ryba w garnku żeliwnym

Nade
Nade Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Food By NOD
Pstrąg marynowany w Whisky

Pstrąg marynowany w Whisky 156

0
Pstrąg marynowany 1/2 kg pstrąga (pstrąg musiał być wcześniej zamrożony) 1/2 dl cukru 1/2 dl soli 1-2 łyżki whisky Zróbmałe otwory w pstrągu i umieść go w formie skórą w dół. Polej whisky i pozostaw Zobacz więcej
ugotowanej ciecierzycy 400 g filetów ryby (u mnie morszczuk/dorsz, różnie) szczypta suszonego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Na patelni/garnku żeliwnym rozgrzać olej, dodać cebulkę, Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Gulasz z ośmiornicy

Gulasz z ośmiornicy 894

0
wytrawnego wina1 puszka pulpy pomidorowej 400 g200 g pomidorków koktajlowych na gałązce1/2 kawałka kory cynamonu2 ziela angielskie2 listki laurowe1/2 łyżeczki słodkiej papryki1/2 łyżeczki płatków Zobacz więcej
mięso, a w dodatku zdrowe. Składniki: 3 golonki indycze 3-4 duże ząbki czosnku majeranek sól, pieprz Przygotowanie: Umyte golonki nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy do nasłonienia na Zobacz więcej
. Paprykę pokroić w paski. Chorizo pokroić w plasterki. Do żeliwnego naczynia wlać oliwę i wrzucić chorizo. Podsmażyć. Chorizo przełożyć do miski, a do garnka włożyć kawałki kurczaka. Podsmażyć na Zobacz więcej
Moja mama zawsze powtarza - nie masz czasu robić obiadu? Zrób rybę! Lekko zmodyfikowałam to powiedzonko. Moje to - zrób obiad z rybą z jednego garnka :) Lekko podrasowałam danie Asii wyszło coś Zobacz więcej
łyżką. Na patelni roztopić masło. Nakładać porcje ciasta, smażyć placuszki z obu stron na złoto-brązowy kolor. Przechowywać w cieple do czasu usmażenia wszystkich placków – np. w podgrzanym żeliwnym Zobacz więcej
. Produkty są poukładane pod linijkę. Każda rzecz ma wyznaczone miejsce. I chociaż ja wolę w kuchni swobodę, rustykalność i klimatyczny artyzm, taka stylizacja fotografii może się podobać. Mnie Zobacz więcej
Dorsz ze szpinakiem w kremowym sosie zwinogronami Kolejny, bardzo udany przepis szefa kuchni Gordona Ramsay`a. W oryginalnym przepisie był halibut, którego zastąpiłam dorszem i myślę, że każda biała, Zobacz więcej
w ogród! Wyrychtowałam rower, schowałam kurtki zimowe... mam nadzieję że już tak zostanie:) Jeszcze gdyby było trochę cieplej, to byłaby już pełnia szczęścia! Chleb dostosowałam do pory roku, dodałam Zobacz więcej
w domu – zarówno kurczak jak i karkówka czy polędwiczki wieprzowe · Stek z polędwicy wołowej · Ryby · Grillowane warzywa Patelnia może posłużyć również do odgrzewania placków tortilli, tostów czy Zobacz więcej
pochodzi z Indii i podstawą jest ryż; smaki cudownie mieszają się w żeliwnym woku, a wcale nie ma ich dużo:) każdy dom ma dopasowaną do swoich upodobań wersję, ale ryż i to najlepiej długoziarnisty, Zobacz więcej
wyciskanego) 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru 1 łyżeczka mąki 2 pęczki dymki (posiekany szczypior, cebulki pokrojone w plasterki) W żeliwnym garnku rozgrzać odrobinę oliwy. Obsmażać partiami Zobacz więcej
Przepis na zupę rybną, z dodatkiem dorsza i krewetek odkryła przede mną moja siostra. Jest wspaniała! Szybka, wyśmienita w smaku, żeby powiedzieć "dobra", to za mało, zupa jest po prostu piekielnie Zobacz więcej
Dzisiejszy przepis jest trochę podobny do przepisu na królika z sałatą na ciepło. Tym razem jednak użyłam mięsa ryby. Tołpyga w tym przepisie duszona jest na warzywach, delikatna jak duszona na parze, Zobacz więcej
jedząc je - wszystkie składniki tego dania po prostu idealnie ze sobą współgrały. Typowe, "prawdziwe" kedgeree jest z wędzonym łupaczem, ja dodaję do ryżu gotowaną rybę, taką jak łososia, po prostu Zobacz więcej
Patrycja
Patrycja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trufla
Chleb z patelni.

Chleb z patelni. 268

0
Uwielbiam żeliwną patelnię. Nie dość, że wychodzi na niej najlepsza jajecznica, można usmażyć na niej pierś kaczki, a potem od razu zapiec ją do chrupkości w piekarniku, owoce zapiekane pod kruszonką, Zobacz więcej
mieli żeliwne patelnie czy blaszane garnki. Bojkowie i Łemkowie wiedzieli co dobre i zdrowe. Nie obierali warzyw tylko dobrze je myli i moczyli dzięki temu ich potrawy nie były pozbawione witamin i Zobacz więcej
precelia
precelia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Karp w galarecie

Karp w galarecie 140

0
: Filet z karpia oprószyć solą i mielonym pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odłożyć na kilka godzin do lodówki. Rybi łeb, szkielet pozostały po odcięciu filetów i płetwy - wszystko dobrze umyte - Zobacz więcej