to przepyszna ryba, która najczęściej pojawia się na moim stole. Wynika to poniekąd z tego, że najłatwiej jest ją kupić, a cena nie jest zbyt wygórowana – w idealnej proporcji do jakości.
Zobacz więcej
Rybę ( najlepiej słodkowodną ) oprawić i pokroić na dzwonka Usmażyć tylko w mące Przygotować zalewę z podanych składników - gotując ja chwilę Do słoja włożyć usmażoną rybę i zalać ciepłą jeszcze
Zobacz więcej
Ryba nie gości u nas w domu zbyt często. Niestety :( Musimy mieć naprawdę ochotę na rybkę. Dzieci w ogóle nie chcą jeść. No chyba, że dodam do niej coś smakowitego. Ale zwykłej smażonej nie trawią.
Zobacz więcej
Ach te ryby!!!!! Mogłabym je jeść i jesć i jeść.......Propozycja moja - z duszonymi warzywami. Składniki: 4 filety z mintaja cytryna sól, pieprz olej do smażenia do panierki: mąka, jajko, bułka tarta
Zobacz więcej
Cudownie chrupiąca i w delikatnie zielonym kolorze panierka w połączeniu z pieczoną rybą, dała znakomity, smakowy efekt. Składniki: -4 filety dowolnej ryby ( u mnie sola ) kołderka -1 sucha bułka
Zobacz więcej
Pyszne, a jednocześnie ogromnie łatwe w przygotowaniu danie – filety rybne zapieczone pod majonezową kołderką z ziołami. Do tego pasują ziemniaki pieczone, frytki, świeże pieczywo lub kasza. Filety
Zobacz więcej
Smażony łosoś na kołderce z dyni - Smakowyj Przeskocz do treści Smakowyj Przyjemność z jedzenia Menu i widgety Strona główna Katalog smaków O mnie Szukaj: Najnowsze wpisy Smażony łosoś na kołderce z
Zobacz więcej
Surówka do ryby smażonej lub pieczonej to kolejna moja propozycja na surówki, czyli pyszne, kolorowe dodatki obiadowe. Tym razem ta surówka była dodatkiem do smażonej miruny. Ryby wyśmienicie smakują
Zobacz więcej
Ryby powinno się jeść co najmniej 3 razy w tygodniu. Choć najlepiej spożywać je ugotowane lub upieczone w piekarniku to raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na smażoną rybkę prosto z patelni. Oto
Zobacz więcej
Rybę pod kołderką ze szpinaku można przygotować z łososia, morszczuka lub dorsza. SKŁADNIKI: 1/2 - 1 kg filetów z ryby 1/2 opakowania szpinaku mrożonego ( w liściach) 1/2 opakowania śmietany 18% 20
Zobacz więcej
Składniki: 2 płaty ryby 30 dag pieczarek 1 cebula 1/2 papryki czerwonej marynowanej 10 dag sera żółtego przyprawa do ryb bułka tarta do obtoczenia sól pieprz olej do smażenia oregano Rybę posypać
Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na łososia pod pyszną, musztardowo- koperkową kołderką. Dla mnie to klasyk :) Nie znoszę zapachu smażonej ryby, dlatego zawsze zapiekam, lub gotuję ją na parze. Dzięki temu ryba
Zobacz więcej
W ten sposób przygotowuję wszystkie ryby słodkowodne. Nawet najtwardsza skóra z ryby jest chrupiąca a mięso ryby soczyste. Na zdjęciu ryba amur. Składniki Ryba słodkowodna np karp,amur pieprz
Zobacz więcej
Witam serdecznie. Najlepsze dania główne, moim zdaniem to ryby z dodatkami a z warzywami są szczególnie pyszne. Rybę po grecku najczęściej serwuje się na zimno, choć na ciepło smakuje równie super.
Zobacz więcej
Ryba smażona - czyli jak idealnie usmażyć rybę? Wystarczy mąka i sól. Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Dania dla dzieci Desery Dodatki
Zobacz więcej
Żyby zrobić dobrego suma, trzeba wiedzieć jak go spreparować przed ewentualnym smażeniem czy zrobieniem go w inny sposób ;) Drogie Panie, otóż trzeba wiedzieć co się je :) Sum jest rybą mulistą, która
Zobacz więcej
Dzisiaj na moim kuchennym stole zagościła ryba w innej odsłonie. Odsłona ta bardzo spodobała się mojemu mężowi, gdyż okazała się ona zapiekanką z pieczarkami. Faktycznie muszę przyznać, że warto
Zobacz więcej
Jeśli jestem już przy rybach... Jedno z moich ulubionych dań o którym prawiejuż zapomniałam.Nie znam prostszego przepisu na tak smaczną rybę. Aprzepis pochodzi od pewnej Magdy z Mediolanu. "Starzy"
Zobacz więcej
Dziś w mojej dietetycznej kuchni ryba czarniak. Gatunek z ryb dorszowatych, chuda, duża zawartość białka. Podana ze szpinakiem tworzy niezwykle zdrowe i niskokaloryczne danie. Składniki (2 porcje) 300
Zobacz więcej