ryba smażona w occie

ryba mąka olej ocet cebula cukier sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy Zanim zaczniesz smażyć rybę przygotuj zalewę. ZALEWA Pokrojoną w piórka cebulę podsmaż na niewielkiej ilości oleju, Zobacz więcej
Ryba usmażona i następnie zamarynowana w occie ma kilka zalet. Do największych z nich należy to, że można ją długo przechowywać. Poza tym jest smaczna, pod wpływem octu miękną ości i nie są tak Zobacz więcej
. Bakalie siekam lub kroję w paski. Rodzynki, figi i daktyle namaczam w rumie. Odcedzam. Podgrzewam lekko miód i drewnianą łyżką porządnie mieszam z makiem. Dodaję pszenicę i bakalie, wszystko mieszam Zobacz więcej
śniadanie - 2 kromki chleba razowego - po dwa plastry białego sera - polane niewielką ilością miodu obiad - sałatka z pomidorami i mozzarellą - z oliwą z oliwek, bazylią i octem balsamicznym - mix Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetów z ryby ( np. morszczuk) olej do smażenia 1/2 szkl. mąki sól Rybę posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Ułożyć w szklanym naczyniu i zalać ciepłą zalewą: 2 szkl. Zobacz więcej
Składniki: ryby sól mąka do panierki olej do smażenia Zalewa: 1 szklanka octu 10% 5 szklanek wody 1 czubata łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 2 Zobacz więcej
Składniki: ok. 4 filety z białej ryby ciasto: 2 łyżki maki pszennej 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka octu 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 75 ml mleka panierka: ok. 100 g Zobacz więcej
Pierś z kurczaka,zamiast ryby :) Powiem Wam,ze duże zaskoczenie :))) Kurczak jest przepyszny :) Polecam :) Składniki: 2 piersi z kurczaka sól,pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia cebula Zobacz więcej
Busia
Busia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Busia w kuchni
Pieczarki po kaszubsku

Pieczarki po kaszubsku 200

0
. W tym czasie panierowane pieczarki smażyć w głębokim tłuszczu. Zalać pieczarki w słoiku lub pojemniku, zimną zalewą. Po zjedzeniu pieczarek, do zalewy można włożyć panierowane ryby. Zobacz więcej
. . 30 dag filetów z łososia 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu sól, pieprz sok z cytryny olej do smażenia 1 łyżka płatków migdałowych 1 łyżka oliwy Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Zobacz więcej
W tym roku ogarnął mnie szał śledziowy. Ta, często niedoceniana, ryba jest genialna w smaku, czy to w postaci smażonej i zalanej octem, czy w sosie piernikowym, czy z marynowanymi grzybkami, czy z Zobacz więcej
Tę potrawę też możemy przygotować wcześniej . Spokojnie postoi do świąt. SKŁADNIKI 1kg filetów rybnych typu dorsz , sola itp. przyprawa do ryb Na zalewę koncentrat pomidorowy 1 łyżka keczup 8 łyżek Zobacz więcej
Składniki : mały koncentrat pomidorowy 2 szklanki wody 5 łyżek octu 1 łyżka cukru 4 łyżki keczupu 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki oleju 1 cebula, ziele angielskie, liść laurowy usmażona ryba, olej do Zobacz więcej
Wymyśliłam sobie taką sałatkę do ryby, a konkretnie do dorsza smażonego w mące kukurydzianej. Składniki: pęczek świeżego szpinaku (ja mam polski) arbuz ser bałkański sałatkowy (może być feta) pomidory Zobacz więcej
Danie na stół wigilijny. Składniki: 1kg tuszki rybnej (morszczuk, miruna) mąka sól olej do smażenia Zalewa: 3 szklanki wody szklanka octu 2 duże cebule łyżka soli 2 łyżki cukru 3 listki laurowe 7 Zobacz więcej
Surówka z marchewki jest jedną z moich ulubionych. Sekret tkwi w jej prostocie. Pasuje praktycznie do wszystkiego- do ryby smażonej czy kotleta. Składniki: 4-5 marchewek 1 cebula 1 kwaśne jabłko 2 Zobacz więcej
cisowianka20
cisowianka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karolina Gotuje
Dorsz Po Grecku

Dorsz Po Grecku 116

0
, dodać gorącej wody i doprawić do smaku przez dodanie soli. Sok musi być gęsty o smaku kwaskawo - słodkawym. Rybę otoczyć w mące i smażyć w oleju. Piramida na dno wykładamy cześć farszu na to rybę i Zobacz więcej
Fantastyczny dodatek do pieczonych mięs czy ryb. Idealna przekąska do wina, świetna zarówno na ciepło jak i na zimno. Inspiracja tym przepisem. Składniki: 1/2 kg jak najmniejszych pieczarek 3 ząbki Zobacz więcej
porcje. Rozgrzej patelnię z oliwą z oliwek, ułóż rybę, cały ząbek czosnku i dodaj łyżkę masła (łososia możesz przed smażeniem delikatnie oprószyć mąką). Posól, popieprz i smaż z każdej strony ok. 4 Zobacz więcej
i pieprzem. Na drugiej patelni smażymy naleśniki. Śmietanę kremówkę doprawiamy solą, pieprzem, octem winnym i oliwą. Solę polewamy powstałym sosem, posypujemy koperkiem i zawijamy w naleśnik. Zobacz więcej