ryba w korzennej marynacie

Tak przyrządzona ryba Jet wyśmienita.Zdjęcie wyszło ciut za ciemne , ale kolor ryby wychodzi ciemno bursztynowy , alkohol nadaje kruchość rybie i smak.Podałam rybę z kaszą bulgur , ale wy możecie ją Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na przygotowanie śledzi w marynacie korzennej, jeżeli ktoś lubi korzenne smaki to na pewno tak przygotowane śledzie będą mu smakować. Do przygotowania śledzi będziemy Zobacz więcej
Cześć Wielkanocy, a zwłaszcza wielkanocnego śniadania nie wyobrażam sobie bez dobrej szynki bądź w postać dobrej (najlepiej domowej wędliny) lub domowej pieczeni. Właściwie taka dobrze zrobiona Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pstrąg w orientalnej marynacie

pstrąg w orientalnej marynacie 22

Ryby goszczą na moim stole zdecydowanie za rzadko, ale filet z pstrąga w poniższym wydaniu na pewno wejdzie na stałe do menu. Mięso nawet po krótkim marynowaniu jest aromatyczne i pyszne. Pstrąga Zobacz więcej
Ta kaczka to absolutna rewelacja choć przygotowanie wymaga sporo czasu i pieczołowitości- nie jest to więc danie na szybko. Istotną sprawą jest też kwestia samej kaczki- najsmaczniejsza będzie taka, Zobacz więcej
To danie podbiło moje serce! Mieszają się w nim wspaniałe smaki i aromaty. Jabłka, zielony marynowany pieprz i białe wino to trio według mnie znakomite! No może nie pogardziłoby też towarzystwem Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Pieczony kurczak w marynacie

Pieczony kurczak w marynacie 109

Składniki: - 1 cały sprawiony kurczak - 3 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki chili - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu - 1 łyżeczka suszonej bazylii - 1,5 Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
z cukrem pudrem
Schab pieczony w marynacie

Schab pieczony w marynacie 18123

Delikatne i kruche mięsko, idealna domowa wędlina. 1 kg schabu bez kości marynata: 2,5 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 płaskie łyżki pikantnej musztardy 1/3 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej Zobacz więcej
Sum jest bardzo zdrową,delikatną rybą , dużo mięsa ości prawie wcale.Jest największą rybą słodkowodną.Mięso idealne, a po przyrządzeniu jest w środku soczyste .Świetny jako stek z ryby.Z tą ryba Zobacz więcej
kuchniaoddwojga
kuchniaoddwojga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia od dwojga
Tatar w wedzonej ryby

Tatar w wedzonej ryby 40

Wędzone ryby, a zwłaszcza makrela są bardzo popularne na polskich stołach. Zwykle serwujemy je na kanapkach w formie pasty lub solo, jedynie z dodatkiem masła. Jednak zbliżające się święta skłoniły Zobacz więcej
Nie wiem jak wy, ale ja mam niedosyt ryb w kuchni. Rybę znam smażoną, pieczoną, na parze… no i te w zalewie na ostro czy kwaśno. Żongluję tylko przyprawami, czyli raczej z lekka powiewa nudą. Zobacz więcej
W zasadzie jest to szybki przepis do wykonania. Wystarczy zaplanować sobie takie danie dzień wcześniej. A później kilka minut i mamy gotowe. Składniki 4 kotlety z karkówki wieprzowej Marynata 50 ml Zobacz więcej
« Irlandzka potrawka ... Lekka zupa z marchewki » Ryba w ostrej marynacie Ciekawa marynata, która nadaje rybie niezwykłej kruchości po upieczeniu i delikatny pikantny smak ale też bez przesady. Zobacz więcej
Ryba dzięki marynacie nabrała niesamowitego aromatu i smaku. Składniki (2 porcje): 300 g dorsza (lub innej ryby o zwartym mięsie) marynata: sok z jednej cytryny, przyprawy: papryka słodka, papryka Zobacz więcej
Ania_23
Ania_23 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szczypta Smaku
126. Ryba w marynacie

126. Ryba w marynacie 1320

2 filety z miruny lub dorsza 1/3 szkl białego octu winnego 3 liście laurowe 3-4 ząbki czosnku puszka pomidorów sól, pieprz cytryna 2-3 łyżki mąki Pomidory zblendować, dodać czosnek pokrojony w Zobacz więcej
-1 kg mięsistych żeberek Marynata do żeberek: -jedno piwo -majeranek -kilka liści laurowych -kilka ziaren ziela angielskiego Żeberka podzielić na kawałki wzdłuż kości, obsypać grubo majerankiem, Zobacz więcej
Kiedy myślimy o kuchni Słowian, takiej z X wieku, przychodzi nam nam myśl sucha kasza i właściwie nic więcej, a okazuje się że to bzdury! Słowianie jedli smacznie, ich menu było bardzo urozmaicone, Zobacz więcej
Składniki: Przygotowanie: Filety namoczyć min 4h , opłukać i wysuszyć, pokroić na jednakowe kawałki ok 5 cm. Cebulę pokroić w kostkę. Cynamon, cukier, sproszkowany imbir oraz goździki wymieszać. Zobacz więcej
Gosia z Wrocka
Gosia z Wrocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gosia gotuje
Dorsz w korzennej marynacie

Dorsz w korzennej marynacie 262

Kolejna rybka marynowana po pstrągu i śledziach gości na moim blogu. Danie proste w przygotowaniu, a jakże smaczne. Warta polecenia, gdyż zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a jest ona nieodzownym Zobacz więcej