ryba w garnku

Ryby w zalewie octowej pokochałam miłością pierwszą i chyba na zawsze. Zwłaszcza te z mazurskich jezior. Problemy z gotowcami są dwa: cena nieadekwatna do kosztów składników i często sam smak. Dobre Zobacz więcej
Jeśli obserwujecie mnie na Instagramie i zaglądacie czasem do moich InstaStories to wiecie, że moja kuchnia wzbogaciła się ostatnio o nowy sprzęt w postaci szybkowaru. Wybrałam sobie sprzęt marki Zobacz więcej
Dziś powiem Wam jak z ryby przyrządzić całkowicie niewegetariański posiłek Musicie jednak spróbować tego sposobu przygotowania całej ryby. Smak jest niepowtarzalny, a i wygląd potrawy cieszy oko. Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Jak piec w garnku rzymskim?

Jak piec w garnku rzymskim? 518

Jak kupić sprzęt za 3 tysiące złotych, wydając tylko 40 złotych? To proste – zamiast piekarnika z funkcją pary wystarczy zaopatrzyć się w najprostszy garnek rzymski. Garnek rzymski to gliniane Zobacz więcej
Dzisiaj króluje ryba i to nie byle jaka - KARAŚ. Mam to szczęście, że dostałam piękny, duży okaz od znajomych i to jeszcze świeżo złowioną. Tak sobie pomyślałam, że nie będę jej dzielić na części i Zobacz więcej
Chlebbez zagniatania dla początkujących, nie wymagający dużo pracy, zawsze się uda i jest pyszny 1/4 łyżeczki suchych drożdży 1 1/2 filiżanki ciepłej wody 3 szklanki mąki, plus nieco więcej do Zobacz więcej
Kolejny obiad z serii szybko i w jednym garze Składniki: Dorsz z mrożonki w bloku - 4 porcje szklanka ryżu 1 puszka anansów 1 pomidor kawałek imbiru mały pęczek świeżej kolendry 1 ząbek czosnku 5 Zobacz więcej
Przepis na pyszną rybę zapiekaną w folii. Składniki: 2 filety rybne ( u mnie z miruny) ocet winny pół pęczka koperku łyżeczka masła ząbek czosnku sól, pieprz przyprawa do ryby Przygotowanie Filety Zobacz więcej
Ostatnio po internecie krąży przepis na chleb pieczony w garnku. Ponieważ niedawno zaczęliśmyswoją przygodę z wypiekiem chleba, postanowiliśmy wypróbować ów przepis. Nasze źródło to szalonooka.pl. Zobacz więcej
Dziś zapraszam na szybkie, zdrowe i smaczne danie – łososia po kreolsku. Rybę skąpiemy w soku z cytryny, a na koniec zanurzymy w sosie pomidorowym i będziemy ją dostojnie piec. Prawda, że proste? Zobacz więcej
Wstyd się przyznać ale to moje "smaki" podczas nocnego podjadania, zaraz po opędzlowaniu słoika nutelli :DSkładniki: dowolna ilość całych, wypatroszonych ryb ( u mnie odrzańskie leszcze) - uwaga mają Zobacz więcej
slyvvia
slyvvia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Makaron i rodzynka
Ryby w zalewie octowej.

Ryby w zalewie octowej. 5451

Ryby w zalewie 2 cebule 2l wody 6 łyżek octu spirytusowego 1 łyżka soli 6 kuleczek ziela angielskiego 5 liści laurowych3 łyżki cukru1,2kg filetów ryby o białym mięsie (mintaj, morszczuk, dorsz...) Zobacz więcej
boskaflorence
boskaflorence Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tylko pysznie
Ryba w warzywach

Ryba w warzywach 339

Hej! Dzisiaj na obiad przygotowuję rybę w warzywach. Danie to jest doskonałe i na ciepło i na zimno. Jeśli będziemy jeść je na ciepło, będzie wspaniałym daniem obiadowym, a jeśli na zimno stanowić Zobacz więcej
kuchniaoddwojga
kuchniaoddwojga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia od dwojga
Tatar w wedzonej ryby

Tatar w wedzonej ryby 68

Wędzone ryby, a zwłaszcza makrela są bardzo popularne na polskich stołach. Zwykle serwujemy je na kanapkach w formie pasty lub solo, jedynie z dodatkiem masła. Jednak zbliżające się święta skłoniły Zobacz więcej
Ryby smażone w zalewie octowej … na moim wigilijnym stole nie może zabraknąć Składniki: 1 kg ryb (szczupak, plotka, leszcz lub inne) sól pieprz mąka pszenna olej do smażenia Składniki na zalewę: Zobacz więcej
Nie wiem jak wy, ale ja mam niedosyt ryb w kuchni. Rybę znam smażoną, pieczoną, na parze… no i te w zalewie na ostro czy kwaśno. Żongluję tylko przyprawami, czyli raczej z lekka powiewa nudą. Zobacz więcej
Buchty bądź inaczej również bułki na parze, tym razem w zupełnie w innej wersji. A mianowicie w garnku rzymskim, w którym wychodzą niesamowicie wielkie i puszyste. Bułki w ten sposób możemy kombinować Zobacz więcej
Widziałam wiele chlebków z garnka, ostatnio zapanowało na niego kolejne bum. Albo ktoś pokazuje swój wypiek, albo też szuka przepisu. Ja osobiście jakoś nie byłam ciekawa wypieku, aż do momentu gdy Zobacz więcej
Kiedy myślimy o kuchni Słowian, takiej z X wieku, przychodzi nam nam myśl sucha kasza i właściwie nic więcej, a okazuje się że to bzdury! Słowianie jedli smacznie, ich menu było bardzo urozmaicone, Zobacz więcej
Od dziecka uwielbiam ryby. Smażone, pieczone, grillowane, wędzone, same lub z dodatkami… Zawsze uważałam, że to jedno z lepszych dań. A do tego nie należy zapominać, że ryby są nie tylko smaczne, ale Zobacz więcej