ryba w occie balsamicznym

Malutkie młode ziemniaczki pieczone w occie balsamicznym, pyszne. Podaliśmy z sałatą. Mogą być samodzielną potrawą, albo dodatkiem do innego dania. Przepis wg. Szymona Kubickiego. Składniki 500 g Zobacz więcej
Pogrążyliście się już w truskawkowym szale? My tak – codziennie truskawki na surowo i w koktajlach,a jak nam się trochę przejedzą takie na surowo zacznie się etap przerabiania i eksperymentowania. Na Zobacz więcej
Hit, który na moim wielkanocnym stole pojawia się już od kilku lat. Jeśli nie boicie się spróbować czegoś nowego o dosyć ciekawym smaku to Wam polecam tę przekąskę. Ja w tym roku na pewno znów zrobię. Zobacz więcej
Pomysł na tę paprykę zaczerpnęłam z Magazynu Kuchennego. Przepis nieco zmodyfikowałam, żeby nie było identycznie Tak zamarynowana papryka jest pyszną przekąską. Wspaniale smakuje z chrupiącą Zobacz więcej
Tradycyjny przepis na pyszną rybkę w octowej zalewie. Ryby najlepiej smakują następnego dnia lub po dwóch dniach. Idealne na wigilijny, świąteczny czy sylwestrowy stół. 1 kg nototeni (lub innej Zobacz więcej
adazgajewska
adazgajewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ada w kuchni
Ryba w occie

Ryba w occie 71

Do niedawna ryby w occie mogły dla mnie nie istnieć, ale za sprawą mojej koleżanki, która podarowała mi słoik własnoręcznie zrobionych śledzi, zakochałam się w nich bez pamięci. Ten właśnie pierwszy Zobacz więcej
Smaczna i chrupiąca sałatka, którą gorąco polecam. 5 dużych rzodkiewek mała sałata lodowa średnia marchew puszka czerwonej fasoli ogórek gruntowy łyżeczka octu balsamicznego z fig przyprawa do sałatek Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozowakuchnia
Ryba w occie - Wigilia 2016

Ryba w occie - Wigilia 2016 30

Nie ma Świąt Bożego Narodzenia bez ryb w occie, robię je także na inne okazje, ale Święta to obowiązkowo.Zawsze robię jekilka dni wcześniej, wtedy są najlepsze, muszą dobrze przejść zalewą octową. Zobacz więcej
Sałatka pełna witamin i kolorów! Bez nabiału, czy jajek! Lekka! Do obiadu! Czy solo, jako przekąska ;) Składniki: 240g fasoli czerwonej (ugotowanej lub konserwowej) 2 pomidory 1/2 żółtej papryki 1 Zobacz więcej
Grzanki z truskawkami i octem balsamicznym – są takie połączenia, które dla większości wydadzą się dziwne – bo jak to? Truskawki, ocet balsamiczny i bazylia? Ha! Ci którzy jeszcze nie znają tego Zobacz więcej
Buraki z wiśniami w miodzie i occie balsamicznym. Znakomity dodatek do mięs. Przepis inspirowany z "Kuchnia Polska" z Lidla Karola Okrasy. Chyba jeszcze nigdy nie zrobiłam dania czysto Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Arbuz w occie balsamicznym

Arbuz w occie balsamicznym 34

Jadłam już truskawki w occie balsamicznym z pieprzem a teraz spróbowałam w podobny sposób podanego arbuza. Tak podany ma bardzo ciekawy, głęboki smak i doskonale orzeźwia w ciepłe dni. Spróbujcie i Zobacz więcej
Marynowana papryka w oliwie z octem balsamicznym i świeżym oregano przypomniała nam na chwilę o smakach lata. Paprykę pokroiłam w szerokie paski, posmarowałam lekko olejem i opiekłam na patelni. Latem Zobacz więcej
Marynowana papryka w oliwie z octem balsamicznym i świeżym oregano przypomniała nam na chwilę o smakach lata. Paprykę pokroiłam w szerokie paski, posmarowałam lekko olejem i opiekłam na patelni. Latem Zobacz więcej
Kasia.K
Kasia.K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje pasje - mój świat
Ryby w occie

Ryby w occie 915

Cześć Jakiś czas temu przygotowałam rodzince rybki w occie. Jest to jeden z moich smaków dzieciństwa. Dziadek, jak był młodszy, często jeździł na ryby. Jego "połów" był zawsze zagospodarowywany w Zobacz więcej
Otrzymałam bardzo dobrej jakości produkty Premium z Netto. Przygotowałam dla Was sałatka z rukoli, borówki amerykańskiej, z pieczonymi burakami i octem balsamicznym z pieprzem i z solą himalajską. Zobacz więcej
Podjęłam wyzwanie RamySmaż jak szef kuchni "100 pomysłów na..."W ramach zadania otrzymałam paczkę z Ramą Smaż jak szef kuchni oraz trzema dodatkowymi produktami, z których musiałam stworzyć danie. Zobacz więcej
Dla tych, co stronią od warzyw - grillowana karkówka. Niby polski klasyk, ale jednak z niecodzienną marynatą. Pyszne smaki południa czyli oliwa z oliwek, cytryny, czosnek i rozmaryn oraz ocet Zobacz więcej
kuchniaoddwojga
kuchniaoddwojga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia od dwojga
Tatar w wedzonej ryby

Tatar w wedzonej ryby 41

Wędzone ryby, a zwłaszcza makrela są bardzo popularne na polskich stołach. Zwykle serwujemy je na kanapkach w formie pasty lub solo, jedynie z dodatkiem masła. Jednak zbliżające się święta skłoniły Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak cień
Czerwona cebula w occie balsamicznym.

Czerwona cebula w occie balsamicznym. 965

Jadłam ją po raz pierwszy w czasach, w których czerwona cebula była w Polsce prawie tak mało popularna jak banany. Przywieziona była z Włoch przez moją Babcię, która swoje wakacje spędzała na Sycylii. Zobacz więcej